Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 maart 2014.

Economiedinsdag, 4 maart 2014

Groener gras, maar nog geen voorsprong

Leeuwarden | Door het ontbreken van een echte winterperiode is het gras in de Friese weilanden groen gebleven, waar het normaliter rond deze tijd van het jaar geel tot lichtgroen is. Volgens deskundigen betekent dit echter niet dat melkveehouders kunnen rekenen op een eerdere en hogere grasoogst. Door de lage temperaturen komt het bodemleven maar voorzichtig op gang.

Hoofdartikeldinsdag, 4 maart 2014

Kabinetsbeleid, de WRR en de economie

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft eind vorig jaar een uitvoerig rapport geschreven over de economie in ons land. Vorige week reageerde het kabinet op dit advies van het belangrijkste orgaan van de regering. Kort gezegd komt het er op neer dat het kabinet zich niet zo druk maakt over de waarschuwingen die de WRR uit. De reactie bestaat uit ruim twintig pagina’s, op een zo nu en dan babbelende toon, vol zelfvertrouwen en voldoening.

Regiodinsdag, 4 maart 2014

Lokale Friese duurzaamheid in kaart gebracht

Leeuwarden | Aan de University Campus Fryslân (UCF) begint binnenkort een promotieonderzoek naar lokale duurzame initiatieven in Fryslân. UCF is een academische netwerkorganisatie, in Leeuwarden. Volgens Thomas Hoppe, universitair docent aan de Universiteit Twente en begeleider van het promotie-onderzoek, kent Fryslân opvallend veel lokale energie- en duurzaamheidsinitiatieven. Ook de grote aanhang die het landelijk Netwerk Duurzame Dorpen in Fryslân heeft maakt de provincie uitermate geschikt voor een dergelijk onderzoek.

Regiodinsdag, 4 maart 2014

Wadden zijn niet uniek voor Noord-Europa

Leeuwarden | Wie denkt dat de Waddenzee een uniek gebied is tussen Nederland, Duitsland en Denemarken heeft het goed. En mis. Want Zuid-Korea heeft haar eigen wadden. Inclusief eilanden. De manier waarop er met de wadden daar wordt omgegaan, verschilt echter nogal van de wijze waarop Duitsland, Nederland en Denemarken het gebied koesteren.

Regiodinsdag, 4 maart 2014

Geen cassatie tegen vaarrecht rederij EVT

Terschelling/Den Haag | Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat niet in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag, dat op 30 januari bepaalde dat rederij EVT voorlopig tussen Terschelling en Harlingen mag blijven varen.

Regiodinsdag, 4 maart 2014

Winkel mag in Wolvega elke zondag open

olvega | Ondernemers in Weststellingwerf mogen voortaan zelf bepalen of ze op zondag hun winkel openen. De gemeenteraad heeft gisteren met overgrote meerderheid ingestemd met een nieuwe winkeltijdenverordening, waarbij winkeliers worden vrijgelaten wat betreft de zondagsopening. Alleen het CDA (drie zetels) stemde tegen.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 maart 2014

Hoe een oude kerk in beweging komt

Soms kabbelen de kerkelijke dingen wat door en dan ineens gebeurt er van alles tegelijk. Zaterdagavond was de liturgie in de St. Josephkerk te Heeg Afrikaans, omdat de zang verzorgd werd door het koor Amani Angels (vredesengelen). Dit koor bestaat uit mensen die oorspronkelijk uit Rwanda en Burundi komen, van wie de meesten al bijna twintig jaar in Nederland wonen.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 maart 2014

Noord-Korea laat Australische zendeling vrij

Pyongyang | De Australische zendeling werd aangehouden in Noord-Korea omdat hij het christendom daar wilde verspreiden, is vrijgelaten. De 75-jarige John Short heeft bekend de Koreaanse wet te hebben overtreden en heeft zijn excuses aangeboden, meldde het staatspersbureau KCNA. Ook zou hij zijn vrijgelaten vanwege zijn hoge leeftijd.

Sportdinsdag, 4 maart 2014

Meespelen Ziyech tegen PEC Zwolle nog onzeker

Heerenveen | Het is onzeker of Hakim Ziyech zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle alweer van de partij is bij sc Heerenveen. De middenvelder viel tegen Heracles Almelo uit met hoofdklachten. De komende dagen moet blijken of Ziyech tijdig hersteld is. ,,Hij heeft een flinke tik tegen zijn hoofd gehad en voelde zich na afloop niet lekker. Uit voorzorg zijn we met hem naar het ziekenhuis gegaan, waar hij een nachtje moest blijven’’, aldus fysiotherapeut Erik ten Voorde.

Sportdinsdag, 4 maart 2014

Algra: Een toetje? ‘t Is voor ons meer een goedmakertje

Leeuwarden | Damclub De Oldehove mag zaterdag in Huissen proberen een gooi te doen naar een plaats in de ereklasse. De Leeuwarder dammers, die een jaar geleden via een barrage nog degradeerden naar de hoofdklasse, krijgen ditmaal een herkansing in de toegift. Maar dat voelt na het gemiste kampioenschap niet als een voorrecht, vindt teamleider Jan Algra. ,,Een toetje. ‘t Is voor ons meer een goedmakertje, want we hadden het liever niet gehad.”

Sportdinsdag, 4 maart 2014

De woeste aanvoerder uit Appie Happie’s stripboek

Grote kans dat u bij de gedachte aan John de Wolf in een reflex schiet en prompt namen als Ed de Goeij, Henk Fräser, Regi Blinker en József Kiprich zal opdreunen. Deze oud-voetballers waren onderdeel van een rariteitenkabinet dat zo leek weggelopen uit een Appie Happie-stripboek van wijlen Dik Bruynesteyn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties