Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 31 juli 2013.

Economiewoensdag, 31 juli 2013

Granen worden dit jaar enkele weken later binnengehaald

Tarwe en gerst worden dit jaar enkele weken later geoogst dan in voorgaande jaren. Door het koude voorjaar zijn de gewassen enkele weken later rijp. Ziektebesmettingen verlopen in het Noorden redelijk gemiddeld.

Hoofdartikelwoensdag, 31 juli 2013

Gesprekken over vrede en isolement

De vredesbesprekingen in Washington tussen Israël en de Palestijnen is wereldnieuws. Het is voor het eerst sinds meer dan drie jaar dat er officiële contacten zijn tussen beide. Er is veel scepsis over de setting waarin de besprekingen zich afspelen: op aandrang van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Deze is de afgelopen maanden herhaaldelijk op bezoek geweest in de regio. Daarmee wilde hij het belang uitdrukken dat de Verenigde Staten wel degelijk hecht aan vrede in het Midden-Oosten.

Regiowoensdag, 31 juli 2013

Daar gáán de varens langs de Sminkefeart

Oudemirdum | Staatsbosbeheer maakt zich grote zorgen over het uitdiepen van de Sminkefeart tussen Oudemirdum en Kippenburg. De natuurorganisatie vreest dat er niets overblijft van de bijzondere begroeiing langs de oevers. Bovendien is het aanleggen van een nieuw wandelpad op een van de oevers - een onderdeel van het baggerproject - volstrekt overbodig. ,,We hebben hier wandelpaden genoeg”, zegt boswachter Sjoerd Bakker.

Regiowoensdag, 31 juli 2013

Openheid over zware risico’s Sportstad geëist

Heerenveen | GemeenteBelangen Heerenveen (GBH) wil volledige openheid van zaken over de risico’s die de gemeente Heerenveen loopt met Sportstad Heerenveen. De fractie vreest dat ,,na het fiasco met de grondexploitatie een nieuwe miljoenenstrop dreigt”, zo valt te lezen op de website van de coalitiepartij.

Regiowoensdag, 31 juli 2013

Sneek al haast kampioen na bijna-dubbelslag

Woudsend | Sneek kan zich alweer gaan opmaken voor het kampioensfeestje van Douwe Visser. De regerend SKS-kampioen deed tijdens de twee inhaalwedstrijden bij Woudsend de beste zaken. Tot bijna twee uur na de finish was het evenwel nog erg onzeker of de bloemen voor de Snekers besteld konden worden. Niemand minder dan zijn neef en naamgenoot van Grou had een protest tegen Douwe Visser van de Pan ingediend.

Regiowoensdag, 31 juli 2013

Vroem Froome gaat bij de Profronde nog boven Mollemania

Bauke Mollema en Laurens ten Dam mogen de wielersport dan weer ouderwets populair hebben gemaakt, Tourwinnaar Chris Froome kreeg in Surhuisterveen de meeste fans achter zich aan.

Geloof & Kerkwoensdag, 31 juli 2013

Bekeerde Afghanen vluchten naar India

New York | Ongeveer tweehonderd Afghanen die zich bekeerd hebben van de islam tot het christendom zijn gevlucht naar New Delhi. Dat bericht The New York Times. Ze vinden dat ze daar veiliger zijn voor de taliban, maar gemakkelijk hebben de christenen het niet. Ze worden namelijk niet erkend als legale vluchtelingen. Dat is het beleid van de Indiase regering, die dezelfde regels toepast op sihks. De Afghanen proberen werk te vinden in India, bijvoorbeeld als vertalers.

Geloof & Kerkwoensdag, 31 juli 2013

Limburg begint met bezinningslint

Maastricht | De Stichting ‘Bezin in Limburg’ start in de maand september met een bezinningslint langs religieuze, spirituele en wellnessaanbieders. Op die manier wil men bezoekers kennis laten maken met ‘het kleurrijke palet aan religieus en cultureel erfgoed, ingebed in het schitterende heuvelland’. De stichting heeft al een eigen brochure waarin bezinningsplekken staan beschreven, zoals het Savelbergklooster in Heerlen, kerkenstad Sittard en het Duits Soldatenkerkhof Ysselsteyn.

Geloof & Kerkwoensdag, 31 juli 2013

Present wil in 2015 tachtig stichtingen

Zwolle | Stichting Present Nederland wil in 2015 tachtig plaatselijke stichtingen hebben in het land. Dat blijkt uit het gisteren verschenen jaarverslag. Present, begonnen in 2003, koppelt groepen die zich een dag(deel) willen inzetten voor mensen die deze hulp goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het opknappen van een ruimte of het aanpakken van een tuin.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties