Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 april 2014.

Hoofdartikelvrijdag, 4 april 2014

Martelen is immoreel en levert niets op

Een commissie van de Amerikaanse Senaat is tot de bevinding gekomen dat martelen van verdachte personen weinig of geen belangrijke informatie oplevert. Dat meldt de Amerikaanse kant The Washington Post. De CIA, onder wiens verantwoordelijkheid de martelingen werden uitgevoerd, heeft altijd beweerd dat het martelen van verdachten heeft geleid tot opsporing van betrokkenen bij de aanval op het World Trade Center in New York (2001). Zo werd verteld dat informatie verkregen na martelen uiteindelijk heeft geleid tot het kunnen traceren van Osama bin Laden, bijna drie jaar geleden. Dat verhaal klopt niet, zo blijkt uit onderzoek van de Senaatscommissie.

Regiovrijdag, 4 april 2014

Eendenkroos als vleesvervanger


Regiovrijdag, 4 april 2014

Vier provincies willen ruimere Lorentzsluis

Kornwerderzand | Driehonderd extra arbeidsplaatsen en zo’n 114 miljoen euro, dat kan de verruiming van de Lorentzsluis in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand opleveren. De betrokken provincies zijn overtuigd, de bal ligt nu bij het rijk.

Regiovrijdag, 4 april 2014

Rapport: vrijwilligers in de zorg steeds diverser

Leeuwarden | Het beeld van de mantelzorger in Fryslân verandert. Waren het vroeger vooral vrouwen van vijftig jaar of jonger, nu is de groep meer divers. Dat blijkt uit onderzoek van Patoer, Fries bureau voor sociaal-economische vraagstukken.

Regiovrijdag, 4 april 2014

Tuinontwerper Gerrit Vlaskamp wordt nu niet meer vergeten

Leeuwarden | Hovenier Gerrit Vlaskamp (1834-1906) bleef lange tijd verborgen onder het stof der geschiedenis. Dat hij aan de vergetelheid ontrukt is, komt voor het overgrote deel op het conto van Aly van der Mark uit Hurdegaryp.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 april 2014

Bisschop De Korte: meer Fries in vieringen

Leeuwarden | Bisschop Gerard de Korte vindt dat er creatiever gebruik gemaakt kan worden van het Fries in katholieke en oecumenische vieringen. Dat bepleitte hij gistermiddag aan de Fryske Akademy in Leeuwarden tijdens de presentatie van het nieuwe boek van frisist en neerlandicus Jan Popkema: De kristlik-Fryske beweging yn de tweintichste ieu. ,,Zo kan een openingsgebed of kunnen de voorbeden in het Fries worden gebeden en de lezingen uit de heilige Schrift in het Fries worden gelezen. Het liturgieboekje zou je dubbeltalig kunnen drukken’’, deed de bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden enkele voorzetten.

Sportvrijdag, 4 april 2014

FB Oranjewoud toch nieuwe hoofdsponsor van de KNKB

Franeker | FB Oranjewoud wordt alsnog de nieuwe hoofdsponsor van kaatsbond KNKB. Dat werd gisteravond bekend gemaakt op de algemene vergadering in Franeker. Vorig jaar maakte FB Oranjewoud al bekend zich aanvankelijk voor vier jaar als hoofdsponsor aan de kaatsbond te willen verbinden. Daar zag de geldschieter begin maart uiteindelijk vanaf na forse kritiek vanuit de top van de kaatswereld. Diverse hoofdklassespelers waren fel gekant tegen het feit dat de nieuwe geldschieter FB Oranjewoud geen ruimte voor privé-sponsoring op de wedstrijdshirts zou toestaan.

Sportvrijdag, 4 april 2014

Nooit meer tweede in Driedaagse

De Driedaagse de Panne-Koksijde is weer afgelopen. Heerlijk! En gewonnen door de Belg Guillaume Van Keirsbulck: nog beter!

Sportvrijdag, 4 april 2014

Handhaving bepaalt toekomst Cambuur

Leeuwarden | Nog niet eenmaal in de vijf jaar dat hij algemeen directeur is van SC Cambuur ging Gerald van den Belt naar eigen zeggen met tegenzin naar het werk. Door de onrust over trainer Dwight Lodeweges, de bestorming van het stadion en het opstappen van de coach, was dat de afgelopen drie dagen wel zo. Toch noopt de korte en lange termijn tot vooruitkijken. Wie wordt trainer? Komt er een technisch manager? En: hoe lang blijft hij zelf eigenlijk nog?

Sportvrijdag, 4 april 2014

Afscheid van Lodeweges: toch nog bos bloemen en een hand

Nog eenmaal draaide Dwight Lodeweges gisteren om iets voor tienen het parkeerterrein achter de Noordtribune van het Cambuurstadion op. Nog eenmaal deed hij vervolgens op een persconferentie zijn zegje over de bestorming van het stadion en zijn daaropvolgende besluit om per direct te stoppen. Daarna sprak het Friesch Dagblad met hem over dit seizoen én de toekomst. Dwight Lodeweges, aan het woord over angst en beslissingen. Over spelers, directieleden en zijn gezin. En over Cambuur, sc Heerenveen en de onverwachte vrije tijd.

Sportvrijdag, 4 april 2014

Cambuur: Het voelt als toegeven aan terreur

Leeuwarden | De clubleiding van SC Cambuur wil de groep relschoppers die dinsdag het stadion van de Leeuwarder eredivisieclub bestormde strafrechtelijk vervolgen. Bij die bestorming werden vernielingen aangericht. Vandaag wordt daarom aangifte gedaan bij de politie, zo bevestigde voorzitter Ype Smid gisteren op een persconferentie. Het noodgedwongen vertrek van de door fans belaagde trainer Dwight Lodeweges voelt volgens hem als ,,toegeven aan terreur”.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties