Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 december 2017.

Cultuurmaandag, 4 december 2017

Sult onderzoekt werking van angst

Hemelum Hauken en hazzen is het eerste stuk na een jaar afwezigheid van Sult. ,,Wy hawwe in tiid fan besinning hân”, zegt regisseur Pieter Stellingwerf. Dat was nodig na twee decennia locatietheater in Súdwest-Fryslân. ,,Ein jierren njoggentich, ús begjinjierren, wiene wy unyk mei dizze teaterfoarm yn dit part fan de provinsje.” Maar de tijden zijn veranderd. Locatietheater is geliefd en het theateraanbod is, mede door de komst van Theater Sneek, flink gegroeid in Súdwest-Fryslân. Dat bracht Sult op een kruispunt. ,,Wolle wy trochgean yn wêr’t wy goed yn binne of is dat te maklik en moatte wy wat oars betinke?”

Hoofdartikelmaandag, 4 december 2017

Geld drukken of de economie hervormen

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) blijft er bij elke gelegenheid op hameren. De Europese Centrale Bank moet stoppen met het opkopen van schuldpapier. Hij zei dat vorige week maar weer eens tijdens een spreekbeurt in Engeland.

Regiomaandag, 4 december 2017

VVD-bestuurder weg na racistische tweet

Leeuwarden - Gert-Jaap van Ulzen heeft zijn functie als penningmeester van de afdeling Leeuwarden van de VVD neergelegd. Hij deed dit na ,,een aantal stevige gesprekken” met het VVD-bestuur gisteren. Aanleiding was een tweet van Van Ulzen over de anti-Zwarte Pieten-demonstratie, zaterdag in Dokkum.

Regiomaandag, 4 december 2017

Provincie lijkt te breken met gasbeleid

Leeuwarden - De bijeenkomst vanavond rond de gaswinningsaanvraag van de NAM bij Ternaard is een breuk met het provinciebeleid rond gaswinning in Fryslân. Dat stelt Frank Petersen, woordvoerder van de Waddenvereniging.

Regiomaandag, 4 december 2017

Burgemeester tevreden over demonstratie

Dokkum - Burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel kijkt tevreden terug op de demonstratie van zo’n tweehonderd tegenstanders van Zwarte Piet zaterdag op het plein Acht Heiligheden in het centrum van Dokkum. ,,Alles is bijzonder goed verlopen”, zei ze in een reactie. ,,Dit heb ik ook zo vernomen van de organisatie van de demonstratie, dat doet mij deugd. Ik heb de gehele demonstratie via een live-verbinding gevolgd. Ik heb ook een kort bezoek gebracht om kennis te maken met de demonstranten en ik vond de sfeer ontspannen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties