Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 31 juli 2004.

Bijschriftzaterdag, 31 juli 2004

Perspectief voor volhouders

De Joden leefden in de tweede eeuw voor Christus onder de druk van de heidense koning Antiochus IV Epiphanes. Een koning, die de joodse godsdienst wilde uitroeien.

Hoofdartikelzaterdag, 31 juli 2004

De kerk, jongeren…

Op veel plaatsen in de provincie gebeurt het: enthousiaste kerkenraads- en gemeenteleden die zich ervoor inzetten de jeugd bij de kerk te betrekken. Dat is geen eenvoudige opgave, zo blijkt steeds weer. In de afgelopen decennia is van alles geprobeerd om de jeugd te laten zien en horen en voelen dat de kerk ‘leuk’, ‘interessant’ of van belang is. Er ligt een schat aan ervaringen, opgedaan tijdens al die pogingen. Helaas moet worden vastgesteld dat er veel negatieve ervaringen zijn; veel pogingen zijn mislukt. De lege stoelen of banken zijn daarvan een bewijs.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 juli 2004

Leven vanuit verwondering

Levenskunst streeft ‘het goede leven’ na. Dit is momenteel een populair thema vooral in de filosofie. In kerk en theologie begint de aandacht ervoor voorzichtig te groeien. Welke inzichten voor levenskunst liggen er allemaal bewaard in de christelijke schatkamer? Dit artikel behandelt het thema ‘Aandachtig leven’.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 juli 2004

Mannenkoor Edoza maakt tournee door Oost-Europa

Sneek - Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Polen en Duitsland. Vijf landen doet interkerkelijk mannenkoor Edoza in september aan op een Oost-Europese tour.

Geloof & Kerkzaterdag, 31 juli 2004

Tientallen kerken voor 40-Doelgerichte Dagen

Leeuwarden – Tientallen kerken gaan in ons land meedoen met de actie ‘40 Doelgerichte Dagen’, naar aanleiding van de boeken Doelgericht Leven en Doelgerichte Gemeente van de Amerikaan Rick Warren. In september beginnen 22 kerken, in januari volgen nog eens 34. September is het eerste startmoment van het ‘40 Dagen-programma’.

Sportzaterdag, 31 juli 2004

‘Paarden willen zelf liefst altijd doorgaan’

Driesum - Terwijl mussen dood van het dak vallen, wordt van ruim tachtig combinaties in de vijftiende paardentriatlon van Driesum-Wouterswoude het uiterste gevraagd van de dieren. De warmte zorgt er voor dat de paarden het zichtbaar zwaar hebben, maar het weer zorgt op de vrijdagmiddag niet echt voor problemen. ,,Paarden willen in dit soort wedstrijden zelf liefst altijd maar doorgaan en als je niet oppast, kunnen ze zichzelf wel dood lopen’’, waarschuwt veearts Theo Bruggeling niettemin.

Sportzaterdag, 31 juli 2004

Sjoukje Tjalma rekent eindelijk af met obsessie

Buitenpost – Elk jaar gebeurt er wel iets bijzonders als er gefierljept wordt in Buitenpost. Vorig jaar verbeterde Henk Schievink het Fries record, vrijdag voegde Sjoukje Tjalma zich bij het selecte groepje vrouwen dat ooit over vijftien meter wist te springen. Met een sprong van 15.12 meter rekende de 20-jarige blondine af met wat voor haar een obsessie was.

Weerzaterdag, 31 juli 2004

Rustig en warm

Vanmiddag zijn er naast enkele wolkenvelden perioden met zon. Het blijft droog en het wordt 22 graden op de waddeneilanden tot 25 graden landinwaarts. De noordwestenwind is overwegend zwak. Morgen is er weinig verandering.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties