Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 december 2007.

Cultuurdinsdag, 4 december 2007

Hieke Joustra nieuwe directeur Willem van Haren

Heerenveen - Hieke Joustra wordt met ingang van februari volgend jaar de nieuwe directeur van Museum Willem van Haren in Heerenveen. Zij volgt hiermee de huidige directeur Minette Albers op. Dat heeft het museum gisteren bekendgemaakt.

Dossierdinsdag, 4 december 2007

Een bijzonder boek over ’n bijzondere coureur

Steeds meer sporters krijgen al bij leven en welzijn een heldenstatus. In het verlengde daarvan wordt over velen van hen ook een boek geschreven. Soms eentje waarin louter de loftrompet wordt gestoken, soms ook een boek waarin ze genadeloos afgemaakt worden. Maar vaak is er één overeenkomst tussen al die sporters waarover positieve dan wel negatieve boeken worden uitgegeven: dat ze bijzonder zijn of waren in hun tak van sport.

Hoofdartikeldinsdag, 4 december 2007

Winst Poetin...

Zoals verwacht heeft de Russische president Poetin de parlementsverkiezingen zondag met overmacht gewonnen. En even voorspelbaar als de uitkomst, was de kritiek van oppositie, mensenrechtenorganisaties en waarnemers. Volgens hen zijn de verkiezingen niet eerlijk verlopen. Rusland wordt steeds meer een eenpartijstaat met absolute macht voor de kliek rond Poetin, die antidemocratisch en totalitair zou zijn.

Regiodinsdag, 4 december 2007

Bestuurscrisis nieuwe dorpshuis Surhuizum

Surhuizum - Nog geen twee jaar na de opening van dorpshuis De Delfeart dreigt het gebouw te moeten sluiten. Het dorpshuisbestuur en de gemeente Achtkarspelen zijn verwikkeld in een langslepend conflict over de financiële afhandeling van de bouw. Het bestuur heeft besloten om per 15 december te stoppen. Als er geen nieuw bestuur wordt gevonden, lijkt het erop dat de deur op slot moet.

Regiodinsdag, 4 december 2007

Plan over meer nieuw leven ingeblazen

Beetsterzwaag - Ruim twintig jaar geleden werd er in de gemeente in Opsterland wel eens gefantaseerd over een meer tussen Tijnje en Nij Beets. De plannen belandden in een la. Het college van B en W heeft de oude memo’s hierover onlangs afgestoft. ,,Als het aan ons ligt, komt het er nu echt van.”

Regiodinsdag, 4 december 2007

Dronrijp krijgt weer winkelhart

Dronrijp - Nog een week doen de archeologen van ARC uit Groningen hun werk in de natte klei van het terrein van de oude kurkfabriek in Dronrijp, daarna kan er eindelijk een begin worden gemaakt met de bouw van Kúkshiem. Met een grote C1000 en andere winkels op de begane grond en twee lagen met koop- en huurappartementen daarbovenop, krijgt het dorp een winkelhart terug, verwacht wethouder Van der Meer. ,,Dronrijp verdient een goede invulling in het centrum. Er is wel eens gesproken over een supermarkt aan de rand van het dorp, maar het gaat om de eigen inwoners. Die worden ook ouder, en een goede winkel in het centrum vervult ook een belangrijke sociale functie.’’

Regiodinsdag, 4 december 2007

.Arriva dreigt zijn treinen stil te zetten

Leeuwarden - De regionale treinen in Groningen en Fryslân en tussen Dordrecht en Geldermalsen stoppen vanaf maandag mogelijk met rijden. Arriva weigert een noodzakelijk contract met spoorbeheerder Prorail te ondertekenen en raakt daardoor zijn vervoersvergunning kwijt.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 december 2007

Posters Alpha-cursus op 150 stations

Amersfoort - In 120 steden en dorpen hangen half januari grote posters op het station die de Alpha-cursus onder de aandacht van de reizigers brengen. Alpha Nederland heeft ruimte voor 350 stationsposters gekocht voor de week van 7 tot met 13 januari, de week voor de Alpha-uitnodiging 2008.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 december 2007

Paus hekelt wereldwijd negativisme

Vaticaanstad - Paus Benedictus XVI houdt niet van spektakel; niet van popmuziek of van reli-shows. Daarom hoopt de gepensionneerde kapelmeester van de Sint Pieter ook vurig dat de paus snel een einde maakt ‘aan al die gitaarmuziek in de kerken waar eigenlijk alleen maar het Gregoriaans gezongen zou moeten worden’.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 december 2007

Nieuw boek ds. Harmen Jansen nodigt uit tot spiritueel bijbellezen

Drachten - Het getal vijf, ds. Harmen Jansen heeft er wat mee. David pakte vijf stenen uit de beekbedding voor hij Goliath tegemoet trad, en hij vroeg de priester om vijf broden. Beide verhalen komen terug in de titel van het boek Vijf stenen,vijf broden van de Drachtster predikant. Hij schreef een bezinningsboek over bijbelse kernwoorden van spiritualiteit.

Sportdinsdag, 4 december 2007

Top-drie van WK van start in Centrumcross

Surhuisterveen - De organisatie van de Centrumcross in Surhuisterveen is er in geslaagd om de top drie van het afgelopen wereldkampioenschap veldrijden aan de start te laten verschijnen. De organisatie maakte dat gisteren bekend. De komst van de Belgische wereldkampioen Erwin Vervecken was vrij snel beklonken, maar ook met nummer twee Jonathan Page (Verenigde Staten) en nummer drie Enrico Franzoi (Italië) is overeenstemming bereikt.

Sportdinsdag, 4 december 2007

Dubbele overwintering Jong Heerenveen in beker

Groningen - In de stromende regen heeft Jong Heerenveen zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi ten koste van Jong Groningen. De Friezen wonnen de derby in Groningen gisteravond met 2-0 en daardoor verkeren de beloftes in de luxe positie dat ze na de winter nog meestrijden in twee landelijke bekertoernooien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties