Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 februari 2014.

Economiedinsdag, 4 februari 2014

Merendeel van de ontslagen bij Friesland Bank heeft ander werk

Leeuwarden | Bijna twee jaar na de overname van Friesland Bank door Rabobank heeft ruim de helft van het personeel werk. Bij het bankbedrijf moeten ruim zevenhonderd mensen een nieuwe werkplek krijgen. Friesland Bank kwam in 2011 flink in de problemen en leed in dat jaar ongeveer 350 miljoen euro verlies. De bank had een twintig vestigingen met iets minder dan de helft buiten Fryslân. Friesland Bank is in 1913 ontstaan als Coöperatieve Zuivelbank. In 1970 werd de naam veranderd in Friesland Bank.

Hoofdartikeldinsdag, 4 februari 2014

Kinderen krijgen, ook zonder verwantschap

Het is mogelijk om een embryo in te brengen in een vrouw die niet het eitje ‘geleverd’ heeft voor de bevruchting. Als er een zwangerschap ontstaat en als die wordt voltooid, krijgt de zwangere een kind met wie geen enkele erfelijke, genetische relatie bestaat. Deze mogelijkheid is onlangs aan de orde geweest in de Tweede Kamer. Onder meer CDA en PvdA zien geen bezwaren, mits wordt voldaan aan zorgvuldigheidseisen. De ChristenUnie vindt het onderwerp belangrijk genoeg voor extra aandacht en gaat er een brief over schrijven aan minister Schippers van Volksgezondheid.

Regiodinsdag, 4 februari 2014

Laatste buurtschapsbord is voor Beintemahûs

Westergeest | De twintig buurtschappen in Kollumerland hebben nu hun eigen plaatsnaambord. In 2005 werd het besluit genomen om de borden te plaatsen. Beintemahûs bij Westergeest was gisteren als laatste gehucht aan de beurt.

Regiodinsdag, 4 februari 2014

Grote waterstoring legt Nij Smellinghe plat

Drachten | De grote waterstoring in het ziekenhuis Nij Smellinghe heeft gisteren voor veel overlast gezorgd bij patiënten en personeel van het Drachtster ziekenhuis. Een groot deel van het ziekenhuis was de hele middag dicht.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 februari 2014

Arie Slob opent Royal Mission gebouw

Drachten | Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie opent op zaterdag 15 februari officieel het Royal Mission gebouw in Drachten. Het pand aan de Knobben in Drachten is de afgelopen maanden door vrijwilligers verbouwd en gerenoveerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 februari 2014

Stichting Kerk en Wereld zoekt het hogerop

Utrecht | Het bestuur van de stichting Kerk en Wereld is naar het Generaal College voor de behandeling van Bezwaren en Geschillen van de Protestantse Kerk gestapt. Reden is het besluit dat de Kleine Synode van de PKN vorig jaar november nam de stichting op te heffen per 2015.

Sportdinsdag, 4 februari 2014

Walthour hoort in het rijtje met Armstrong en LeMond

Amerika en wielrennen, dat is Greg LeMond en Lance Armstrong. Maar het nieuws dat het land al sinds eind negentiende eeuw de Walthour-wielerfamilie kende die bouwde aan een dynastie waar de Kennedy’s op politiek gebied bekend om stonden, drong nooit goed door op het Europese vasteland. Erik Brouwer, wijdde een speciale editie van De Muur aan hen.

Sportdinsdag, 4 februari 2014

Pure sprinter Hospes wil van zich laten horen

Heerenveen | Terwijl de Olympisch ploeg zondag afreisde naar Sotsji, won thuisblijver Jesper Hospes in Hoorn voor de tweede keer op rij het NK pure sprint. De 25-jarige Heerenvener was op ijsbaan De Westfries ongenaakbaar op alle drie afstanden (100, 300 en 500 meter) en prolongeerde daarmee zijn nationale titel. ,,Deze wedstrijd wilde ik niet aan me voorbij laten gaan. Daar voel ik me niet te groot voor en bovendien is het een goede training. En het is toch weer een titel.’’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties