Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 augustus 2006.

Agendawoensdag, 30 augustus 2006

Klassiek

Jeugd In de Kruiskerk te Burgum geeft de Zuid-Duitse Ansbacher Jugendkantorei om 20.00 uur een concert. Dirigent Reiner Goede bespeelt tijdens dit concert het Van Dam-orgel.

Bijschriftwoensdag, 30 augustus 2006

Dankbaarheid


Cultuurwoensdag, 30 augustus 2006

Tryater-gastacteur Ulli Lothmanns overleden

Leeuwarden - De Duitse acteur Ulli Lothmanns is afgelopen donderdag na een ziekbed overleden. Dat heeft Tryater gisteren gemeld. Lothmanns speelde afgelopen seizoen in de Tryater-voorstelling Gasten. Deze rol blijkt ook zijn laatste theaterrol te zijn geweest. Artistiek directeur van Tryater Hans Man in ít Veld: ,,Met bewondering denk ik terug aan de laatste voorstelling in het Posthuis Theater toen hij wist dat hij al zo ziek was maar er op stond toch te mogen spelen.Ē

Economiewoensdag, 30 augustus 2006

Proef drukkerijen met jonge werklozen

Sneek - De grafische sector start een proef in het Noorden om jonge werklozen klaar te stomen voor werk in die sector. Grafische bedrijven, zoals drukkerijen, vrezen in de toekomst een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Bedrijven in die sector hebben samen met scholen, sociale werkvoorzieners en de gemeente Sneek de stichting Grafisch Perspectief Noord-Nederland opgericht. Die stichting moet zorgen voor een aanvoer van jonge werklozen, in een combinatie van leren en werken opgeleid worden tot grafisch medewerker. Na twee jaar krijgen zij gegarandeerd een baan aangeboden.

Expowoensdag, 30 augustus 2006

Aldeboarn, Doopsgez. kerk: quilt-expositie, t/m 17 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 30 augustus 2006

Een morele verplichting...

Het heeft wat moeite gekost, maar Europese landen gaan toch de ruggengraat vormen van de VN-vredesmacht Unifil in Libanon. Die moet het Libanese leger helpen het zuiden van het land onder controle te brengen en voorkomen dat IsraŽl en de sjiitische verzetsbeweging Hezbollah elkaar opnieuw in de haren vliegen.

Regiowoensdag, 30 augustus 2006

Alle trappen over waddendijk krijgen leuning

Leeuwarden - Alle trappen over de dijk langs de Waddenzee zullen door Wetterskip Frysl‚n worden voorzien van leuningen. Het gaat om ongeveer twintig trappen. Ze worden ook stuk voor stuk nagelopen op achterstallig onderhoud en indien nodig verbeterd.

Regiowoensdag, 30 augustus 2006

Protestbrief Noordelijke provincies: Energieregio op de wip

Leeuwarden - Regionale bestuurders voeren de druk op om het schrappen van de subsidieregeling voor groene stroom van tafel te krijgen. Minister Wijn brengt met zijn besluit de ontwikkeling van Frysl‚n en de andere noordelijke provincies tot energieregio in gevaar. Dat melden de bestuurders in een boze brief. De gemeenten roepen de Tweede Kamer op het besluit terug te draaien

Regiowoensdag, 30 augustus 2006

Natuurbeheerders kunnen niet maaien

Earnew‚ld - De Friese natuurbeheerders zitten met de handen in het haar. Al een maand kunnen ze praktisch niets doen aan het beheer van de natte natuurgebieden. Zomerpolders moeten hoognodig gemaaid worden, maar dat is vanwege het slechte weer niet mogelijk.

Regiowoensdag, 30 augustus 2006

Friese VVDíer verkiesbaar

Leeuwarden - Voor het eerst sinds lange tijd heeft de VVD weer een Friese kandidaat voor de Tweede Kamer op een verkiesbare plaats. Oud-Grouster Tom Kuperus staat op plaats 33 van de voorlopige kieslijst. Omdat hoger op de lijst al twee kandidaten zich hebben teruggetrokken, schuift hij waarschijnlijk op naar plek 31.

Regiowoensdag, 30 augustus 2006

Premies verzekering SKS-skŻtsjes mogelijk omhoog

Leeuwarden - SkŻtsjeverzekeraar Efm Verzekeringen uit Meppel gaat mogelijk de premies voor de skŻtsjeverzekering van de SKS-schepen verhogen. Directeur J. Visser van de verzekeringsmaatschappij zegt zich te beraden over een premieverhoging, nu de schadegevallen groter worden.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 augustus 2006

Koerden verspreiden Evangelie

Amersfoort - Tienduizenden christenen zijn de afgelopen jaren uit Irak weggevlucht. Weg van het geweld dat oplaaide na de val van het regime van Saddam Hussein. Vanuit het noorden, in Koerdistan, komen echter andere berichten. Door inzet van een Interserve-werker is er een verbeterde samenwerking met de Koerdische bevolking, om te zorgen voor verspreiding van christelijke literatuur.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 augustus 2006

De kerk op de tweesprong

Twijzel - Nog twee weken en dan is de Tsjerkepaad-reeks 2006 ten einde. Een bijzondere kerk in de serie is de Oude of Sint Petruskerk van Twijzel. Het is een gebouw met veel verhalen, zoals van de hondenpootafdrukken in de stenen en van de terp, die oorspronkelijk een heidens karakter had.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 augustus 2006

In een klap het voortbestaan in het geding

Nes Ammim liet onlangs weten dat de kibboets financieel zwaar getroffen is door de oorlog tussen IsraŽl en Libanon. Ada Bres is vrijwilligster in Nes Ammim en woont er samen met haar man. Karla Bosman heeft vier jaar in Nes Ammim gewoond en kwam deze zomer voor ruim vijf weken naar Nes Ammim met de bedoeling daar haar vakantie te door te brengen. Het liep heel anders.

Weerwoensdag, 30 augustus 2006

Wisselvallig

Vandaag zijn er perioden met regen en enkele buien, som smet onweer en flink wat regen. Vanmiddag verbetert het geleidelijk en breekt de zon wat vaker door bij meer droge perioden. Het wordt 18 graden en de west tot noordwestenwind is matig, bij zee soms vrij krachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties