Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 oktober 2015.

Hoofdartikelvrijdag, 30 oktober 2015

Auto-industrie krijgt alle ruimte

Deze week stapte de Duitse bondskanselier Merkel in het vliegtuig met de baas van het autoconcern VW. Ze vlogen naar China. Daar wordt een belangrijke autoshow gehouden. VW heeft daar een nieuw model gepresenteerd: een benzineauto die ook elektrisch kan rijden. Merkel wilde mee als steun aan het VW-concern dat op zo pijnlijke wijze in de publiciteit is gekomen. China is een grote (groei)markt voor het concern en Merkel wilde best een paar dagen vrijmaken om te helpen bevorderen dat VW veel auto's in China kan verkopen. Dat komt de werkgelegenheid en de Duitse economie ten goede.

Regiovrijdag, 30 oktober 2015

Burger moet weer eigenaar worden van de zorg

Heerenveen - Elk jaar geeft elke Nederlander vijftien- tot achttienduizend euro uit aan zorg. Daar kun je een mooie middenklasse-auto van kopen. Maar waar je bij aanschaf van een auto kunt beslissen over merk of kleur, heb je als burger bar weinig inspraak als het gaat om zorg. ,,Het is tijd dat de burger weer zeggenschap krijgt over de zorg", aldus Zorgbelang-voorzitter en Fries om utens Eeke van der Veen.

Regiovrijdag, 30 oktober 2015

Een kijkje in een energiezuinig huis

Leeuwarden - Honderden mensen zetten volgende week hun huis open. Niet voor de verkoop, maar om te laten zien hoe je een huis energiezuinig maakt. Ook Friezen haken aan bij de duurzamehuizenroute.

Regiovrijdag, 30 oktober 2015

Grou verlost van ongastvrije uitstraling

Grou - Automobilisten die over de snelweg langs Grou rijden, worden niet meteen verleid tot het nemen van de afslag. De entree van het dorp oogt onaantrekkelijk, met veel bedrijfsbebouwing en een wirwar aan verwijsborden. Ook passanten die per boot langs het dorp komen, hebben hiermee te maken.

Regiovrijdag, 30 oktober 2015

Stichting Aldfaers Erf moet het over een andere boeg gooien

Exmorra - De grutterswinkel, het schooltje, de schoenmakerij en de slijterij. Alle onderdelen van het museumpand in Exmorra zijn sinds gisteren niet meer te bezoeken voor toeristen. Stichting Aldfaers Erf, dat het pand in eigendom heeft, kan de kosten niet meer betalen. Ook het dorp kan het onderhoud - jaarlijks enkele duizenden euro's - financieel niet overnemen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties