Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 31 oktober 2016.

Hoofdartikelmaandag, 31 oktober 2016

Referendum krijgt heel andere betekenis

Premier Rutte beleeft ongeveer de zwaarste dagen in zijn loopbaan. Nederland dreigt het zogeheten associatie-verdrag met Oekraďne niet te tekenen na het 'neen’ uit een raadgevend referendum. Het parlement heeft het verdrag goedgekeurd, maar oppositiepartijen vinden dat de uitkomst van het referendum belangrijker is dan de beslissing van de Tweede Kamer.

Regiomaandag, 31 oktober 2016

Provincie wil korting voor minima op Campus Fryslân

Leeuwarden - De provincie Fryslân werkt met het bestuur van Campus Frysân aan een regeling om de nieuwe universitaire bacheloropleiding in Leeuwarden ook voor minima betaalbaar te maken. Met de extra tegemoetkoming moet het ook voor deze studenten mogelijk worden om het hoge collegegeld te betalen.

Regiomaandag, 31 oktober 2016

Aardschotel is verworden tot plantenbak - en dat is best

Ureterp - Kunst met een opdracht, kunst en gemeenschap is een project van onder meer Tresoar dat tot doel heeft om kunstwerken in de gemeenschap nieuw leven in te blazen. Dat gaat niet altijd vanzelf, bleek zaterdag in Ureterp.

Regiomaandag, 31 oktober 2016

Duisternis in Waddengebied moet publiekstrekker worden

Zwarte Haan - ,,De economische waarde van duisternis is lastig uit te drukken. Maar het is zeker iets wat toeristen gaat trekken."

Sportmaandag, 31 oktober 2016

Met gedurfd spel wint Heerenveen punt in Kuip

Rotterdam - Waar sc Heerenveen in de vorige topper de mindere van PSV bleek, bood het koploper Feyenoord in de eigen Kuip gisteren met gedurfd spel prima partij. In een boeiende tweestrijd was de ploeg van trainer Jurgen Streppel dicht bij een stunt (2-2).

Sportmaandag, 31 oktober 2016

Flow van Cambuur blijkt fata morgana

Eindhoven - Twee zeges achter elkaar, hopen op een flow. Dat is wat SC Cambuur de afgelopen week deed. Gisteren werd tegen FC Eindhoven (2-0) pijnlijk duidelijk dat de flow eerder een fata morgana is. Tijd voor een lange blik in de spiegel. Alweer.

Sportmaandag, 31 oktober 2016

Heerenveen landskampioen? Waarom niet, niets is onmogelijk

Heerenveen blijft goed presteren in de eredivisie. Kan Heerenveen de Nederlandse variant worden van Leicester City, de verrassende kampioen van Engeland van vorig seizoen?

Sportmaandag, 31 oktober 2016

Als je wint, heb je vrienden

Column

Sportmaandag, 31 oktober 2016

Steengoed, maar Kramer kan nog beter

Groningen - Drie dagen lang was Sven Kramer op de KNSB Cup in Groningen ongenaakbaar. Winst op de 1.500, de 5.000 meter en de 10.000 meter. Kramer is in vorm. Maar: ,,Ik hoop nog beter te worden."

Sportmaandag, 31 oktober 2016

De eerste klap is een daalder waard voor Leenstra

Groningen - Met World Cup tickets op de drie kortste afstanden kende Marrit Leenstra tijdens de KNSB Cup in Groningen een uitstekende start. Met opmerkelijke prestatie van de fręle schaatssters uit Wyckel was zaterdag de zege op de 500 meter. De 27-jarige Friezin finishte in een tijd van 38,87. Daarmee was ze de favoriete Jorien ter Mors, tweede in 38,91, net de baas. Anice Das uit Heerenveen reed de derde tijd (38,94) en laatsten zich daarmee eveneens voor de eerste vier wereldbekers. Dat deed Das overigens met een vierde plaats ook op de 1000 meter.

Sportmaandag, 31 oktober 2016

LDODK juicht mee met EK-titel van Nederland

Dordrecht - Op de manier zoals ze zelf zo graag wilden heeft het Nederlands korfbalteam zich gekroond tot Europees Kampioen. In de finale werd België vanaf de eerste tot de laatste minuut vermorzeld: 27-14. Én alle LDODK’ers kwamen tot scoren in de weinig spannende eindstrijd.

Sportmaandag, 31 oktober 2016

Déjŕ vu wordt Aris ditmaal niet fataal tegen Rotterdam

Leeuwarden - Veertien seconden voor tijd gingen de gedachten van trainer Klaas Stoppels terug naar de nederlaag van zijn ploeg in april van dit jaar tegen Rotterdam (80-81). Toen schoot Vaidas Tamasauskas in de buzzer de Leeuwarder hoop op de play-off aan flarden. Tegen dezelfde opponent werd met een minimale voorsprong de bal wederom in de slotsecondes verloren, maar ditmaal profiteerde Rotterdam niet en waren de punten voor Aris: 74-73.

Sportmaandag, 31 oktober 2016

Blauw Wit’34 schiet uit slof in Friese tweestrijd

Leeuwarden - Na een ietwat tegenvallende seizoenstart is een supereffectief Blauw Wit’34 zaterdagavond in de lichtwedstrijd flink uit de slof geschoten. Het werd op het Wiarda Complex in Leeuwarden 6-1 in de Friese tweestrijd met Drachtster Boys.

Sportmaandag, 31 oktober 2016

Wanneer Dokkumer stoelpoten het begeven is een zege ver weg

De schrik slaat Be Quick Dokkum-trainer Wybe Pieter Zijlstra om het hart, wanneer halverwege de tweede helft elftalbegeleider Hennie van der Linde naast hem plots door de stoel zakt. Een enorme klap, gevolgd door een korte stilte. Als blijkt dat Van der Linde niets mankeert, barst hij in lachen uit. Hij werpt zijn blik weer op het speelveld en ziet tot overmaat van ramp Femke Reitsma Sint Annaparochie naar de overwinning schieten (1-2).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties