Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 februari 2017.

Economiezaterdag, 4 februari 2017

´Aannemers hebben er een potje van gemaakt´

Burgum - Gedeputeerde Sietske Poepjes vindt dat de aannemers op het middenstuk van de Sintrale As ,,er een potje van hebben gemaakt" en ,,de goede naam van de provincie Fryslân te grabbel hebben gegooid". Ze zegt de misstanden bij de aanleg, die zijn aangetoond door de arbeidsinspectie, niet lichtvaardig op te pakken. De onderbetaalde uitzendkrachten en schijnzelfstandigen moeten krijgen waar ze recht op hebben.

Hoofdartikelzaterdag, 4 februari 2017

Vrijheid van onderwijs in de ´vreze des Heren´

De vrijheid van onderwijs is een politiek onderwerp bij uitstek. Onlangs werd herdacht hoe honderd jaar geleden de vrijheid van onderwijs in de Grondwet werd geregeld, na een zware politieke, maatschappelijke en, in zekere zin, kerkelijke strijd. De grondwetswijziging betekent onder meer de bekostiging van bijvoorbeeld rooms-katholieke, protestants-christelijke scholen en Vrije Scholen.

Regiozaterdag, 4 februari 2017

Ook op drietalige school staat Fries onder druk

Burgum - Het is niet goed gesteld met het Fries in het onderwijs. Zelfs op drietalige scholen staat de positie van de Friese taal onder druk. Dat staat in een advies van Dingtiid, dat gisterochtend is gepresenteerd in Burgum. Een van de verbeterpunten die het adviesorgaan noemt, is dat alle leraren in Fryslân een bevoegdheid Fries moeten hebben.

Regiozaterdag, 4 februari 2017

School Sexbierum dicht na fusietwist

Sexbierum - De openbare basisschool De Barraboech in Sexbierum gaat dicht. De ouders van de school zijn hierover vorige week geďnformeerd door openbare onderwijskoepel Radius. De directe aanleiding voor de sluiting, volgens directeur Marc Kammeraad: de blokkade door de gemeenten Leeuwarden en Leeuwarderadeel van de bestuurlijke fusie van Radius met Onderwijsgroep Fier.

Regiozaterdag, 4 februari 2017

Verhoogde alertheid op acties onderwereld

Leeuwarden - Het effect van ondermijnende criminaliteit waarbij de onderwereld zich vermengt met de bovenwereld is ernstiger dan op het eerste gezicht lijkt. Dat laat de Leeuwarder burgemeester Ferd Crone weten. De problematiek in het Noorden is nog niet vergelijkbaar met die in het zuiden van het land, maar de aanpak kan nog een stuk beter. Crone heeft minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie gevraagd om meer geld voor het Noorden. ,,Het thema staat meer dan ooit op onze agenda."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties