Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 31 januari 2003.

Bijschriftvrijdag, 31 januari 2003

Bonen

In de tijd dat we de pastorie in Noordscheschut bevolkten, waren onze kinderen in een erg nieuwsgierige leeftijd.

Hoofdartikelvrijdag, 31 januari 2003

Investeren in onderwijs…

‘Het gaat slecht met ons onderwijs’. Dat is een uitspraak die de laatste tijd zo vaak wordt gehoord dat zij wel waar moet zijn.

Regiovrijdag, 31 januari 2003

Fries moet met Frysk overal terechtkunnen

Leeuwarden – Het gebruik van de Friese taal in het maatschappelijk leven moet vanzelfsprekend zijn. Friestaligen moeten in zorg-, onderwijs- en overheidsinstellingen ervan uit gaan dat ze hun eigen taal kunnen spreken.

Regiovrijdag, 31 januari 2003

Gevangene legt bekentenis af over steekpartij

Leeuwarden - De 29-jarige Joegoslaaf die woensdagmorgen de 51-jarige creatief therapeute Karien Hofman-van Ark in de Leeuwarder gevangenis De Marwei om het leven heeft gebracht, heeft een bekentenis afgelegd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Er is geen motief bekend.

Regiovrijdag, 31 januari 2003

Hof, slot of poort als inspiratiebron voor Sneker veemarkt

Sneek – De Hof van Sneek, Het Slot van Sneek, De Poort. Nieuwe namen die drie stedenbouwkundige bureaus bedachten voor het veemarktterrein in Sneek. Het kale plein, dat nu hoofdzakelijk wordt gebruikt als gratis parkeervoorziening, moet anders. De drie bureaus bedachten op uitnodiging van de gemeente Sneek hun visie voor het gebied. Ook de Sneker bevolking kan haar zegje doen. In mei wordt een ‘permanente workshop’ geopend, waar ieder terecht kan met z’n ideeën.

Regiovrijdag, 31 januari 2003

Verzet waterberging De Dijken groeit

Leek - De polder De Dijken bij Boerakker is geen geschikte locatie voor waterberging. De provincie Groningen moet omzien naar een ander waterberginggebied in het westen van de provincie. Dat vinden de fracties van CDA en GroenLinks in de gemeenteraad van Leek. Ook andere partijen hebben bedenkingen tegen het onder water zetten van deze polder in geval van hoog water. Eerder had de politiek van Leek geen problemen met het onder water zetten van De Dijken.

Regiovrijdag, 31 januari 2003

Ziekte Ironoverload eist sneller tol dan verwacht

Harlingen – Hij heeft het Caribisch gebied inmiddels bereikt, maar toch gaat het niet goed met zeezeiler Arie Boom uit Harlingen. Een verslechterende gezondheid en de tegenvallende sponsoring van zijn wereldreis nopen hem tot bezinning.

Regiovrijdag, 31 januari 2003

Dongeradeel krijgt geen gevangenis

Dokkum - Er wordt voorlopig geen gevangenis in Dokkum gebouwd. Dat heeft de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) de gemeente Dongeradeel laten weten. Het college van Burgemeester en Wethouders had bij het ministerie van Justitie belangstelling getoond voor de bouw van een penitentiaire inrichting op industrieterrein Betterwird.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 januari 2003

Ethische vragen bij een oorlog tegen Irak

Leeuwarden – Een aanval op Irak lijkt nog slechts een kwestie van dagen of weken. In hoeverre is die aanval gerechtvaardigd? Ethicus dr. Koos van der Bruggen analyseert de traditionele criteria voor een ‘rechtvaardige oorlog’ en trekt zijn conclusie.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 januari 2003

Beraadsdag over SoW voor gereformeerden

Leeuwarden – De Gereformeerde Kerken in Nederland houden op zaterdag 29 maart een beraadsdag over het Samen-op-Wegproces.

Geloof & Kerkvrijdag, 31 januari 2003

Studiecentrum wil theoloog in Israël

Ede - Het Centrum voor Israëlstudies (CIS) te Ede wil een theoloog benoemen als Israëlconsulent. Zijn werkplek zal Jeruzalem zijn.

Sportvrijdag, 31 januari 2003

Cultuuromslag Heerenveen op voetbalgebied

Heerenveen – Met ingang van komend seizoen zal er bij SC Heerenveen een cultuuromslag plaats hebben binnen de voetbalorganisatie. De directie en de technische staf hebben een plan ontwikkeld waarbij meer ruimte is voor de ontwikkeling van het individu. De verantwoordelijkheid ligt bij coach Foppe de Haan die nog een jaar blijft, zij het in een iets andere rol.

Sportvrijdag, 31 januari 2003

Maria Sterk maakt indruk op Weissensee

Techendorf - Het marathonschaatsen wordt bij de vrouwen beheerst door de ploegen van DSB en Frisia. Op de Nederlandse kunstbanen is dat niet anders dan deze week op de Weissensee in Oosternrijk. Donderdagmiddag won Linda Verdouw (Oudewater) het criterium, vóór Danielle Bekkering (Den Ham) en Petra Grimbergen uit Heerenveen.

Sportvrijdag, 31 januari 2003

Renners krijgen bij val punten voor uitvoering

In Der Zwaluwen Vlucht , het clubblad van voetbalvereniging Leeuwarder Zwaluwen, maar liefst vier pagina’s mededelingen van wedstrijdsecretaris Ronald Hofman. Hij brandt los met een luchtige opmerking over het plan van sponsor Cees Tadema om bladen voortaan van achter naar voren te lezen. ,,Nee, het voorliggende clubblad kunt u nog steeds op dezelfde wijze openslaan. Hoewel de topman van onze sponsor, Cees Tadema, recentelijk 65 jaar mocht worden, mag hij dit nog niet meemaken. Ter verduidelijking: het is u uit de media misschien al bekend dat Tadema recentelijk octrooi heeft aangevraagd op rechts ingebonden bladen.’’ Toeval of geintje, maar de bladzijden twee en drie van zijn verhaal moeten toch echt van rechts naar links gelezen worden.

Weervrijdag, 31 januari 2003

Zonnig en koud

Vanmiddag is het vrij zonnig en koud met een temperatuur van -1 graad. De komende nacht vriest het matig en is het tamelijk helder. Morgen neemt de bewolking vanuit het westen toe en volgt er sneeuw. Het blijft licht vriezen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties