Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 november 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 4 november 2014

Kabinetscrisis komt in 2015 erg ongelegen

Twee jaar zit het kabinet-Rutte II morgen. In die twee jaar is het kabinet uiteindelijk succesvoller en stabieler gebleken dan het er in de eerste weken naar uit zag. Na het bekendmaken van het regeerakkoord brak er in de VVD onrust uit over de voorgenomen inkomensafhankelijke zorgpremie. Het regeerakkoord moest worden herschreven, nog voor het kabinet zich in de Tweede Kamer had gepresenteerd. Verder bleek dat over het ontbreken van een meerderheid in de Eerste Kamer te lichtvaardig was gedacht.

Regiodinsdag, 4 november 2014

Groen licht voor asielzoekerscentrum Rijs

Rijs - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de eigenaar van de locatie Mooi Gaasterland in Rijs hebben op hoofdlijnen een overeenkomst gesloten over de verhuur van het terrein. Het COA wil de locatie voor minimaal vijf jaar huren, voor de opvang van maximaal vijfhonderd asielzoekers. De eerste asielzoekers worden eind dit jaar, begin 2015 verwacht.

Regiodinsdag, 4 november 2014

Gesteggel over zalen Schaaf

Leeuwarden - Met de nieuwe eisen van de gemeente Leeuwarden is Zalen Schaaf niet te expoiteren. Dat vinden zowel Carel Nout, die het zalencomplex nu draait, als de actiegroep 'Skaaf mut blieve'. In oktober besloot het college dat het zalencentrum - sinds 1797 - nog tot 2019 open kan en mag blijven. Maar als straks het nieuwe poppodium in het Harmoniekwartier open gaat, moeten de deuren bij concerten om elf uur 's avonds dicht. Anders concurreert Zalen Schaaf met de activiteiten in de Blokhuispoort - podium Asteriks - en in het nieuwe Poppodium. ,,Op die manier is Zalen Schaaf niet te runnen. Je kan geen concerten organiseren en om elf uur de deur sluiten", meent Nout.

Regiodinsdag, 4 november 2014

Vijftien maanden geŽist voor drugssmokkel via zee

Schiermonnikoog - De officier van justitie eist een gevangenisstraf van vijftien maanden tegen twee mannen uit Zweden, die ervan worden verdacht dat ze zeventig kilo hasj hebben gesmokkeld via de Waddenzee. Een van de verdachten, een vijftigjarige man, zit sinds juni in voorarrest. De ander (53 jaar) verblijft in Zweden.

Regiodinsdag, 4 november 2014

Lieven Bertels wordt artistiek leider CH2018

Leeuwarden - Lieven Bertels wordt de artistiek leider van Culturele Hoofdstad 2018. De 43-jarige Belg ziet het als een grote uitdaging om in Frysl‚n aan de slag te gaan. ,,Het is voor mij een droom om mijn ervaring en creativiteit te kunnen inzetten voor CH2018. Zelden schreven een stad en regio zo'n sterk bidboek als Leeuwarden en Frysl‚n deden voor het binnenhalen van deze felbevochten titel", zegt hij in een persbericht van de organisatie. Hij kon gisteren geen nadere toelichting geven: hij was onderweg richting AustraliŽ, waar hij directeur is van het Sydney Festival.

Regiodinsdag, 4 november 2014

Friese oer-NAC'er dankt loopbaan aan warming-up

Jelle ten Rouwelaar dankt zijn profcarriŤre aan een goede warming-up bij Joure. Hij haalt de Oranje-selectie, maar wordt geen absolute ster. Toch zendt FOX vanavond een documentaire over hem uit. Omdat normaal tegenwoordig heel bijzonder is.Joure -

Regiodinsdag, 4 november 2014

Beloftecompetitie eindigt met prestigieuze derby

Leeuwarden - Er was aanvankelijk veel kritiek op de nieuwe opzet van de beloftecompetie die vanaf dit seizoen over vier poules is uitgesmeerd. Winnaar is echter het Friese voetbalpubliek dat een extra interessante derby krijgt voorgeschoteld. Na de 4-1 thuiswinst van Jong Groningen/Cambuur op PEC Zwolle moeten de Leeuwarders in het slotduel van divisie B met streekgenoot Heerenveen immers uitvechten wie het seizoen vervolgt in de kampioensklasse. Daarvoor plaatsen zich slechts de beste twee ploegen van de vier verschillende divisies.

Regiodinsdag, 4 november 2014

Tennissende ambassadeur van een verscheurde natie

Novak Djokovic schreef afgelopen weekeinde de masters van Parijs op zijn naam. De zesde toernooizege van dit jaar, de 47e in totaal. In de finale versloeg de 27-jarige ServiŽr de Canadees Milos Raonic en dat was de zeshonderdste overwinning van zijn loopbaan. Daarmee lijkt de kans groot dat hij 2014 zal afsluiten als de nummer 1 van de wereld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties