Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 31 juli 2003.

Agendadonderdag, 31 juli 2003

De uitagenda voor de week van 31 juli – 7 augustus 2003 Klassiek

Fluitconcert Volgende week donderdag om 20.15 uur kunt u in de Nederlands-Hervormde Kerk in Hollum, Ameland luisteren naar een concert van Het Nederlands Fluitkwartet. Vier jonge fluitisten, afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam laten u genieten van een afwisselend en verrassend programma. U maakt een muzikale reis van de oude meester Bach, via De Groote naar onder anderen Debussy en Fauré.

Bijschriftdonderdag, 31 juli 2003

Eigen gelijk

Soms zijn mensen erg overtuigd van hun eigen gelijk.

Economiedonderdag, 31 juli 2003

Fryslân verwacht topopbrengst in suikerbietenoogst

Bergen op Zoom - Door een vroeg zaaitijdstip en uitstekende weersomstandigheden wordt een topopbrengst in de suikerbietenoogst verwacht. Het IRS (Instituut voor Rationele Suikerproductie) komt met een verwachting van 68 ton per hectare. IRS schat de suikeropbrengst daaruit op 11 ton.

Economiedonderdag, 31 juli 2003

Verwachte graanoogst in Europa kleiner

Brussel – De graanoogst is dit jaar veel kleiner dan die in voorgaande jaren. Dat verwacht de Europese boerenorganisatie Copa/Cogeca.

Economiedonderdag, 31 juli 2003

Goede schapenprijzen verwacht voor 2003

Zoetermeer – Dit jaar blijven de prijzen

Expodonderdag, 31 juli 2003

Aldeboarn, Doopsgez. Kerk: expo Anutosh Gudrun, acrylwerk met thema Reflecties, t/m 24 aug.

Hoofdartikeldonderdag, 31 juli 2003

Weinig animo…

Het schiet niet op met de vredesmacht voor Liberia. Het West-Afrikaanse land wordt geteisterd door een bloedige burgeroorlog en de humanitaire situatie in met name de hoofdstad Monrovia verslechtert met de dag. Zeer jonge en ongetrainde strijders trekken onder invloed van drugs of alcohol verkrachtend en plunderend door de stad. Vooral onder de burgers zijn door het geweld van de ongedisciplineerde en gedrogeerde kindsoldaten veel slachtoffers te betreuren.

Regiodonderdag, 31 juli 2003

Fryslan maakt zich op voor warme maand

Leeuwarden – Fryslân maakt zich op voor een hittegolf. Dit weekeinde al wordt het tropisch warm. Ook daarna blijft het warm, voorspellen weerkundigen.

Regiodonderdag, 31 juli 2003

Franeker zindert tijdens drukste PC aller tijden

Franeker - Jantsje van Sinderen (83), Jantsje van Sinderen (47) en Marijke van der Weg (21) zitten naast elkaar op de houten banken aan het Sjûkelân in Franeker. De drie generaties vrouwen kijken geconcentreerd naar de strijdende parturen op het veld. Elke vraag aan het drietal, met name aan beppe Van Sinderen, lijkt er een teveel te zijn. Ze worden met korte antwoorden afgedaan. ,,Ik bin hjir allinnich om it spultsje”, zegt de oudste van de drie met een strak gezicht. Dochter Jantsje weet te vertellen dat haar moeder ieder jaar naar de PC toeleeft. ,,Ze geniet hiervan.”

Regiodonderdag, 31 juli 2003

Onderdak voor Jouster gezinnen uit sloopwijk

Joure – Alle vier gezinnen die vóór morgen hun te slopen woning in de Jouster wijk Zuiderveld moeten verlaten, hebben onderdak gekregen.

Regiodonderdag, 31 juli 2003

Vroeger kwam men voor de handel, nu voor de sport

Buitenpost - Honderden jaren geleden al kende Buitenpost een jaarlijkse paardenmarkt. Vijftig jaar terug is die uitgebreid met een concours hippique. Intussen is het hippisch evenement belangrijker geworden dan de paardenmarkt. Volgende week woensdag barst het ‘paardenfeest’ weer los in Buitenpost. Zo’n 250 paarden en vijfduizend bezoekers worden verwacht tijdens het jubilerend concours hippique, dat ditmaal liefst drie Nederlandse kampioenschappen op het programma mag zetten.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 juli 2003

Meldpunt voor ‘afvallers’ kerkfusie

Rijswijk - Het Comité tot behoud van de Nederlandse Hervormde Kerk opent een meldpunt voor kerkenraden, ambtsdragers en gemeenteleden die niet mee willen in de nieuwe kerk die ontstaat door de fusie met gereformeerden en lutheranen. Het centrale registratiepunt moet zo snel mogelijk na de zomervakantie toegankelijk zijn.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 juli 2003

De geestelijke weg moet ‘in-gezongen’

Muziek is voor velen een uiting van de hoogte- en dieptepunten in het menselijk bestaan. Chris Fictoor, karmeliet, dirigent, componist en manager schrijft deze zomer in het Friesch Dagblad over de verschillende aspecten van muziek. Deel 3.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 juli 2003

Jubilee Campaign door VN erkend

Driebergen - De Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties heeft Jubilee Campaign de speciale adviserende status toegekend, zo maakte de stichting woensdag bekend.

Sportdonderdag, 31 juli 2003

‘Lytse Jehannes’ koning van 150ste PC

Franeker - ,,Jehannes’’, had heit Dijkstra hem ooit gezegd. ,,Jehannes jonge, soest oait yn dyn libben yn ’e finale fan de PC komme te stean, dan moast goed ûnthâlde wat ik dy no sis. Keatst dy finale, dan moast winne. Noait tefreden wêze mei datst al yn ’e finale stiest. Oars krijst dyn libben lang spyt.’’

Sportdonderdag, 31 juli 2003

‘It is in drama dat sa’n swak partoer de PC wint’

Franeker – ,,It is in drama dat sa’n swak partoer hjoed de PC wint.’’ Oud-kaatser Peter Rinia - vier keer won de opslager uit Makkum de PC - schrikt niet eens van zijn eigen woorden terug. ,,Fansels meie je it net sizze, mar mei alle respekt foar dy jonges: se hiene it fansels noait winne mochten.’’

Sportdonderdag, 31 juli 2003

Ze hadden 45 vijanden en eenvoudige wapens

Franeker - Ze hadden 45 vijanden en hun wapens waren maar eenvoudig. Toch begonnen ze een oorlog. En ze wonnen. Johannes Dijkstra, Karel Nijman en Folkert van der Wei.

Sportdonderdag, 31 juli 2003

Heerenveen is nog één halte van de finale

Heerenveen - Het moet wel heel raar lopen wil SC Heerenveen zich volgende week woensdag in de Sloveense havenstad Koper niet plaatsen voor de finale van de Intertoto Cup. Ondanks de te laag uitgevallen zege tegen de kwaliteitsarme semiprofs van FC Koper mag het niet meer misgaan voor de Friese formatie. Daar is een ieder het wel over eens.

Sportdonderdag, 31 juli 2003

Klok in Appelscha vijftien jaar achteruit

Appelscha – Oude tijden moesten woensdagavond herleven in Appelscha. Met dat idee prijkte na vijftien jaar de wielerronde weer op de kalender. En wat dat betreft werd de klok ook gewoon weer vijftien jaar achteruit gezet.

Sportdonderdag, 31 juli 2003

Piet Scherjon verbetert tot tweemaal toe het Fries record

Joure - Zelden of nooit wordt er bij het fierljeppen in Joure goed gesprongen. Ook woensdagavond was de wedstrijd van een bedenkelijk niveau. Er was slechts één ljepper die zich aan de misère onttrok: Piet Scherjon.

Weerdonderdag, 31 juli 2003

Zomers

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden en loopt de temperatuur op naar 24 of 25 graden. Het blijft droog en de zuidwestenwind is zwak tot matig. Morgen is het opnieuw zomers warm met 26 graden en blijft het tamelijk zonnig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties