Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 november 2006.

Economiezaterdag, 4 november 2006

‘Melkveehouder moet nu strategie bepalen’

Donkerbroek - Friese melkveehouders moeten nu al een strategie bedenken hoe ze willen boeren na 2015. Deze boodschap hadden sprekers Bart Yntema van Rabobank Nederland, Siebren Attema van Friesland Foods en gedeputeerde Anita Andriesen voor de aanwezigen bij de forumdiscussie van de Organisatie voor Landeigenaren Het Friesch Grondbezit. ,,Nu is gemiddeld acht cent van de kostprijs afkomstig uit quotumkosten. Dat gaat er in 2015 zeer waarschijnlijk af. Voor de boeren bestaat er dan ruimte om in andere zaken te investeren, zoals bedrijfsgebouwen en installaties”, zei de Friese Sectormanager Veehouderij Yntema.

Hoofdartikelzaterdag, 4 november 2006

Bijbellezen...

Bijbellezen is in. Vooral mensen die thuis en op school wel eens over de bijbel hebben gehoord, maar nooit de bijbel echt hebben leren kennen, zijn geïnteresseerd. De eerste druk van de Jongerenbijbel was na korte tijd uitverkocht. Overal in het land functioneren studie- en gespreksgroepen over God en de bijbel, van mensen die wel en niet geloven. Her en der functioneren groepjes die het hebben over heiligen; Franciscus is vooral geliefd. Uitgevers zien brood in het (opnieuw) uitbrengen van heiligenlevens: mensen vinden het inspirerend te lezen over feit en fictie van mensen met grote geloofskracht.

Regiozaterdag, 4 november 2006

Lokpaarden redden paarden bij Marrum

Marrum - De reddingsactie voor de ruim honderd paarden die dagenlang op een eilandje in een kwelder bij Marrum hebben gestaan, is gistermiddag succesvol verlopen. Bijna alle dieren hebben de oversteek naar de zeedijk overleefd. Een paard bleef dood op de dobbe liggen. Een ander paard bezweek gisteravond alsnog van uitputting.

Regiozaterdag, 4 november 2006

Paarden op het droge

Marrum - De paarden die bij Marrum vastzaten in het water zijn gered. De dieren werden gistermiddag door amazones op lokpaarden uit de kwelder weggelokt. De paarden stonden al sinds dinsdagnacht op een eilandje in het buitendijkse gebied. Het drama in het Noarderleech heeft aan twintig dieren het leven gekost.

Regiozaterdag, 4 november 2006

Kerktorens van Dongeradeel vernieuwd

Dokkum - ,,Herkenningspunten in de samenleving”, noemt Jaap Zeijl de kerktorens in zijn gemeente. De voorzitter van Stichting Monumentenbehoud Dongeradeel had al jong een voorliefde voor de torens. ,,Als kind woonde ik een tijdje in Blije. Vanuit ons huis kon je dertien kerktorens zien. Heel bijzonder, vond ik dat. Die torens bepalen gewoon de omgeving.”

Regiozaterdag, 4 november 2006

Het neusje van de zalm in Hordaland

Een sterke Europese economie is gebaat bij innovatieve regio’s. Achtereenvolgens bezoeken we zes van die Slimme Streken - om ten slotte in Fryslân te eindigen. Deze week de vijfde stopplaats: Hordaland in Zuidwest-Noorwegen. De regio profiteert al eeuwen lang van haar ligging aan zee. De Hordalanders verdienen thans hun brood met aquacultuur, offshore, scheepsbouw en toerisme.

Regiozaterdag, 4 november 2006

‘Ik bin mei myn man troud, net mei de brêge’

Abbega - Mensen met de grootste jachten stoppen het minst in het klompje. Een érgernis, vindt Hiske Abma uit Abbega. ,,Se dogge hiel freonlik, mar yntusken...” Nee, praat Abma er niet van. Neem dan de mensen met ‘gewoane boatsjes’, die geven de díkste fooien.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 november 2006

Symposium vijftig jaar christelijk netwerk CBMC

Dalfsen - Als christen te pas en te onpas proberen je collega’s of klanten te bekeren, werkt niet. Toch hebben christelijke werkgevers en leidinggevenden wel degelijk een taak hierin. ,,Ik zoek niet naar gelegenheden om over mijn christen-zijn te spreken, ik bén christen”, zegt Wilma Veen, zakenvrouw en mede-eigenaar van een marketing- en pr-bureau. Zij was een van de vier deelnemers aan de forumdiscussie tijdens het symposium ‘Gedreven door relaties, it matters’ van CBMC Nederland, gisteren in De Bron in Dalfsen.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 november 2006

‘Dit is ook geschikt voor ouderen’

Frieschepalen - De Jongerenbijbel is er al weer bijna een half jaar. Toen hij verscheen was er een run op de nieuwe bijbel en inmiddels zijn er duizenden over de toonbank gegaan. In een drieluik vertellen jongeren wat ze van de Jongerenbijbel vinden. Vandaag: Hilda Stellingwerf (22) uit Frieschepalen, lid van de Protestantse Gemeente.

Sportzaterdag, 4 november 2006

Cambuur niet opgewassen tegen TOP Oss

Oss - Absoluut onnodig. Alleen zo kan de 3-1 nederlaag van Cambuur Leeuwarden bij TOP Oss, gisteravond, omschreven worden. De ploeg van trainer Roy Wesseling stond bij rust nog met 1-0 voor en leek de wedstrijd te controleren. Maar in de laatste 45 minuten waren de gastheren veel feller en gevaarlijker en trokken de winst simpel naar zich toe.

Weerzaterdag, 4 november 2006

Beetje zon

Vandaag is er veel bewolking, maar breekt de zon vooral gaandeweg de dag eens door. Het wordt 13 graden en de west tot noordwestenwind is matig, bij zee (vrij) krachtig. Morgen is het bewolkt met soms lichte motregen bij 13 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties