Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 31 augustus 2007.

Cultuurvrijdag, 31 augustus 2007

..‘Dűbele Nelson’ hat dűbel gesicht

Gean der mar oanstean. Je foargonger hat tritich jier regisseur west fan it iepenloftspul fan Jorwert. Yn dy tritich jier ha se yn Jorwert grutte suksessen meimakke. Űnder lieding fan Romke Toering is in ‘Jorwerter styl’ fan teater meitsjen űntwikkeld en súksesfol wurden. Dan binne je 28 jier, je ha net in protte űnderfining mei regy en nimme de regy fan it Jorwerter iepenloftspul oer. Je moatte mar doare. Tjerk Kooistra hie de moed en naam de útdaging oan. Hy wol it risiko nimme dat der troch spilers en publyk sein wurdt dat Toering it better die. En as se dat net sizze, wurdt der miskien sein dat hy Toering kopiearret.

Cultuurvrijdag, 31 augustus 2007

Artiesten Fryske Music Night bekend

Leeuwarden - Xander de Buisonjé, Margriet Eshuijs, Julian Thomas, Henk Westbroek en de Belgische Dana Winner zijn de nationale en internationale artiesten die dit jaar optreden tijdens de Fryske Music Night. Tijdens het muziekevenement, op 30 november in WTC Expo in Leeuwarden, zullen zij samenwerken met een hele reeks van Friese artiesten als De Kast, Twarres, Piter Wilkens, Anneke Douma, Rients Gratama en Griet Wiersma. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt.

Economievrijdag, 31 augustus 2007

Marktgericht produceren als dagbesteding

Dokkum - Na een grondige voorbereiding is woonwinkel De Snipel in Dokkum verhuisd naar een groter pand aan de overkant van de Breedstraat in de binnenstad. Een stap die noodzakelijk was door het grote succes van de winkel. Het is een bekend fenomeen bij bedrijven wanneer de verkopen goed gaan. De Snipel in Dokkum is bijzonder door de achtergrond van het personeel. ,,Voor ons zijn het allemaal medewerkers”, benadrukt Hanneke Brugman, hoofd Werk & Dagbesteding van zorginstelling Talant. ,,Mensen met een beperking, maar zeker ook met vaardigheden waar men wat mee kan en wil doen.”

Economievrijdag, 31 augustus 2007

Baanemigratie nu positieve keuze

Leeuwarden - Nederlanders die een baan in het buitenland zoeken, doen dat steeds vaker omdat zij dat willen. Waar emigreren vroeger vaak uit nood geboren was, is er, nu het economisch beter gaat, meestal sprake van een positieve keuze, zegt Geert van der Wal, regiomanager Noord van Eures, de Europese arbeidsbemiddelingsorganisatie.

Economievrijdag, 31 augustus 2007

Hogere winst voor Friesland Bank

Leeuwarden - Friesland Bank heeft in de eerste helft van dit jaar een fors hogere winst geboekt dan in die periode vorig jaar. Met een stijging van 16 procent naar 106 miljoen was er volgens de bank sprake van de hoogste halfjaarwinst in de historie van de bank. De winst is vooral beďnvloed door de verkoopwinst op het bedrijfsonderdeel Kempen & Co. Het eigen vermogen steeg van 833 miljoen euro eind december naar 949 miljoen euro. Deze stijging is het gevolg van de toevoeging van de nettowinst.

Hoofdartikelvrijdag, 31 augustus 2007

Radicalisering...

Het kabinet trekt de komende vier jaar 28 miljoen euro uit om de toenemende radicalisering onder moslims en rechts-extremisten te bestrijden. Het grootste deel van dat geld gaat naar gemeenten om hen te ondersteunen bij de lokale aanpak van plaatselijke problemen. Volgens het kabinet is de aanpak van radicalisering namelijk vooral een zaak van het lokale bestuur.

Regiovrijdag, 31 augustus 2007

Salmonella in water van de Grutte Wielen

Leeuwarden - Het is tijdelijk verboden om in de Grutte Wielen in Leeuwarden te zwemmen. In het water is de ziekteverwekkende bacterie salmonella aangetroffen. Dat is een zeldzaamheid, zegt J. Kiestra van de afdeling Milieutoezicht van de provincie. Salmonella wordt doorgaans aangetroffen in eten, zoals op kip of in eieren.

Regiovrijdag, 31 augustus 2007

Rekenkamer slaat studieverzoek af

Leeuwarden - De Noordelijke Rekenkamer ziet het niet zitten de organisatiecultuur van de provincie Fryslân te onderzoeken. De rekenkamer vindt dat zij onvoldoende expertise heeft op dat gebied en ziet het ook niet als haar taak advies te geven over dit onderwerp.

Regiovrijdag, 31 augustus 2007

Meer Friezen uit bijstand

Leeuwarden - Steeds minder Friezen leven van de bijstand, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren publiceerde. In Fryslân daalt het aantal uitkeringsgerechtigden harder dan in de rest van het land. Vooral in Leeuwarden en de Stellingwerven daalt het aantal mensen in de bijstand snel.

Regiovrijdag, 31 augustus 2007

Nijefurd stuurt aan op snelle fusie

Workum - Het college van burgemeester en wethouders van Nijefurd stuurt aan op een snelle fusie tussen zijn gemeente en Wymbritseradiel, Gaasterlân-Sleat en Sneek. Mogelijk kunnen ook de gemeenten Bolsward en Wűnseradiel aanschuiven. Al in 2010 kan de herindeling afgerond zijn, zo stelt het college in een voorstel aan de gemeenteraad.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 augustus 2007

Predikant loopt mars voor interieur kerk

Twijzelerheide - Ds. Geert van Wieren van de Protestantse Gemeente in Twijzelerheide, loopt morgen samen met voorzitter van de kerkenraad Bennie van der Heide en scriba Wytse Posthumus de Kennedymars door Fryslân voor een goed doel. Als de loopvrienden de 80 km lange mars uitlopen, gaat er ruim 4000 euro naar de kas voor renovatie van het interieur van de kerk.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 augustus 2007

‘Elke mis is weer een uitvoering’

Sneek - Duizenden vieringen hebben ze erop zitten samen met ‘hun’ Sint Caeciliakoor. Na 35 en respectievelijk 40 jaar, geven dirigent Gerard Visser (77) en Kees Silvius (72) de stokjes over. Zondag dirigeren en begeleiden ze voor het laatst het gemengd koor van de Sint Martinusparochie in Sneek.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 augustus 2007

Pinkster beweging meer geaccepteerd

Amsterdam - De gevestigde kerken zagen de pinksterbeweging vroeger als een sekte, die erop uit was zieltjes onder hun leden te winnen. Hoewel paus Benedictus XVI tijdens zijn recente bezoek aan Brazilië het succesrijke zendingswerk van pinkstergroepen in dat land nog kritiseerde, is de houding tegenover de pinksterbeweging wel veranderd.

Sportvrijdag, 31 augustus 2007

Goed resultaat voor Jong SC Cambuur

Leeuwarden Jong SC Cambuur heeft gisteravond op de Hertgang een prestatie van formaat geleverd door eredivisionist Jong Vitesse op 0-0 te houden. De Arnhemmers traden in het groepsduel in de bekerstrijd aan met onder andere Mads Junker en Anders Due. Desondanks bleek de ploeg van trainer Alfons Arts niet de mindere van Jong Vitesse.

Sportvrijdag, 31 augustus 2007

Tjallingii vertrekt naar Predictor-Lotto

Leeuwarden Maarten Tjallingii fietst komend seizoen voor Predictor-Lotto. De 30-jarige geboren Leeuwarder heeft met de Belgische wielerploeg een mondeling akkoord bereikt voor een contract van één jaar. Tjallingii komt sinds vorig seizoen uit voor het Nederlandse Skil/Shimano.

Sportvrijdag, 31 augustus 2007

Flyers haalt Eimers

Heerenveen Vadeko Flyers heeft oud-speler Chris Eimers aangesteld als coach van het nieuwe eerste-divisieteam van de ijshockeyclub. Het team zal bestaan uit veel spelers die vorig seizoen de onder-20 landstitel wonnen. Ook de eredivisieploeg kent een nieuw gezicht: goalie Tim Kelleher vervangt Kelly Shields.

Sportvrijdag, 31 augustus 2007

‘Tokkie’ wil maar één ding: eindelijk fit worden

Leeuwarden - Hij was weer terug in het elftal van SC Cambuur-Leeuwarden. Zo leek het althans. Aanvaller René van der Weij maakte maandag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag weliswaar voor het eerst sinds april weer wat minuten in een competitieduel, maar daar blijft het voorlopig ook bij. De enkelblessure waar hij al twee jaar mee sukkelt, speelt steevast op. Zo ook deze week. Van der Weij, door het publiek liefkozend ‘Tokkie’ genoemd, wil nu eindelijk eens helemaal fit worden. Hij geeft de moed niet op. ,,Al word ik soms wel hartstikke gek van die enkel.”

Weervrijdag, 31 augustus 2007

Veelal grijs

Vandaag is er veel bewolking en valt er af en toe wat lichte regen of een paar buitjes. Het wordt 18 graden bij een matige en langs de kust soms krachtige wind. Morgen valt er een enkel buitje, breekt de zon soms door en wordt het 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties