Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 augustus 2017.

Economiewoensdag, 30 augustus 2017

CBS: minder fysieke Friese kledingwinkels

Leeuwarden - Fryslân heeft steeds minder fysieke kledingwinkels. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren publiceerde. Wel komen er steeds meer Friese kledingwinkels op internet bij.

Hoofdartikelwoensdag, 30 augustus 2017

Duitsers nemen zekere voor het onzekere

Met de moed der wanhoop heeft Martin Schulz in de aanloop naar de Duitse verkiezingen op 24 september de aanval gekozen. De kandidaat van de SPD voor het bondskanselierschap staat hopeloos achter in de peilingen en maakt waarschijnlijk geen schijn van kans tegen zijn christendemocratische rivaal Angela Merkel, die voor de vierde keer bondskanselier lijkt te gaan worden. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar politieke mentor Helmut Kohl die zestien jaar lang regeringsleider was.

Regiowoensdag, 30 augustus 2017

LF2018 rekent op veel minder bezoekers

Leeuwarden - Culturele Hoofdstad verwacht geen vier maar 1,4 miljoen bezoekers in 2018. Dat erkende Lieven Bertels, de vertrekkend directeur van LF2018, gisteren. In het bidbook en in presentaties voor gemeenteraden en Provinciale Staten werd, in aanloop naar de kandidaatstelling voor het evenement in 2013, steeds gezegd dat er vier miljoen mensen zouden komen. Later is dat bijgesteld naar 1,4 miljoen mensen. De VVD in Leeuwarden vindt dat onbegrijpelijk en wil duidelijkheid van wethouder Sjoerd Feitsma.

Regiowoensdag, 30 augustus 2017

Minder leerlingen zeevaartschool

Harlingen - Het aantal aanmeldingen voor de vmbo-opleiding van de Maritieme Academie in Harlingen is met 10 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Volgens directeur Arjen Mintjes is dit de grootste daling in negentien jaar. Mintjes maakt zich ongerust: nu al kampt met name de binnenvaartbranche met een groot tekort aan personeel.

Regiowoensdag, 30 augustus 2017

Friese huizen vaak boven vraagprijs weg

Leeuwarden - Bieden boven de vraagprijs bij het kopen van een woning komt steeds vaker voor. In het tweede kwartaal gebeurde dat bij 28 procent van de verkochte woningen in Nederland, becijferde woningmarktonderzoeker Calcasa. In Fryslân kwam het tussen begin april en eind juni het vaakst voor in Ferwerderadiel. In 2007, voor de crisis, werd maar bij 9 procent van de woningen meer geboden dan de verkoper vroeg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties