Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 4 april 2013.

Cultuurdonderdag, 4 april 2013

Provincie Fryslân krijgt JeugdCultuurFonds

Leeuwarden | Fryslân krijgt een eigen JeugdCultuurFonds dat kinderen in achterstandsposities de gelegenheid moet geven actief mee te doen aan kunstbeoefening. Dat heeft consulent Ali de Jong gisteren gemeld. Aanstaande dinsdag wordt in Leeuwarden de aftrap gegeven van het provinciale fonds dat wordt geleid door voorzitter Georgette Jorritsma-Vliek.

Cultuurdonderdag, 4 april 2013

Waddenzeetournee Brigitte Kaandorp

Leeuwarden | Brigitte Kaandorp doet in mei alle Nederlandse Waddeneilanden aan met een zogeheten Waddenzeetournee. Dat heeft een woordvoerster gisteren gemeld. In het programma zingt Kaandorp ,,beste liedjes uit haar repertoire, gelardeerd met liederen van zout, zee, schipbreuk en verlangen”.

Economiedonderdag, 4 april 2013

Stakers Prins gaan na twee weken weer aan het werk

Dokkum | De stakers bij Prins in Dokkum zijn bereid om verder te praten met de directie. Dat blijkt uit het overleg dat de vakbonden gisteren hebben gehad met de actievoerders. Werknemers gingen gisteren weer aan het werk, nadat zij veertien dagen staakten uit protest tegen de aangekondigde reorganisatie.

Hoofdartikeldonderdag, 4 april 2013

Syrië minder in het nieuws: minder geld

Syrië haalt al lang niet meer dagelijks de voorpagina. Het nieuws over de oorlog in dat land, met z’n vele tienduizenden slachtoffers, wordt verdrongen door nieuwer nieuws. Mede daarom is te verklaren dat de hulpactie via de televisie maar weinig geld opleverde: een schamele 1,2 miljoen.

Regiodonderdag, 4 april 2013

Fryslân blijft zelfstandig als provincie

Leeuwarden | De provincie Fryslân wordt voorlopig niet heringedeeld met Groningen en Drenthe. Dat zei minister Plasterk van Binnenlandse Zaken gisteravond in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Regiodonderdag, 4 april 2013

Jumbo: kleinere super bij Steenwijk

Steenwijk | Er komt helemaal geen megasupermarkt aan de snelweg A32 bij Steenwijk. Dat bericht Jumbo desgevraagd. De supermarktketen heeft het voornemen een ,,gewone supermarkt” te openen in het te bouwen Focus-U-Park. Deze krijgt een totale verkoopvloeroppervlakte van 2500 vierkante meter, meldt woordvoerder Claire Trügg. Projectontwikkelaar Paul Evers heeft eerder gezegd dat er een mega-supermarkt bij Steenwijk komt met een verkoopvloeroppervlakte van zesduizend vierkante meter.

Regiodonderdag, 4 april 2013

Langezwaagsters furieus om gesloopte huurwoningen

Langezwaag | ,,Het is een aanfluiting.” Secretaris Mattie Homsma van Plaatselijk Belang Langezwaag is, net als haar dorpsgenoten, boos op woningcorporatie Elkien. Niet eens zozeer omdat het nieuwbouwproject aan De Klamp door de woningcorporatie is geschrapt. Maar de huurhuizen die op die plaats stonden zijn een paar weken geleden nog gesloopt. Het resultaat: een braakliggend terrein waar niets mee gebeurt.

Regiodonderdag, 4 april 2013

Er is meer menslievende zorg nodig

Drachten| ,,In de zorg is sprake van intensieve menshouderij. De bekommering raakt uit beeld. Er is meer menslievende zorg nodig.” Thijs Tromp, directeur van Reliëf, een christelijke vereniging van zorgaanbieders, spreekt op de jaarlijkse Biningsdei van de Christelijke Plattelandsvrouwen Bond Fryslân (CPB), gisteren in schouwburg De Lawei in Drachten. Dit keer is liefde het thema van de jaarvergadering.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 april 2013

Gezamenlijk bidden met moslims moeilijk

Utrecht | De vraag of christenen en moslims in dezelfde God geloven moet niet het voornaamste gesprekspunt zijn tussen kerk en moskee. Dat stelt de vervolgnota Integriteit en Respect, die de synode van de PKN op 26 april bespreekt. De nota is een vervolg op de islamnota die de synode in november 2010 aanvaardde.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 april 2013

Opvang Vluchtkerk kostte 160.000 euro

Amsterdam | De opvang van illegalen in de Vluchtkerk in Amsterdam heeft de afgelopen vier maanden ruim 160.000 euro gekost. De protestantse diaconie heeft een kleine 16.000 euro bijgedragen.

Sportdonderdag, 4 april 2013

Groothuis heeft eindelijk gebroken been

Voorst | Ruim een half jaar was Stefan Groothuis de weg kwijt. Een beenbreuk leek hem beter dan die psychische ellende. Inmiddels is het rustig in het hoofd van de schaatser, maar heeft hij wel gips om zijn been.

Sportdonderdag, 4 april 2013

LSC 1890 heeft de titel nog niet uit het hoofd gezet

Groningen | LSC 1890 heeft gisteren in het inhaalduel 0met Gronitas de kansen op het kampioenschap in de zondag tweede klasse K in leven gehouden. In Groningen won de ploeg van trainer Sander Sliekers met 1-3.

Sportdonderdag, 4 april 2013

Booy verbaasd door ontslag Cercle Brugge

Brugge | Foeke Booy is verbaasd over zijn ontslag bij de Belgische voetbalclub Cercle Brugge. De in Leeuwarden geboren oud-speler van Cambuur werd gisteravond ontslagen vanwege de hachelijke sportieve situatie van de club. Cercle, dat wel in de Belgische bekerfinale staat, strijdt in de in play-offs tegen degradatie. ,,Ik begrijp wel dat ze een schokeffect willen creëren. Maar ik had er alle vertrouwen in dat we dat gezamenlijk hadden kunnen bewerkstelligen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties