Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 januari 2016.

Economiemaandag, 4 januari 2016

Verhuizing Drachtster autobedrijven Dijkstra

Drachten - De twee vestigingen van CitroŽn en Kia Dijkstra in Drachten zijn per vandaag open op een nieuwe locatie aan de Florijn. Dijkstra had tot voor kort de twee merken Kia en CitroŽn ondergebracht in aparte vestigingen op industrieterrein De Hemmen. In 2007 nam Dijkstra CitroŽn daar over en in 2012 Kia. In het nieuwe onderkomen in Drachten is er een werkplaats van driehonderd vierkante meter en een showroom van bijna achthonderd vierkante meter.

Regiomaandag, 4 januari 2016

Dips door zwiepende bevroren kabels

Leeuwarden - Flikkerende lampen. Veel huishoudens en bedrijven in Frysl‚n zijn daar gisteravond mee geconfronteerd. Oorzaak waren dips in de stroomleverantie door zwiepende hoogspanningskabels van Tennet. Die dips werden veroorzaakt door een vrij zeldzame combinatie van vorst en wind. Volgens Tennet-woordvoerster Eefje van Gorp zijn er geen stroomonderbrekingen of -storingen geweest.

Regiomaandag, 4 januari 2016

Elfstedenhal woensdag weer open


Regiomaandag, 4 januari 2016

Fries erfgoed zal Sytse ten Hoeve missen

Nijland - Vol toewijding aan het Friese cultureel erfgoed. Zo wordt het leven van Sytse ten Hoeve uit Nijland omschreven door betrokkenen als de Stichting Interieurs in Frysl‚n. Kerkkenner, kunsthistoricus en streekdeskundige Sytse ten Hoeve is vrijdagochtend in het ziekenhuis in Sneek op zeventigjarige leeftijd onverwacht, maar rustig overleden.

Geloof & Kerkmaandag, 4 januari 2016

Klokken luiden bij de start van Kerkbalans

Utrecht - De landelijke actie Kerkbalans wordt volgende week zaterdag (16 januari) voor het eerst letterlijk ingeluid. Door heel Nederland zullen klokken luiden als startschot voor de jaarlijkse geldwervingsactie.

Sportmaandag, 4 januari 2016

'Nieuwe Sjinkieí schittert nu in de marathons

Door Daan Rieken

Sportmaandag, 4 januari 2016

Constante Schulting 'wintí het zilver

Soms betekent plaats twee niet het verliezen van goud, maar 'winnenívan zilver. Zoals voor Suzanne Schulting. De Friezin (18) was op het NK shorttrack dit weekeinde 'best of the restí. ,,Jorien ter Mors was gewoon te sterk. Ik ben blij." -

Sportmaandag, 4 januari 2016

Rol Breeuwsma en De Vries binnenkort omgedraaid

Het kan verkeren in het leven en in de sport. Afgelopen zomer onderging shorttrackster Rianne de Vries een operatie aan haar enkel en moest ze revalideren terwijl haar vriend Daan Breeuwsma alle zomertrainingen bij de mannen kon volgen en in oktober afreisde naar de wereldbekerwedstrijden. Nu is De Vries weer hersteld, maar werd afgelopen weekeinde bij het NK shorttrack in Amsterdam duidelijk dat de rollen thuis binnenkort omgedraaid zullen zijn. Ditmaal omdat de man des huizes onder het mes gaat. ,,Het is een keuze die je op het juiste moment moet maken. En dat is na het EK", zei Breeuwsma gisteren

Sportmaandag, 4 januari 2016

Koster verkiest weg boven veld, Centrumcross is mooie prikkelACTUEEL
Familieberichten
Advertenties