Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 augustus 2016.

Economiedinsdag, 30 augustus 2016

Melkveehouders ontvangen hogere prijs na lange dip

Na een maandenlang dal in de opbrengstprijzen voor melk lijken de vooruitzichten iets beter. FrieslandCampina verhoogde de garantieprijzen voor september. Boeren blijven echter nog onder de kostprijs melken.

Hoofdartikeldinsdag, 30 augustus 2016

EU betaalt prijs voor mislukken TTIP

De onderhandelingen tussen de EU en de VS over het vrijhandelsverdrag TTIP zijn mislukt. In geen enkele van de belangrijkste kwesties die het verdrag moet oplossen zit schot, zei zondag de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel. Brussel en Washington wilden het verdrag voor het eind van het jaar beklinken, maar het verzet tegen TTIP groeide de afgelopen jaren zienderogen. Zo is er kritiek op het ondemocratische gehalte van het akkoord en zou alleen het grootkapitaal profiteren.

Regiodinsdag, 30 augustus 2016

Als het de majesteit behaagt, wordt Ter Keurs weer burgemeester

Burgum - Formeel krijgt hij pas per 1 september ontslag. Dat zijn opvolger, oud-staatssecretaris Wilma Mansveld, gisteravond is geïnstalleerd als waarnemer betekent dan ook dat Tytsjerksteradiel tijdelijk in een luxe positie zit. ,,Deze gemeente heeft de komende twee dagen twee burgemeesters. Dat kan niet, maar zoals gewoonlijk is Tytsjerksteradiel weer lekker eigenwijs", lacht Ter Keurs.

Regiodinsdag, 30 augustus 2016

Treinen staan stil door staking bij Arriva

Leeuwarden - Leden van de vakbond VVMC voor rijdend personeel die werkzaam zijn bij vervoersbedrijf Arriva leggen vanochtend op het hoofdstation in Groningen het werk voor enige uren neer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties