Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 31 augustus 2004.

Bijschriftdinsdag, 31 augustus 2004

God bewaart

Over al wat

Bijschriftdinsdag, 31 augustus 2004

Perspectief voor volhouders

Maar gij, ga het einde tegen, en gij zult rusten en opstaan tot uw bestemming aan het einde der dagen.

Economiedinsdag, 31 augustus 2004

Conferentiecentrum

Beetsterzwaag – Hotel/conferentiecentrum Woodbrookers in Beetsterzwaag begint een nieuw leven. Het centrum is eigendom van SBI, dat voortgekomen is uit het vakverbond CNV. Tot nu toe was Woodbrookers uitsluitend ingericht op congressen, cursussen en bijeenkomsten van het CNV.

Economiedinsdag, 31 augustus 2004

Tuincentra maken minder omzet

Woerden – De Nederlandse tuincentra hebben in de eerste helft van dit jaar minder omzet gedraaid. Dat meldt secretaris N. Koppenal van branchevereniging Nederlandse werkgeversvereniging van groen- en tuincentra NVT. Cijfers van de omzet heeft de branchevereniging nog niet.

Hoofdartikeldinsdag, 31 augustus 2004

Frankrijk en de hoofddoekjes

Het verbod op het dragen van hoofddoekjes op Franse openbare scholen lijkt Frankrijk duur te komen staan. Het ‘islamitische leger’ heeft twee Franse journalisten die in Irak werkten, in gijzeling genomen. De eis is dat het verbod wordt opgeheven. De Franse politiek en de Franse samenleving hebben met ontzetting gereageerd op de gijzelingactie. In een goed gecoördineerd publiek optreden van de Franse president en vertegenwoordigers van islamitische en andere organisaties, is de gijzeling sterk veroordeeld en is om vrijlating van de journalisten gevraagd. Er is daarbij geen sprake van enige tegemoetkoming aan de eisen van de gijzelnemers.

Regiodinsdag, 31 augustus 2004

Roken blijft nog taboe in dorpshuizen

Akkrum - Het rookbeleid voor dorpshuizen blijft strenger dan dat in de horeca. Ruim 460 dorpshuizen in Noord-Nederland hebben dat te horen gekregen van minister Hoogervorst (Volksgezondheid).

Regiodinsdag, 31 augustus 2004

Dockinga verbiedt Lonsdale kleding

Dokkum – Kleding van het merk Lonsdale en andere kleren met een mogelijk racistische boodschap zijn voortaan verboden op het Dockinga College in Dokkum. De leerlingen zijn hier gisteren over ingelicht. Aanleiding van het kledingvoorschrift zijn de racistische provocaties door een aantal leerlingen, vorig jaar.

Regiodinsdag, 31 augustus 2004

Hartpatiënt vecht tegen overheidsbeleid

Blije – Op de buitenwereld zullen gehandicapten wel overkomen als echte zeurpieten, denkt René Tigchelaar uit Blije. Bezuinigingen zijn vervelend, maar voor de schrijnende gevallen zijn er toch uitzonderingen? Niet dus, ervaart Tigchelaar. Veel regelingen blijken lege hulzen. De Blijenaar heeft er een dagtaak aan om overheden en instanties daarop te wijzen. Want hij zal zich er niet zonder slag of stoot bij neerleggen dat er steeds meer wordt beknibbeld op zijn toch al krappe uitkering.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 augustus 2004

CGK moet financiering jeugdwerk overnemen

Surhuisterveen – De Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) moeten de financiering van het kerkelijk jeugdwerk overnemen, nu de overheid de subsidiëring heeft stopgezet. Dat voorstel doet deputaten kerkjeugd en onderwijs aan de synode van de CGK. De synode is vrijdag 27 augustus in Utrecht geopend en gaat eind september verder in Nunspeet.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 augustus 2004

Eenheid in verscheidenheid

Bolsward – Naar schatting duizend Friezen waren zondagmiddag naar Bolsward getogen voor de tweede Provinciale Friese Kerkendag. De twintig activiteiten op tien locaties vormden een ,,veelkleurig boeket’’ van wat de kerken in de eenentwintigste eeuw te bieden hebben.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 augustus 2004

‘Soms speel ik zelf met kippenvel’

Muziek is een onmisbaar element in de kerk. Op heel wat manieren wordt met zang en muziek een bijdrage geleverd aan de erediensten en vieringen. In het Friesch Dagblad iedere week iemand aan het woord over zijn band met ‘muziek in de kerk’. Vandaag deel 3: Johan Siemensma.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 augustus 2004

Een schitterende steen op het verleden

Den Haag - Handelingen is het veertiende bijbelboek dat in de Nieuwe Bijbelvertaling op de website bijbelencultuur.nl staat, voorzien van de informatie over de invloeden op de hedendaagse cultuur. Gisteren presenteerden het Nederlands Bijbelgenootschap en de Amsterdam University Press deze publicatie in het Mauritshuis in Den Haag. Kees Fens: ,,Gods Woord in nieuw Nederlands op internet. Een schitterende steen op het verleden.”

Sportdinsdag, 31 augustus 2004

Beloften Heerenveen onderuit

Eindhoven – De beloftes van Heerenveen zijn de competitie maandag niet goed begonnen. Jong PSV versloeg de Friezen met 3-2.

Sportdinsdag, 31 augustus 2004

Woon! Aris ligt op schema met de seizoensvoorbereiding

Urk – Met een oefenwedstrijd op Urk tegen het twee divisies lager spelende Orca’s, is voor de nieuwe Leeuwarder basketbalclub Woon! Aris maandag de voorbereiding op het debuutseizoen in de eredivisie van start gegaan. Het eerste duel in de voorbereiding van de formatie van coach Tom Simpson mondde uit in een forse zege: 103-33.

Sportdinsdag, 31 augustus 2004

Verbeek onder indruk van hard Petach Tikva

Tel Aviv – Trainer Gertjan Verbeek en assistent Jan de Jonge van SC Heerenveen hebben maandagavond in Israël Maccabi Petach Tikva FC, de tegenstander in de eerste ronde van het UEFA Cuptoernooi, bekeken. Het tweetal woonde in Petach Tikva, een voorstad van Tel Aviv, de stadsderby bij tussen Hapoel en Maccabi in het kleine stadion Ramat Gan, dat beide clubs delen. In dat duel werd het beeld dat de Friese ploeg had van het Israëlische voetbal nogmaals bevestigd.

Weerdinsdag, 31 augustus 2004

Droog

Vandaag hebben we nog te maken met diverse buien, soms met onweer. Morgen wordt het droog en komt er meer zon. Het kwik komt te liggen rond 18 ŕ 19 graden, bij een matige wind uit het westen tot noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties