Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 maart 2008.

Economiedinsdag, 4 maart 2008

Amelandse koe levert 10.000 kilo vet

Ballum - De zeventienjarige Amelandse koe Fosietes Jansje 110 heeft in haar leven meer dan tienduizend kilo vet en eiwit geproduceerd. Zij leverde die in 130.000 kilo melk. Fosietes Jansje is eigendom van Gerrit en Jobien Nagtegaal uit Ballum. Gisteren is de koe gehuldigd voor het halen van de mijlpaal. Ze kreeg een krans, felicitaties en cadeaus.

Hoofdartikeldinsdag, 4 maart 2008

Erfenis van Poetin...

Met westerse blik bekeken waren het maar wonderlijke verkiezingen in Rusland. Zondag werd Dmitri Medvedev verkozen tot opvolger van Vladimir Poetin in een stembusgang die meer weg had van een benoeming dan van een open en eerlijke strijd om de macht.

Regiodinsdag, 4 maart 2008

Beroep badmeester raakt uit de gratie

Heerenveen - Er zijn bijna geen jonge mensen meer die badmeester willen worden. Als dat niet snel verandert, zijn er straks onvoldoende gediplomeerde vakkrachten voor de Friese zwembaden. Momenteel volgen 22 studenten aan het Cios de complete zwemopleiding. ,,Veel te weinig”, zegt Ron Kramer van de Vereniging Friese Zwembaden.

Regiodinsdag, 4 maart 2008

Bolsward geen onbekende van Wûnseradiel

Een bijzondere avond, een historisch besluit. De gemeenteraad van Wûnseradiel heeft gisteravond besloten, dat de gemeente mag fuseren. Meedoen aan de herindeling betekent het einde van de zelfstandige gemeente Wûnseradiel. Een samenvoeging met onder meer Bolsward heeft de voorkeur. Twee bekenden aan de onderhandelingstafel.

Regiodinsdag, 4 maart 2008

Les over ‘De Eerpel’ in vier gescheiden talen

Lesboekje voor basisscholen het Bildt

Regiodinsdag, 4 maart 2008

‘Wen er maar gewoon aan: er komen steeds meer muggen’

Schiermonnikoog - Nederland moet zich voorbereiden op de komst van meer en vervelender muggen. Het land wordt natter en warmer en daardoor aantrekkelijker voor de zoem- en prikbeesten. Daar is niet zoveel aan te doen: we zullen ons er gewoon op moeten instellen. Ramen verplicht voorzien van horren, slapen onder klamboes en flink smeren met antimuggenmiddel als we uit wandelen gaan.

Regiodinsdag, 4 maart 2008

Dorp steekt stokje voor uitbreiding

Beetsterzwaag - De gemeenteraad van Beetsterzwaag heeft gisteravond het concept-uitbreidingsplan van Beetsterzwaag na 2010 van tafel geveegd. Onvrede onder de dorpelingen over het bebouwen van natuurgebied heeft de raad hiertoe bewogen. Het college van B en W moet nu opnieuw beginnen.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 maart 2008

Gospelhappening in De Lawei met Joy for People

Drachten - Freedom Gospel Choir uit Wezep en Joy for People Gospel Choir uit Dokkum slaan zondag de handen ineen.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 maart 2008

Prijs voor behoud religieus erfgoed

Leeuwarden - In Oegstgeest wordt morgen het startsein gegeven voor een nieuwe prijsvraag voor het behoud van religieus erfgoed. ‘Erfgoed op eigen benen’ is een prijs op initiatief van het VSBfonds en wordt uitgeschreven door de Stichting 2008 Jaar van het Religieus Erfgoed.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 maart 2008

Metamorfose voor gereformeerde kerk Kollumerzwaag

Kollumerzwaag - De gereformeerde kerk in Kollumerzwaag krijgt een fikse opknapbeurt van binnen, achterstallig onderhoud wordt weggewerkt, én het kerkgebouw wordt multiunctioneler. De grote inzet van vrijwilligers verraste kerkrentmeester Henk Brinkman. ,,Voor het sloopwerk stond een maand, maar in een week was het gebeurd.”

Geloof & Kerkdinsdag, 4 maart 2008

Museumstatus voor Titus Brandsma Museum

Bolsward - Binnenkort prijkt op de museumgevel van het Titus Brandsma Museum het bekende Geregistreerd Museum-logo. Dit predikaat staat voor het voldoen aan de standaard voor het functioneren als museum. Het is na een uitgebreide screening toegekend door Het Nederlands Museumregister aan het Bolswarder Museum, dat inmiddels vijf jaar bestaat.

Sportdinsdag, 4 maart 2008

Over Fries publiek dat een scheidsrechter bespuugt

Wat een monnikenwerk heeft Ferry Reurink verricht voor zijn boek Het stadioncomplex, waarin hij de historie heeft beschreven van alle 113 stadions en terreinen waar in Nederland betaald voetbal is gespeeld. Niet alleen heeft hij de afgelopen zeven jaar uitputtend onderzoek gepleegd in stadsarchieven en bibliotheken, maar ook gesproken met verzamelaars van voetbalmemorabilia en kenners van de geschiedenis van de diverse voetbalclubs.

Sportdinsdag, 4 maart 2008

Dogmatische schaakstijl wint het van het creatieve denken

Groningen - Donker en afgelegen, net buiten de centrumring van de stad Groningen, bevindt zich de Dienst Sociale Werkvoorziening van de gemeente. Een troosteloos gebouw waar zeker ’s avonds niets te beleven valt.

Sportdinsdag, 4 maart 2008

Jong Cambuur redt het niet

Leeuwarden Voor de beloften van SC Cambuur-Leeuwarden was er thuis gisteravond tegen titelkandidaat Jong Heracles weinig eer te behalen. De ploeg van Alfons Arts wist nauwelijks mogelijkheden te scheppen en als er al eens een gaatje viel werd dat niet doeltreffend gedicht.

Sportdinsdag, 4 maart 2008

Heerenveen 2 ‘vergeet’ te winnen

Heerenveen Het belofteteams van sc Heerenveen is er gisteren niet in geslaagd in eigen huis te winnen van de reserves van FC Groningen. Op sportpark Skoatterwâld bleven de Friezen op 1-1 steken, waardoor het verzuimde om verder in te lopen op koploper FC Twente dat in Alkmaar met 2-1 klop kreeg van AZ.

Sportdinsdag, 4 maart 2008

Getuigenverhoor in zaak-Alves

Zeist In de arbitragezaak van de Braziliaan Afonso Alves tegen AZ zal getuigenverhoor plaatsvinden. Dat heeft de KNVB gisteren gemeld.

Sportdinsdag, 4 maart 2008

Heerenveen verliest slag om Ambrabat

Heerenveen Sportclub Heerenveen heeft de slag om Nordin Amrabat verloren. De twintigjarige aanvaller van VVV-Venlo speelt de komende vier seizoenen voor PSV.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties