Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 september 2005.

Dossiervrijdag, 30 september 2005

Heerenveen is blijvertje in Europa

Heerenveen – Met groot machtsvertoon heeft SC Heerenveen zich donderdagavond verzekerd van een plaats in de groepsfase van het UEFA Cuptoernooi. Na de 2-0 nederlaag in Ostrava zetten de Friezen voor eigen publiek in een spektakelstuk FC Banik bijna achteloos opzij. Heerenveen is een blijvertje in Europa en kan zich opmaken voor een vervolg.

Dossiervrijdag, 30 september 2005

De wereld lacht weer voor Lasse Nilsson

Heerenveen – Het was donderdagavond in het Abe-Lenstrastadion een mooie voetbalavond voor SC Heerenveen. En voor Lasse Nilsson in het bijzonder. De 23-jarige Zweedse aanvaller maakte donderdagavond in het UEFA Cupduel tegen FC Banik Ostrava zijn rentree na een hamstringblessure en deelde nadrukkelijk in de feestvreugde. ,,Ik ben blij dat ik terug ben’’, zei Nilsson, die vlak voor rust de belangrijke tweede Friese treffer voor zijn rekening nam.

Economievrijdag, 30 september 2005

Akkoord over sociaal plan Prins Dokkum

Dokkum - Bonden en directie van Prins Dokkum zijn het eens over een sociaal plan voor de 89 medewerkers (84 voltijdbanen) die worden ontslagen.

Economievrijdag, 30 september 2005

Avebe start enkele fabrieken weer op

Veendam - Zetmeelconcern Avebe gaat vandaag en morgen enkele fabrieken weer opstarten met hulp van werkwillige medewerkers. Dat maakte woordvoerder H. Jasken van Avebe vandaag bekend. Jasken wil niet zeggen om welke fabrieken het gaat, om het vakbond FNV niet te makkelijk te maken te reageren met acties voor de poort.

Economievrijdag, 30 september 2005

Zeven kopers melden zich voor Pallas Hotel

Sneek – Er hebben zich zeven kopers gemeld voor het failliete Frina Pallas Hotel in Sneek. Dit heeft curator E.J. Rotshuizen bekend gemaakt. Gisteren verklaarde de rechtbank Frina Exploitatie BV failliet, een dochteronderneming van Frina Vastgoed met dezelfde eigenaars N. Rodenhuis en F. Reen dat vorige week failliet werd verklaard.

Hoofdartikelvrijdag, 30 september 2005

De media over zichzelf…

Het is een beetje merkwaardig: journalisten praten over zichzelf en anderen in de media. Deze week was dat ook weer het geval, vooral naar aanleiding van het mediarapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Er was nog een aanleiding voor de media om het over zichzelf te hebben: dat was het nieuws van de fractievoorzitters in de Tweede Kamer die op bezoek waren bij dagblad Trouw. Enkelen deden daar opmerkelijke uitspraken, zoals CDA-fractievoorzitter Verhagen. Die vindt dat media duidelijker moeten laten weten wie ze zijn in hun opvattingen, in voorkeuren, sympathieën en antipathieën. Nu worden onder de schijn van objectiviteit feit en mening gemengd en dat schept onduidelijkheid. Verhagen wil liever kranten waarvan duidelijk is waar ze staan: dan weet je als lezer waar je aan toe bent.

Regiovrijdag, 30 september 2005

Pt kleinerOV-sector wil compensatie voor dieselprijs

Leeuwarden - Een brede coalitie van openbaarvervoerbedrijven, provincies en grote steden wil een eenmalige compensatie voor de gestegen brandstofprijzen uit de begroting van minister Peijs (Verkeer). Het gaat om een |bedrag van 55 miljoen euro.

Regiovrijdag, 30 september 2005

Burgemeester Urk treedt tijdelijk af om visfraudezaak

Urk - Burgemeester Schutte (ChristenUnie) van Urk legt met onmiddellijke ingang tijdelijk zijn functie neer. Hij heeft de Commissaris van de Koningin verzocht daarmee in te stemmen. De Commissaris heeft dit verzoek ingewilligd. De burgemeester wordt ervan verdacht tijdens een lopend strafrechtelijk onderzoek bij onder meer de Visafslag Urk, informatie die hij ambtshalve zou hebben verkregen, te hebben gedeeld met een betrokkene in dat onderzoek.

Regiovrijdag, 30 september 2005

Pt kleinerThuiszorg haalt de banden met de kerken aan

Ferwert – Na een roerige reorganisatie in 2000 gaat het nu goed met Interzorg uit Ferwert. Er worden meer cliënten geholpen, en de cliënten zijn erg tevreden over de hulp van de christelijke instelling, bleek onlangs uit onderzoek van de branchevereniging. Nu de zaken terug op de rails staan, is het ook tijd om de banden met de kerken aan te halen. ,,Dat contact is de laatste jaren misschien wat onderbelicht’’, aldus zorghoofd Cor Keizer.

Regiovrijdag, 30 september 2005

‘Risicojongere naar school’

Leeuwarden - Gemeenten moeten jongeren die geen diploma hebben, niet werken, niet naar school gaan en geen uitkering ontvangen, kunnen dwingen een opleiding te volgen. Een ruimere toepassing van de leerplichtwet is daarvoor het middel. Dat adviseert de Onderwijsraad.

Regiovrijdag, 30 september 2005

Oude zaden krijgen kans

Buitenpost - Blauwe en zwarte zegge krijgen eindelijk hun kans. De Mieden, een stuk land bij Buitenpost, verandert van agrarisch gebied in natuurterrein. Er zitten nog veel zaden van oude planten in de grond. Die planten moeten straks het uitzicht bepalen.

Regiovrijdag, 30 september 2005

Fries kind weet dat koe niet paars is

Beetsterzwaag - ,,Ik kan me niet voorstellen dat er één Fries kind is dat niet weet dat een koe zwart-met-wit is, en niet paars, zoals in de Milka-reclame. Maar ze weten soms niet het verschil tussen mos en heide. En ze zijn vaak ook verbaasd als ik ze paddestoelen laat zien die helemaal niet ‘rood-met-witte-stippen’ zijn.”

Regiovrijdag, 30 september 2005

Afscheid van de Phantom en de Jaguar

Jelsum – WHENGGG. Met daverend geweld landt een Finse Hornet op Vliegbasis Leeuwarden. René Kleingeerts - verrekijker om de hals, scanner aan het oor, camera in de aanslag - glimt van oor tot oor. ,,Dat lawaai, prachtig.” Hij behoort tot een groep fanatieke spotters, die deze twee weken hun geluk niet opkunnen nu vanaf Vliegbasis Leeuwarden de tweejaarlijkse militaire vliegoefening Frisian Flag wordt gehouden. Om aan te geven wat fanatiek is: ,,Ik woon in Leeuwarden, in Bilgaard. Twaalf hoog. En dat is niet voor niets.”

Sportvrijdag, 30 september 2005

Mulders heeft zijn draai gevonden bij Cambuur

Leeuwarden - Als geboren Amsterdammer kan hij wel tegen een stootje. Een verbaal stootje welteverstaan, zoals zijn trainer Roy Wesseling ze menigmaal uitdeelt. Amsterdammers staan ook altijd vooraan met de ‘bek’ in beide handen, zoals dat in Leeuwarden wordt geparafraseerd. Toch is de flegmatieke Paul Mulders (24) een beetje een uitzondering. Sinds hij dit seizoen bij Cambuur voetbalt, maakt hij gewag van het feit dat er ook spelers zijn die daar niet zo goed tegen kunnen. Het directe en de op legertoon uitgesproken aanwijzingen van de trainer beklijven niet altijd even goed bij sommige collega’s. ,,Even aan wennen’’, meent Mulders, ,,dan loopt het wel los.’’

Weervrijdag, 30 september 2005

Na een droge start is het vanmiddag de beurt aan wolken en regen. Deze wolken en regen horen bij een frontensysteem dat gekoppeld is aan de restanten van de oude tropische orkaan Rita. Bij ons is het niet meer dan een normaal lagedrukgebied, maar het zal wel voor de nodige regen gaan zorgen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties