Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 maart 2011.

Cultuurvrijdag, 4 maart 2011

Einde voor popfestival No Bowling in Drachten

Drachten - Poppodium Iduna en Schouwburg De Lawei hebben besloten te stoppen met de organisatie van het gezamenlijke popfestival No Bowling. Dat heeft een woordvoerder van De Lawei gisteren gemeld. Het is ,,in deze tijd financieel niet haalbaar om te blijven investeren in een festival dat qua aantal betalende bezoekers onder de doelstelling blijft”, aldus de woordvoerder in een persverklaring.

Economievrijdag, 4 maart 2011

Regio buit Werelderfgoedstatus onvoldoende uit

Oosternijkerk - Ondernemers langs de Waddenzeekust profiteren nog amper van de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee. Twee jaar geleden werd de status aan het gebied toegekend door de Unesco. ,,De status geeft het gebied veel meer mogelijkheden en kansen”, zei voorzitter Jacob Emmelkamp van de Kamer van Koophandel Noord Nederland bij de jaarlijkse ondernemerslunch die gisteren werd gehouden op het terrein van Van Kammen Tentenverhuur in Oosternijkerk.

Hoofdartikelvrijdag, 4 maart 2011

Een hoge opkomst...

Wat er ook over het verloop van de Statenverkiezingen te zeggen valt, één ding is in elk geval positief: de hogere opkomst. Met 55,9 procent is het nog steeds geen vetpot, maar het is veel meer dan vier jaar geleden. Toen stemde 46,4 procent van de kiesgerechtigden. Het is zelfs net even wat meer dan bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar.

Regiovrijdag, 4 maart 2011

Na het tellen van de stemmen rechtstreeks het kraambed in

Franeker - Nadat ze de hele dag op het stembureau in het oude Raadhuis in Franeker had gezeten en ’s avonds laat nog stemmen had geteld, beviel Erna Stelma (37) uit Franeker gisterochtend vroeg om half drie van een zoon.

Regiovrijdag, 4 maart 2011

Wedstrijd moet scholier warm maken voor bouw

Leeuwarden - Het is niet makkelijk jongeren te interesseren in de bouw. De Praktijkopleiding Bouw in Leeuwarden houdt daarom voor de twaalfde keer een wedstrijd voor vmbo-scholieren. De beste metselaar en timmerman worden vanmiddag gekroond.

Regiovrijdag, 4 maart 2011

Franse seriebouw verslaat Fries innovatief schip

Amsterdam - Ze hadden erop gerekend dat zij de prijs Hiswa-motorboot van het Jaar zouden krijgen, Jan Huberts van Jachtbouwer Jetten uit Sneek en Hans Webbink van Steeler Yachts uit Steenwijk. Maar de prijs ging naar NovaYachting uit Bruinisse.

Regiovrijdag, 4 maart 2011

PvdA-Statenleden gecharmeerd van alternatief GL

Leeuwarden - Krijgt Fryslân een vertrouwd college van PvdA, CDA en VVD of krijgt de provincie voor het eerst in de naoorlogse geschiedenis een links georiënteerd college? Irona Groeneveld (GrienLinks) deed gisteren een oproep het college een mooie linkse inbreng te geven, met ook SP en D66. PvdA-lijsttrekker Hans Konst hield zich op de vlakte, maar veel van de nieuwe PvdA-Statenleden bleken gecharmeerd van het idee.

Regiovrijdag, 4 maart 2011

Informateur gaat maandag aan de slag

Leeuwarden - PvdA-frontman Hans Konst presenteert maandag een informateur die namens zijn partij meteen begint met verkennende gesprekken met de andere fracties in Provinciale Staten. Die dialogen moeten binnen tien dagen leiden tot een mogelijke coalitie, waarna de onderhandelingen beginnen.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 maart 2011

Bidmarathon op Wereldgebedsdag, ook Fryslân bidt

Utrecht - In 173 landen houden mensen vandaag de handen gevouwen en wordt er gezongen. Het is Wereldgebedsdag. In Nederland gebeurt dat op ruim vijfhonderd plaatsen. Ook in Fryslân zijn vandaag gebedsvieringen, onder meer in Drachten, Dokkum en Franeker.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 maart 2011

‘Het Pand’ op zoek naar groter onderkomen

Groningen - Missionair-diaconaal centrum Het Pand in Groningen groeit uit zijn voegen. ,,Het is eigenlijk bizar: de verspreiding van het evangelie wordt belemmerd door een paar muren”, schetst IZB-evangelist Jan Waanders. Grootste obstakel voor een nieuw onderkomen: geld.

Sportvrijdag, 4 maart 2011

ODV zet in 4A inhaalrace in

Leeuwarden - Hekkensluiter ODV heeft in de vierde klasse A (zondag) gisteravond in het inhaalduel tegen MKV’29 de inhaalrace ingezet. De Leeuwarder nummer drie van de ranglijst werd in Wijnjewoude met 3-2 verslagen. Door de zege bracht ODV het verschil op de ranglijst met het op de voorlaatste plaats staande Aengwirden terug tot twee punten. Overmorgen staan beide ploegen tegenover elkaar in Wijnjewoude. De formatie van trainer Ron Loof heeft nog elf wedstrijden om degradatie te voorkomen. Uit 4A degraderen twee clubs rechtstreeks, terwijl de nummers elf en twaalf veroordeeld zijn tot het spelen van de nacompetitie. In de vijfde klasse D versloeg koploper Surhuisterveen op eigen veld Zevenhuizen (5-0).

Sportvrijdag, 4 maart 2011

Vierdeklasser Udiros kan in de beker niet stunten

Leeuwarden - Er hing gisteravond een stunt in de lucht in de derde ronde van de noordelijke districtsbeker. Op sportpark Nieuwehorne stonden de lokale helden van vierdeklasser Udiros bij rust met 1-0 voor tegen eersteklasser Bergum. Na negentig minuten zaten de blauwhemden echter toch aan de verkeerde kant van de score. Ze moesten zich met 3-1 gewonnen geven tegen de Burgumers, maar wel pas nadat ze hun huid duur hadden verkocht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties