Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 4 november 2010.

Cultuurdonderdag, 4 november 2010

Metershoog kunstwerk langs A28 bij Meppel

Leeuwarden - De Zwolse kunstenaar Ronald Westerhuis mag een groot kunstwerk ontwerpen dat bij verkeersknooppunt Lankhorst ter hoogte van Meppel moet komen te staan. De creatie van minstens veertig meter hoog zal vervaardigd worden van duurzaam materiaal en moet een toeristische trekpleister worden. Dat heeft Phoenix Foundation uit Leeuwarden, initiatiefnemer van het project, bekendgemaakt. Het project zal tussen de drie en vijf miljoen euro kosten en moet in 2012 verrijzen op de splitsing van de snelwegen A28 en A32.

Cultuurdonderdag, 4 november 2010

Vier kanshebbers voor Vredeman de Vries Prijs 2010

Leeuwarden - Vier projecten maken dit jaar kans op de Vredeman de Vries prijs voor Architectuur. Dat heeft de provincie Fryslân vandaag gemeld. Het gaat om de aula van de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden (een ontwerp van Jacob Borren), de hedendaagse woning in een boerderij in Goďngarijp (Jelle de Jong), de Woon-Zorgcombinatie Offingaburg in Hallum en een woning tegen het Vuurboetsduin op Vlieland (beide ontworpen door Doeke van Wieren).

Cultuurdonderdag, 4 november 2010

Fryske Krite geeft workshops aan scholieren in Joure

Joure - De Fryske Krite De Jouwer gaat workshops geven aan leerlingen van OSG Sevenwolden en het Bornego College in Joure. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld. Met de workshops wil de Krite jongeren betrekken bij de nieuwsjaarsrevue, want ,,wa de jongerein hat, hat de takomst”, aldus de woordvoerder.

Cultuurdonderdag, 4 november 2010

Albada Jelgersma Schutterijprijs voor harmonie Bolsward

Bolsward - Harmonieorkest Schutterijmuziek in Bolsward heeft de eerste Albada Jelgersma Schutterijprijs gekregen. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld. De prijs, een bedrag van duizend euro, werd dinsdag uitgereikt na afloop van een concert van de harmonie.

Cultuurdonderdag, 4 november 2010

Belcampo-boek Nyk de Vries klaar

Groningen - Schrijver en muzikant Nyk de Vries presenteert op 12 november in Groningen zijn boek Per ongeluk reed ik naar het zuiden. De Vries (1971) schreef het boek in opdracht vanwege de toekenning van het tweejaarlijkse Belcampo Stipendium. Hij kreeg de opdracht om proza te schrijven over zijn relatie met Groningen, de stad waar hij studeerde.

Economiedonderdag, 4 november 2010

Aardappel hip maken met ‘social media’

Joure – Op internet maken steeds meer mensen gebruik van social media zoals Facebook, Hyves en Twitter. Bedrijven gaan nog wat onwennig met deze nieuwe internetmogelijkheden om, maar volgens deskundigen liggen er juist voor hen grote kansen. O

Economiedonderdag, 4 november 2010

Rabobankgroep Burgum-Lauwers schrapt banen

Burgum - Bij Rabobank Burgum-De Lauwers verdwijnen vanaf januari acht tot dertien banen bij de klantenservice aan de ‘voorkant’ van het bankgebouw. De bank wil inspelen op een veranderende vraag bij klanten. De klantbediening gaat in het nieuwe jaar meer per telefoon, internet en e-mail en minder op afspraak. De ‘boventallige’ werknemers krijgen een andere functie binnen Rabobank of worden naar ander werk geholpen. Voor de klantenservice via telefoon en e-mail worden weer nieuwe mensen aangenomen.

Economiedonderdag, 4 november 2010

Supermarkten verkopen meer ‘bio’ en fairtrade

Amsterdam - Winkels in Nederland hebben gemiddeld negentig biologische producten in de schappen liggen. Een jaar geleden waren dat er nog 78. Het gemiddelde aantal fairtrade producten is gestegen naar twintig vergeleken met vijftien producten vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Milieudefensie en Solidaridad.

Hoofdartikeldonderdag, 4 november 2010

Wilders...

Er is discussie ontstaan over de uitspraken van filosoof Rob Riemen. Volgens Riemen, directeur van de denktank en debatcentrum Nexus Instituut, moet de beweging van Wilders vergeleken worden met fascisme. En dan met name het begin van het fascisme en niet met de verschrikkingen waarop het twintigste-eeuwse fascisme met name onder leiding van Duitsland op is uitgelopen.

Regiodonderdag, 4 november 2010

Tall Ships Race mag toch naar Harlingen

Harlingen - De Tall Ships Race komt in 2014 naar Harlingen. De gemeenteraad ging gisteravond alsnog akkoord met het evenement. Tot grote vreugde van het publiek, dat het besluit met applaus begroette. Wel krijgt de stichting die het feest zal organiseren minder geld van de gemeente Harlingen.

Regiodonderdag, 4 november 2010

Nog voldoende draagvlak voor Culturele Hoofdstad

Leeuwarden - Eind 2011 besluiten Provinciale Staten definitief over kandidaatstelling voor Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. De meeste Statenfracties staan nog steeds achter de ambitie om Fryslân als ‘dynamische regio met verrassende kanten’ aan de rest van Europa te laten zien. Alleen SP en Feriene Lofts blijven tegen. De kritische fracties van GrienLinks en FNP lieten zich gisteren overtuigen door gedeputeerde De Vries, de eerste fractie volmondig, de laatste na een zware interne ,,wrakseling”.

Regiodonderdag, 4 november 2010

‘It libben hat foar my altyd in grut aventoer west’

Blije - Vandaag wordt Chris van der Weij honderd jaar. De markante inwoner van Blije had alle dorpsgenoten al uitgenodigd voor een groot feest. Hij zou dat zo graag willen, maar de gezondheid laat hem uitgerekend nu even in de steek.

Regiodonderdag, 4 november 2010

‘Binnen de muren ben je meer met geloof bezig’

Leeuwarden - In Penitiare Justitiële Inrichting (PJI) de Marwei in Leeuwarden ging het gisteren voor tientallen gedetineerden even anders dan normaal. Ze waren door hun pastores uitgenodigd om tijdens een speciaal georganiseerde kerkdienst een boek in ontvangst te nemen: een bidboek voor gevangenen.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 november 2010

De taal van ‘Oh Oh Cherso’

Het is een veel gehoorde klacht. Onze samenleving verruwt en verhardt. In de politiek worden de fraaie omgangsvormen inmiddels met voeten getreden. Mevrouw of meneer de voorzitter wordt opzij gezet en de spreker richt zich rechtstreeks tot de spreker. Waarbij de termen ,,u bent knettergek’’, ,,effe dimmen’’ of het onlangs gehoorde ,,ja, dat is huilie huilie, mevrouw.’’ over het ooit zo gewaardeerde katheder knetteren.

Geloof & Kerkdonderdag, 4 november 2010

Bisschoppen: bid zondag voor Irakese christenen

Utrecht - Naar aanleiding van het bloedbad in de Syrisch-katholieke kathedraal van Bagdad vragen de Nederlandse bisschoppen om in de vieringen van aanstaande zondag te bidden voor de slachtoffers, de nabestaanden en de christelijke gemeenschap in Irak.

Sportdonderdag, 4 november 2010

Henk de Jong gaat per direct naar Cambuur

Leeuwarden - Trainer Henk de Jong gaat per direct naar Cambuur Leeuwarden om daar als assistent van Alfons Arts aan de slag te gaan. Tot 1 januari zal de Drachtster die functie combineren met zijn werkzaamheden voor zijn huidige club Harkemase Boys. Dat kwamen beide club gisteren in Harkema overeen.

Sportdonderdag, 4 november 2010

Shorttracker die nog niet zonder de langebaan kan

In de Verenigde Staten is het een heel beproefd recept, dat langebaanschaatsers zich in het voorseizoen toeleggen op het shorttrack. Maar zodra het seizoen echt begint, dan ligt de focus weer volledig bij de langebaan. Ook de formatie van TVM maakte in de zomermaanden gebruik van de expertise van shorttrackbondscoach Dave Versteeg. Een kruisbestuiving tussen beide disciplines die steeds meer en steeds vaker plaats heeft.

Sportdonderdag, 4 november 2010

Narsingh bij voorlopige selectie Jong Oranje

Heerenveen Luciano Narsingh is door bondscoach Cor Pot opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje dat op 17 november tegen Jong Denemarken oefent.

Sportdonderdag, 4 november 2010

Biljarters Bierling de Schepper spelen gelijk

Leeuwarden Het driebandenteam van Bierling de Schepper, dat uitkomt in de tweede divisie (groot), heeft gisteravond tegen Casa Cara uit Warmond de winst laten liggen: 4-4.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties