Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 31 mei 2005.

Bijschriftdinsdag, 31 mei 2005

Wie ben je?

Ruth speelt hoog spel

Dossierdinsdag, 31 mei 2005

Een primitieve maar zeer doeltreffende stijl


Dossierdinsdag, 31 mei 2005

‘Tijd om me te verdiepen in Grondwet’

Zwaagwesteinde – Het eerste wat hij gistermiddag na zijn állerlaatste examen heeft gedaan? ,,Droge kleren aantrekken.’’ Het fietstochtje van school naar huis was Jeroen Wiersma uit Zwaagwesteinde op een behoorlijk nat pak komen te staan. En daarna? ,,Natuurlijk meteen mijn antwoorden controleren.’’

Dossierdinsdag, 31 mei 2005

Spieken?


Economiedinsdag, 31 mei 2005

Hotel Drachten

Drachten - De verbouwing en uitbreiding van het Van der Valk Hotel Drachten bij het knooppunt A7/N31 is begonnen. Het aantal kamers wordt uitgebreid van 48 naar negentig, waaronder twee mindervalide kamers, twee appartementen en een bruidsuite. Verder komen er zeven multifunctionele vergaderzalen. Van der Valk Hotel Drachten had er vijf. De bouw moet volgend jaar in april klaar zijn.

Economiedinsdag, 31 mei 2005

Koers HZPC stijgt

Joure - De prijs van een certificaat van HZPC is vorige week vrijdag uitgekomen op dertig euro. Vergeleken met de vorige beursdag is dat 95 cent hoger. Er zijn 11.200 certificaten verhandeld. De volgende beursdag is op 25 november.

Economiedinsdag, 31 mei 2005

Inzaai suikerbieten dit jaar eerder dan normaal

Bergen Op Zoom – Dit jaar zijn de suikerbieten gemiddeld eerder gezaaid dan in de voorgaande tien jaar. De gemiddelde zaaidatum lag dit jaar op 8 april. Dat meldt het onderzoeks- en kenniscentrum voor de suikerbietenteelt in Nederland IRS. Vorig jaar kwam de gemiddelde zaaidatum nog eerder uit. Toen lag het gemiddelde tijdstip op 5 april.

Economiedinsdag, 31 mei 2005

Grouster bedrijven: aantal bezoekers centrum daalt sterk

Grou – Het aantal bezoekers aan het centrum van Grou neemt schrikbarend af, door de vestiging van twee nieuwe supermarkten aan de rand van het dorp. De bedrijvenvereniging Business Club Grou heeft daarom een brandbrief naar de gemeente Boarnsterhim gestuurd, met het verzoek om niet meer concurrerende bedrijven buiten het dorpscentrum toe te staan.

Hoofdartikeldinsdag, 31 mei 2005

Het referendum…

Bij een referendum spreekt het volk zich uit over een bepaalde kwestie, zoals morgen over het grondwettelijk verdrag voor Europa. Zo zou het moeten zijn, tenminste. Allerwegen blijkt dat bij het uitbrengen van een stem allerlei aspecten worden meegenomen die niet ter zake zijn, De toetreding van Turkije tot de Europese Unie, bijvoorbeeld. Of de waardering voor het kabinet. Of de stijging van de gemeentelijke lasten.

Regiodinsdag, 31 mei 2005

Proef landgoedwonen mag

Leeuwarden - Welgestelde particulieren mogen maximaal tien stukken grond van minimaal tien hectare inrichten als nieuw landgoed. Het grootste deel van dit natuurgebied moet vrij toegankelijk zijn voor iedereen. De verschillende fracties in Provinciale Staten vinden het goed dat de provincie dit experiment uitvoert, als nieuwe vorm van landschapsbeheer.

Regiodinsdag, 31 mei 2005

Jongere test vaker op soa

Leeuwarden – Friese jongeren laten zich steeds vaker testen voor seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Dit blijkt uit cijfers van GGD Fryslân. De sterke stijging van het aantal besmettingen met een soa die zich de laatste jaren voordeed, is wat minder geworden.

Regiodinsdag, 31 mei 2005

Vrijwilligers willen

Burgum – Taalvrijwilligers van het asielzoekerscentrum in Burgum willen na de zomervakantie doorgaan met het geven van Nederlandse les of andersoortige activiteiten aanbieden aan de asielzoekers. Ze hebben binnenkort een gesprek met het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) over de mogelijkheden in september.

Regiodinsdag, 31 mei 2005

Vluchtelingen in

Ter Apel – Vluchtelingen die verblijven in het vertrekcentrum van Ter Apel houden zondag een manifestatie waarin zij protesteren tegen de omstandigheden waaronder asielzoekers in Nederland verblijven en tegen het vreemdelingenbeleid van minister Verdonk.

Regiodinsdag, 31 mei 2005

Explosie op terrein van NAM in Warffum

Warffum Op het terrein van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in het Groningse Warffum is vanmorgen een opslagtank ontploft. Er zouden verscheidene slachtoffers zijn gevallen, aldus een woordvoerster van de brandweer. Zij werden opgenomen in ziekenhuizen in Groningen.

Regiodinsdag, 31 mei 2005

Nieuwe eilanders zoeken vaker hulp

Drachten - Mensen van de vaste wal die op de waddeneilanden gaan wonen, kloppen opvallend vaak aan bij een maatschappelijk werker. Dat zegt directeur D. Posthumus van de Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân in Drachten.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 mei 2005

Nostalgietournee Legerkorps langs dorpen

Harlingen – Het muziekkorps van het Leger des Heils in Harlingen, Salvation Brass, houdt zaterdag een mini-nostalgietournee.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 mei 2005

Square: spektakel en diepgang voor God

Drachten – Ruim driehonderd jongeren en jeugdleiders uit het Noorden komen dit weekeinde (3 tot en met 5 juni) samen in Drachten voor het jongerenevenement ‘Square’ van de Bethelgemeente.

Geloof & Kerkdinsdag, 31 mei 2005

Veel meer letten op hoe het overkomt

Leeuwarden – Predikanten kunnen nog heel wat leren van regisseurs uit de theaterwereld. ,,Veel predikanten zijn zo druk met wát ze te vertellen hebben, dat ze te weinig in de gaten houden hoe het overkomt. Daarbij is het uit den boze om vormen te blijven gebruiken die ‘uitgewerkt’ zijn.”

Sportdinsdag, 31 mei 2005

Fries goud bij NK Ritmische gymnastiek

Deventer – De ritmische gymnasten van OBQ-DFS uit Leeuwarden hebben dit weekeinde goed gepresteerd bij de Nederlandse kampioenschappen in Deventer.

Sportdinsdag, 31 mei 2005

Twee nieuwelingen voor heren VC Sneek

Sneek – Het herenteam van VC Sneek, dat volgend seizoen uitkomt in de eerste divisie, heeft de selectie zo goed als rond. René Schuil (VC Leeuwarden) en Patrick Koelemij (Compaen) komen de ploeg van de nieuwe trainer Martin Fennema versterken.

Sportdinsdag, 31 mei 2005

Beslissingsduel Flevo Boys in Utrecht

Leeuwarden – Het beslissingsduel van Flevo Boys tegen Vitesse Delft, klasseperiodekampioen van de eerste klasse B, heeft zaterdag plaats in Utrecht. De wedstrijd, met als inzet promotie naar de hoofdklasse, begint om 14.30 uur op het sportpark van Elinkwijk.

Sportdinsdag, 31 mei 2005

Weer nieuwe speler voor Harkemase Boys

Leeuwarden – Harkemase Boys heeft weer een speler toegevoegd aan de selectie voor volgend seizoen. De 22-jarige Stefan Lier maakt de overstap vanuit de beloftes van Cambuur.

Sportdinsdag, 31 mei 2005

Schouwenaar assistent-trainer bij Cambuur

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft Gerrie Schouwenaar aangesteld als assistent van Roy Wesseling. De 48-jarige Schouwenaar oud-Cambuurspeler is al vier seizoenen in verschillende functies werkzaam bij de club.

Weerdinsdag, 31 mei 2005

Enkele opklaringen


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties