Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 augustus 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 31 augustus 2013

Op naar mislukking in het onderwijs

De start van SteveJobsScholen in ons land heeft veel reacties opgeroepen, zowel positieve als negatieve. Een kenmerk van die scholen is het gebruik van de iPad als centraal instrument om ‘te leren voor morgen’. De bedenkers van het concept dat leidt tot inrichting van een nieuwe school menen dat de meeste, zo niet alle, basisscholen kinderen niet echt vooruit helpen in hun ontwikkeling en in kennis.

Regiozaterdag, 31 augustus 2013

Onkruid is smet op entree van Heerenveen

Heerenveen | De mouwen figuurlijk opgestroopt trekken twee ondernemers met de blote handen onkruid uit de stoep voor hun kantoor aan de K.R. Poststraat in Heerenveen. Ze worden geholpen door wethouder Age Hartsuiker en CDA-gemeenteraadslid Hans Broekhuizen. Eigenlijk vinden Harmen Visser en Chris van der Voorn, twee van de drie eigenaren van Tres Internet, dit een taak van de gemeente. Maar tot hun verbijstering doet die steeds minder aan groenonderhoud.

Regiozaterdag, 31 augustus 2013

Leeuwarden als Culturele Hoofdstad: het is erop of eronder

Leeuwarden | ,,Statistisch gezien hebben we een kans van een op drie dat we winnen, maar mijn overtuiging zegt dat we het ook gaan doen.” Oeds Westerhof is sinds november, toen Leeuwarden ten koste van Utrecht en Den Haag verrassend doorging naar de twee ronde, directeur van de organisatie Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Regiozaterdag, 31 augustus 2013

Reahűs voldoet weer aan alle wensen

Reahűs | In de afgelopen anderhalf jaar ging Reahűs - zo’n 180 inwoners - op de schop. Op vier plaatsen is hard gewerkt om het dorp te verfraaien. Dat tientallen vrijwilligers de handen uit de mouwen staken geeft volgens voorzitter Rein Terwisscha van Scheltinga van Dorpsbelang aan dat Reahűs een hecht dorp is. ,,Sels de bern holpen mei.” Vandaag is de feestelijke afsluiting van de dorpsvernieuwing.

Regiozaterdag, 31 augustus 2013

Fusie tussen Stenden en NHL komt dichtbij

Leeuwarden | De Leeuwarder hogescholen NHL en Stenden (voorheen CHN) lijken af te stevenen op een fusie. De scholen richten een coöperatie op die moet bekijken hoe ze in de toekomst meer kunnen gaan samenwerken. Volgend studiejaar moet duidelijk zijn hoe die samenwerking precies vorm gaat krijgen.

Sportzaterdag, 31 augustus 2013

Dames Heerenveen beginnen met zege

Heerenveen | De voetbaldames van Heerenveen zijn goed aan het seizoen in de Beneleague gestart. Thuis op Skoatterwâld werd een vervelend begin aan het jubileumweekend van het honderdjarige PSV gemaakt. De Eindhovense vrouwen verloren in Heerenveen met 3-2. De Brabanders kwamen nog wel op voorsprong via Manon van den Boogaard, maar Vivianne Miedema (tweemaal) en Chelly Drost kantelden de score. Mauri van de Wetering maakte de 3-2 namens PSV.

Sportzaterdag, 31 augustus 2013

Postma op koers voor medaille bij het WK

Tallinn | Zeiler Pieter-Jan Postma uit Leeuwarden lijkt op de voorlaatste dag van het wereldkampioenschap in de Finn-klasse de medaillekoers gevonden te hebben. Toen er gisteren eindelijk weer voldoende wind stond, kon hij drie keer het water op. Postma won de afsluitende zevende race, na eerder al zesde en 23e te zijn geworden. Door deze resultaten rukte hij op naar plaats vier. De Braziliaan Jorge Joao Zarif kan de WK-titel niet meer ontgaan als hij finisht in de medalrace.

Sportzaterdag, 31 augustus 2013

Ritzmaier: geloven in dromen en tegen jubilaris verrassen

Leeuwarden | Ietwat verlegen strijkt ie over zijn arm. Teken van een vrolijk betrapt gevoel. Even eerder had hij nog gezegd geen bijzonder verhaal te hebben. Maar nu moet hij wel vertellen. Over die kralen tussen zijn elleboog en linkerpols. En dat grote kruis eraan. ,,Ein Rosenkranz auf Deutsch”, zegt Cambuur-middenvelder Marcel Ritzmaier voor hij zijn verhaal in aandoenlijk Nederlands vervolgt. ,,Het heeft wel een boodschap.” Een gebaar naar de tekst bij de tatoeage. ,,The future belongs to those who believe in their dreams.”

Sportzaterdag, 31 augustus 2013

Heerenveen moet Finnbogason al missen

Heerenveen | De komst van de gisteren medisch gekeurde VVV-aanvaller Uche Nwofor naar sc Heerenveen is bijna rond. Hij zal vermoedelijk na het weekend gepresenteerd worden. Ook een verhuur van Mark Uth (NEC, Utrecht) hangt in de lucht en met enkele tot de sluiting van het transferwindow is ook nog altijd onzeker of de toekomst van spits Alfred Finnbogason in Fryslân ligt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties