Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 augustus 2013.

Economievrijdag, 30 augustus 2013

FrieslandCampina steekt 110 miljoen in condens

Leeuwarden | FrieslandCampina steekt 110 miljoen euro in de condensfabriek in Leeuwarden. De ledenraad van het zuivelbedrijf heeft daarmee ingestemd, zo werd gisteren bekendgemaakt. Een forse investering was al aangekondigd, maar nu is ook het bedrag definitief.

Economievrijdag, 30 augustus 2013

Veel geld wordt verspild door fout grondbeleid

Een-West | Veel Nederlandse gemeenten hebben in de afgelopen jaren tegen te hoge prijzen grond aangekocht voor bedrijventerreinen en woningbouwplannen. Dit ondanks voorbeelden als Heerenveen, die na een kort verblijf van SCI achterbleef met een financiŽle kater. Volgens hoogleraar duurzame landbouw en SP-Tweede Kamerlid Eric Smaling is er in de afgelopen decennia voor vele miljoenen euroís een mismatch geweest in vraag en aanbod.

Hoofdartikelvrijdag, 30 augustus 2013

Niets doen in SyriŽ kan nog gevaarlijker zijn

Het lijkt er op dat in de komende dagen onder leiding van de Verenigde Staten een aanval zal worden gepleegd op strategische doelen in SyriŽ. Dit uit vergelding voor de gifgasaanslag waarbij vorige week woensdag honderden doden zijn gevallen in buitenwijken van Damascus die in handen zijn van de opstandelingen.

Regiovrijdag, 30 augustus 2013

Oudste autocrossclub van ít land jubileert

Hallum | In het verleden werden de sloten vol water gepompt om de sensatie van te water geraakte crossautoís nog groter te maken. Tegenwoordig staan de sloten rondom het autocrossterrein in Hallum droog om te voorkomen dat coureurs verdrinken. Veiligheid staat voorop bij de Hallumer Autocross Club.

Regiovrijdag, 30 augustus 2013

Ook sportvelden in Kollumerland dicht

Kollum | Na Tytsjerksteradiel en Dantumadiel heeft ook de gemeente Kollumerland de sportvelden gesloten in verband met aanhoudende droogte. Tot en met vrijdag 6 september mag er niet gesport worden op de wedstrijdvelden. De trainingsvelden blijven wel open.

Regiovrijdag, 30 augustus 2013

Kelder van Oostenburg wordt weer jeugdsoos

Kollum | Leuk dorp, Kollum. Maar voor tieners een tikje saai. ,,De meeste jongeren hangen maar wat rond.Ē Eerde Reitsma (nu 21) verveelde zich tenminste behoorlijk toen hij in die leeftijdscategorie zat. Hij en een groepje vrienden kwamen op het idee voor een jeugdsoos. Nu, vijf jaar later, is het eindelijk zover.

Regiovrijdag, 30 augustus 2013

Bieb in Dronryp mag blijven

Menaam | De gemeenteraad van Menameradiel voelt weinig voor een sluiting van de openbare bibliotheek in Dronryp. Dat werd gisteravond duidelijk in de commissievergadering van Menameradiel.

Regiovrijdag, 30 augustus 2013

Noordwesthoek oriŽnteert zich op breuk met Omrin

Franeker | De gemeenteraadsleden van Franekeradeel, het Bildt en Menameradiel worden woensdag en donderdag geÔnformeerd over de toekomst van afvalverwerking. Onder meer moet duidelijk worden wat de mogelijkheden zijn om afscheid te nemen van Omrin. De PvdA van Franekeradeel heeft het helemaal gehad met de Friese afvalverwerker. Ook coalitiegenoot VVD is kritisch.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 augustus 2013

Eerst naar de Vermaning in Holwerd en dan even naar de pier

Tijdens de tiende editie van Tsjerkepaad zetten honderden kerken op zaterdagmiddag hun deuren open. Het Friesch Dagblad portretteert enkele deelnemende kerken. Deze week de doopsgezinde kerk van Holwerd.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 augustus 2013

Stroom aan arrestaties in Eritrea houdt aan

Ermelo | Eritrese autoriteiten hebben dertig christenen gearresteerd in een buitenwijk van de hoofdstad Asmara. Dat meldt Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties