Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 mei 2004.

Bijschriftdinsdag, 4 mei 2004

Stille tocht

Het is een rare manier van oorlog voeren die Jozua erop nahoudt.

Cultuurdinsdag, 4 mei 2004

Dance bevrijdingsfeest in Thialf

Heerenveen – Wie bevrijdingsdag wil vieren met muziek en denkt dat Leeuwarden daarvoor de aangewezen plek is, zit ernaast. Danceliefhebbers kunnen dit jaar aan hun trekken komen in ijsstadion Thialf in Heerenveen. Hier wordt vanaf het middaguur onder de naam Liberation een groot dancefeest gehouden.

Economiedinsdag, 4 mei 2004

Van der Galiën koopt boedel scheepswerf De Tille

Kootstertille - Houtrecyclingbedrijf Van der Galiën in Wouterswoude neemt de boedel van de failliete scheepswerf De Tille in Kootstertille over. Dat maakt directeur J. van der Galiën vandaag bekend. Van der Galiën wil de locatie en de apparatuur van de voormalige scheepswerf gebruiken voor uitbreiding van zijn houtrecyclingactiviteiten.

Hoofdartikeldinsdag, 4 mei 2004

Extra verkeersboetes…

Wellicht vandaag wordt tijdens het vragenuurtje van de Tweede Kamer de verhoging besproken van het aantal boetes in het verkeer. Het kabinet heeft vorige week aangekondigd dat er voor zo’n tachtig miljoen euro extra aan boetes moet worden geďnd, vooral die wegens te snel rijden. De maatregel zou verband houden met de geldbehoefte van minister Zalm. Nederland dreigt immers door de vloer van drie procent financieringstekort te zakken en om zich de schande die daarmee samenhangt te besparen, zoekt en schraapt het kabinet alle mogelijke inkomsten en bezuinigingen bij elkaar.

Regiodinsdag, 4 mei 2004

Ferm protest tegen uitdijend Leeuwarden

Bears – Inwoners van de dorpen rond Leeuwarden maken gezamenlijk een vuist tegen de expansiedrift van de stad. De komst van de ‘Haak’, de Noordwesttangent en het bebouwen van de Bullepolder en Middelseepolder roept verzet op.

Regiodinsdag, 4 mei 2004

CDA: cursus verzet tegen uitzetbeleid is doorgeslagen actie

Leeuwarden – De cursus vreedzaam verzet tegen uitzettingen van uitgeprocedeerde asielzoekers moet gestaakt worden, vindt de Leeuwarder gemeenteraadsfractie van het CDA. Het Anti Discriminatie Bureau Fryslân ,,slaat door’’ met tips over hoe je uitzettingen kunt verhinderen door politiewerk te frustreren. Nu de Tweede Kamer met het uitzetbeleid heeft ingestemd, moet dat worden uitgevoerd, aldus de fractie. ,,Het kan niet zo zijn dat een organisatie die de wet, in haar geval de wet tegen discriminatie, bewaakt, zelf de wet aan haar laars lapt of anderen daartoe oproept.’’

Regiodinsdag, 4 mei 2004

Brommobiel-rijles voor ouderen

Menaldum – Zo’n twintig bewoners van het zorgcentrum Nij Statelân in Menaldum krijgen les in het rijden in een brommobiel, een miniauto waarmee maximaal 45 km/uur mag worden gereden. Dit initiatief komt van het Nationaal Fonds Ouderenhulp. Als de lessen een succes zijn, worden ze ook in overige zorgcentra in Nederland aangeboden.

Regiodinsdag, 4 mei 2004

Canadese vindt in Hallum na 62 jaar graf van haar vader

Hallum - Heel lang al worden op 4 mei op het kerkhof in Hallum bloemen gelegd bij de drie graven van gevallenen in de Tweede Wereldoorlog, zonder dat iemand echt wist wat het verhaal achter de drie stenen is. De herdenking krijgt vanavond plotseling een diepere betekenis, nu de dochter van een van de omgekomenen na een jarenlange speurtocht het graf van haar vader heeft gevonden.

Regiodinsdag, 4 mei 2004

Burgemeester wil af van stapels bezwaarschriften

Grou - Het hoge aantal bezwaarschriften dat de gemeente Boarnsterhim jaarlijks ontvangt, kost ,,hannen fol jild’’ aan ambtelijke tijd. Dat zei burgemeester Y. Dijkstra gisteravond in de raadscommissie BMM bij de behandeling van het Burgerjaarverslag 2003.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 mei 2004

‘The Passion wellicht op tv’

Drachten - Een belangrijke meerderheid van de achterban van de EO wil niet dat de film The Passion of the Christ van Mel Gibson op televisie wordt uitgezonden. De EO wil het echter wellicht om missionaire motieven wel doen. Dit standpunt kwam maandagavond op een EO-ledenvergadering naar voren.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 mei 2004

Themadag over stilte in Kruiskerk van Burgum

Burgum – De Burgumer Raad van Kerken houdt zaterdag 15 mei een ‘Stiltedag’ in de Kruiskerk in Burgum. Tijdens de stiltedag wordt een ,,programma aangeboden waarin mensen die zoeken naar andere vormen om hun geloof in God en zoeken naar rust en inspiratie, een handreiking wordt geboden’’, aldus Jan Dobbinga van de voorbereidingsgroep.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 mei 2004

‘Leef waardig naar je roeping’

Den Haag - Ruim 3500 jongeren hebben zich sinds zaterdag verzameld op het terrein van strand Nulde om zich vijf dagen bezig te houden met hun relatie met God.

Sportdinsdag, 4 mei 2004

Cambuur slaat slag met twee nieuwe spelers

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft de selectie voor komend seizoen op twee spelers na rond. Jamal Akachar en Thijs Houwing zijn de jongste aanwinsten. De twee komen transfervrij over en zijn vastgelegd voor twee jaar. Met hen erbij wordt van trainer Dick de Boer geëist volgend seizoen nacompetitievoetbal te spelen.

Sportdinsdag, 4 mei 2004

Jong Heerenveen moet hopen op puntenaftrek Jong Ajax

Amsterdam - Door maandagavond te verliezen van concurrent Jong Ajax kan Jong Heerenveen de titel in de eredivisie van beloftenteams bijna vaarwel zeggen. Bijna maar nog niet helemaal, omdat Ajax wellicht drie punten in mindering krijgt naar aanleiding van de ongeregeldheden vorige maand na het duel met Jong Feyenoord toen een aantal Rotterdamse spelers door Ajax-aanhangers werd belaagd. Ajax gaat echter in beroep tegen de straf.

Sportdinsdag, 4 mei 2004

Heilige vuur is verdwenen bij Heerenveen

Den Haag – SC Heerenveen hoopte trainer Foppe de Haan na de laatste thuiswedstrijd tegen AZ te kunnen uitwuiven met een Europees ticket op zak. Dat kan nog altijd, maar het duurt allemaal langer dan verwacht.

Weerdinsdag, 4 mei 2004

Vrij zonnig

Vanavond en vannacht hebben we bewolkt weer en valt er af en toe regen. Morgen wordt het vrij zonnig en kan er een enkele bui vallen. Het wordt ongeveer 16 graden, bij een matige tot (vrij) krachtige zuidenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties