Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 30 oktober 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 30 oktober 2014

Windmolens inzet politieke belangen

Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân heeft een besluit genomen: alleen in het IJsselmeer en aan de kop van de Afsluitdijk verrijzen windmolens, waarmee wordt voldaan aan wensen van het rijk. Het besluit zou het einde moeten zijn van de 'brede maatschappelijke discussie' die de afgelopen maanden de provincie heeft verscheurd. Voor een vergelijkbare discussie moeten we ver terug in de geschiedenis, bijvoorbeeld naar het besluit om van de Lauwerszee het Lauwersmeer te maken. In die vergelijking wint het windmolenbesluit het op emotie. De discussie daarover raakte veel Friezen tot, bij wijze van spreken, in hun achtertuin.

Regiodonderdag, 30 oktober 2014

Dorpen vinden elkaar

Easterein - Tien dorpen in de gemeente Littenseradiel hebben zich verenigd in Nij-Baarderadiel. De tien gaan bij de herindeling in 2018 over naar Leeuwarden. In Nij-Baarderadiel kunnen ze elkaar met allerlei initiatieven versterken.

Regiodonderdag, 30 oktober 2014

Winsemius: provincie heeft kans gemist

Leeuwarden - De keuze van Gedeputeerde Staten voor windmolenparken op het IJsselmeer en bij de Afsluitdijk is volgens Pieter Winsemius een gemiste kans. De oud-politicus was voorzitter van de Commissie van Advies die de bij Fryslân foar de Wyn ingediende windmolenplannen beoordeelde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties