Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 oktober 2015.

Economiezaterdag, 31 oktober 2015

Geheim recept maakt Friese droge worst tot wat-ie is

Klaas (38) en Lucas de Haan (40) hebben in Franeker een ambachtelijke worstmakerij, Bruinsma Worstmakerij (naast de eigenaren zes medewerkers), genoemd naar de oprichter wijlen Anne Bruinsma.

Hoofdartikelzaterdag, 31 oktober 2015

Diaconaat is hartslag van kerk in samenleving

In de jaren zestig van de vorige eeuw werden de scheuren zichtbaar in de bouwwerken van de verzuiling. De Nederlandse bevolking leefde tot die tijd in tamelijk gesloten verbanden (zuilen): politiek, kerk, verenigingen, instellingen en organisaties. De samenhang in die verbanden was sterk. Mensen gingen met elkaar om in een onbesproken vanzelfsprekendheid. De socialist was klant bij de kruidenierswinkel Coöp; de gereformeerde was lid van het CNV en huurde een woning van de christelijke woningbouwvereniging Patrimonium. En menig bedrijf voerde personeelsbeleid met de zuil als uitgangspunt.

Regiozaterdag, 31 oktober 2015

Beste scholen mogen regels laten varen

Buitenpost - Enkele tientallen scholen mogen vanaf januari afwijken van vrijwel alle regels. Het gaat om uitmuntende basis- en middelbare scholen die gaan meedoen aan een experiment met 'regelluwe' scholen. Doel is om de scholen zo veel ruimte te geven dat ze het onderwijs naar eigen inzicht nóg beter kunnen maken. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) beperkt het experiment tot scholen die al twee keer het predicaat 'excellent' hebben gekregen. Inmiddels hebben zich 44 scholen aangemeld, waaronder De Mienskip in Buitenpost. Dekker wil de proef later eventueel uitbreiden met andere scholen.

Regiozaterdag, 31 oktober 2015

Nieuwe route in beeld voor kanaal naar Drachten

Drachten - De toekomstige vaarweg voor vrachtverkeer naar Drachten volgt mogelijk een ander tracé dan de zes routes die tot nu toe werden onderzocht. De provincie maakte gisteren bekend dat ze volgend jaar een nieuw onderzoek laat uitvoeren naar de opwaardering van de vaarweg naar Drachten. In dat onderzoek wordt een variant toegevoegd die eerder niet in beeld was: de aanleg een nieuw kanaal van de haven van Drachten, via Opeinde naar het Prinses Margrietkanaal. De tracés langs Oudega en over de Burgumer Mar vallen definitief af.

Sportzaterdag, 31 oktober 2015

De laatste vier Friese derby's in een notendop

Zondag is het weer zover: de Friese derby tussen Heerenveen en Cambuur. Het Friesch Dagblad telt via een dagelijkse rubriek af naar de eerste van twee edities van dit seizoen. In deel V: een terugblik op twee jaar Friese burenruzie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties