Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 oktober 2009.

Economiezaterdag, 31 oktober 2009

Milfac lijft ingenieurs van Jansma en Van Dijk in

Leeuwarden - Milieuadviesbureau CSO-Milfac in Leeuwarden neemt het ingenieursbureau Jansma en Van Dijk in Buitenpost over. Er gaan twee medewerkers mee naar CSO-Milfac, voor de andere twee medewerkers is er werk binnen aannemersbedrijf Djurrema, Jansma en Van Dijk gevonden.

Economiezaterdag, 31 oktober 2009

Zuivelconcerns steunden Oost-Europese boeren

Wageningen - Melkveehouders in Oost-Europa hebben de afgelopen tien jaar hun bedrijf kunnen verbeteren en uitbreiden met steun van westerse zuivelbedrijven. Bedrijven als FrieslandCampina, het Duitse Meggle en het Franse Danone gaven advies en zachte leningen om de melkkwaliteit en veestapel in Polen, Slowakije, Roemenië en Bulgarije te verbeteren.

Hoofdartikelzaterdag, 31 oktober 2009

Synodes, diversiteit...

Keer op keer horen en lezen we het: mensen die geloven, willen vooral zelf beslissen hoe ze geloven, wat ze geloven en met wie ze willen geloven. Deze week stond er weer zo’n signaal in de krant: de synode, de hoogste kerkelijke vergadering van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) kan wel worden gehalveerd. En de regionale kerkelijke vergadering, de classis, kan ook wel met de helft van het aantal mensen toe.

Regiozaterdag, 31 oktober 2009

Alde Fryske Tsjerken wil 5000 ‘stipers’

Boksum - Het jubileumjaar 2010 afsluiten met vijfduizend ‘vrienden’, dat is voor de stichting Alde Fryske Tsjerken het droomscenario. De stichting telt nu 3300 donateurs, fors minder dan een aantal jaren geleden. Reden voor de stichting om in de aanloop naar het veertigjarig jubileum een intensieve wervingscampagne te beginnen.

Regiozaterdag, 31 oktober 2009

Sport en wellness: wetenschap en business ineen

Leeuwarden - Twee minuten stilzitten met een soort knijpers vastgezet op polsen en enkels en voilá: daar staat op het scherm van een laptop een gemiddelde score van 4,8, op een schaal van 5. De hartfrequentie van uw verslaggever is 83, de CSI 15 procent en het fitlevel 6.

Regiozaterdag, 31 oktober 2009

Oebele Vries wint de dr. Joast Halbertsmaprijs

Leeuwarden - Taalonderzoeker Oebele Vries krijgt de dr. Joast Halbertsmaprijs , een driejaarlijkse onderscheiding voor wetenschappelijk werk over Fryslân. Dat hebben Gedeputeerde Staten gisteren bekendgemaakt.

Regiozaterdag, 31 oktober 2009

Logeerhuis GGZ op de tocht

Noardburgum - Het logeerhuis van GGZ Friesland aan de Zomerweg in Noardburgum moet mogelijk dicht. Door een verandering in de regels voor de financiering, krijgt de organisatie veel minder geld binnen dan nodig is voor de exploitatie.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 oktober 2009

Veranderen omwille van navolging van Christus

Leeuwarden - Vernieuwing en verandering in de kerk. Het is een onderwerp waar heel wat mensen op stuklopen. Dr. Sake Stoppels, docent kerkopbouw aan de Vrije Universiteit, ziet dat er in alle processen heel wat onnodige fouten worden gemaakt. Daarom schreef hij het boek Voor de verandering waarin hij pleit voor spiritueel management in de kerkelijke gemeente.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 oktober 2009

Bijbels in het Twents komt dicht bij ‘ons inveulen’

Enschede - ‘Veurtieds begun God met ‘t scheppen van de loch en ‘t laand. ‘t Laand was nog leuge weuste en doonkerte lea oawer ‘n depen ofgroond. En God zienen Geest blues oawer ‘t water hen’. Zo leest Genesis 1: 1 en 2 in de gisteren verschenen Biebel in de Twentse sproake. Gistermiddag was de feestelijke presentatie van de ‘Twentse Bijbel’ op de Saxion Hogeschool in Enschede.

Sportzaterdag, 31 oktober 2009

Cambuur houdt stand in bizar duel

Apeldoorn - Knotsgekke wedstrijden, Cambuur is er dit seizoen vaak bij betrokken. Gisteren was dat in Apeldoorn tegen AGOVV niet anders. Het werd een curieuze wedstrijd, met een zinderend scoreverloop. Toen alle rook op Sportpark Berg en Bos was opgetrokken, was Cambuur winnaar. Met moeite.

Sportzaterdag, 31 oktober 2009

Beerens terug in de basis; Dingsdag begint op bank

Heerenveen - Roy Beerens en Viktor Elm maken vanavond in de thuiswedstrijd van sc Heerenveen tegen ADO Den Haag hun rentree in de basis. Opvallend is de afwezigheid van Michael Dingsdag. De 27-jarige verdediger, die de afgelopen drie seizoenen een vaste waarde was in de Friese defensie en al 107 duels in het pompeblêdentricot speelde, moet - net als drie dagen eerder in het bekerduel tegen RBC Roosendaal - plaats nemen op de bank.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties