Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 augustus 2005.

Bijschriftdinsdag, 30 augustus 2005

Zien


Economiedinsdag, 30 augustus 2005

Trailerproducent Netam Leek failliet: 120 ontslagen

Leek – Trailerproducent Netam in Leek heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf kon de salarissen van het personeel niet meer betalen. Hierdoor staan 120 banen op het spel. Netam heeft volgens commercieel directeur J. Zeller een valse start gemaakt na het faillissement van de Franse moedermaatschappij. Ondanks een goed gevulde orderportefeuille kan het bedrijf de financiering niet rond krijgen. In Leek werken tachtig mensen, de rest werkt bij de vestigingen Spijkenisse, Zaandam en Weert.

Economiedinsdag, 30 augustus 2005

‘NOM doet

Leek – De Noordelijke Ont wikkelmaatschappij NOM doet niets voor het behoud van de maakindustrie in het Noorden, vindt CNV-bestuurder M. Hietkamp. ,,De NOM kijkt alleen maar naar kennisinvesteringen, vooral in de ict’’, vindt Hietkamp. De NOM is het hier niet mee eens, maar erkent wel dat ze alleen wil investeren in toekomstbestendig werk.

Economiedinsdag, 30 augustus 2005

LTO zoekt opening in conflict glastuinbouw

Deventer – Land- en Tuinbouworganisatie LTO Noord heeft gisteren een lijmpoging gedaan om de glastuinbouwers binnen de organisatie te houden.

Hoofdartikeldinsdag, 30 augustus 2005

Een rijke erfenis in ‘armlastig’ Fryslân

Zelden zal over een erfenis reeds zolang voor het vrijvallen ervan zoveel gepraat zijn, als over Fryslâns Nuon-kapitaal. Over de verkoopwaarde ervan wordt al jaren gespeculeerd, en over de besteding van de opbrengst is even lang en breedvoerig gefantaseerd.

Regiodinsdag, 30 augustus 2005

Twijfel over eerwraakhuis

Leeuwarden – Het ministerie van Volksgezondheid betwijfelt of er een speciaal opvanghuis moet komen voor meisjes die vluchten voor eerwraak. VWS behandelt momenteel een subsidieaanvraag hiervoor van Vrouwenopvang Fryslân. De meisjes kunnen volgens het departement beter bij jongeren met andere problemen worden geplaatst.

Regiodinsdag, 30 augustus 2005

Alles van Tjoelker en Fetter komt in dossier

Leeuwarden - Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) gaat actief op zoek naar allerlei documenten die te maken hebben met de gewelddadige dood van Meindert Tjoelker in 1997 en Manuel Fetter in 2004. Volgens het gemeentearchief hebben deze gebeurtenissen en de beleving daarvan grote historische betekenis.

Regiodinsdag, 30 augustus 2005

Jeugd werkt minder en studeert meer

Leeuwarden – Het aantal jongeren (15-24 jaar) dat aan het werk is, is sinds 2001 sterk gedaald. De onzekere situatie op de arbeidsmarkt ontmoedigt de jeugd een baan te zoeken. Het merendeel van de jongeren die geen baan hebben, volgt een opleiding. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS heeft de tweede kwartalen van 2001 en 2005 met elkaar vergeleken.

Regiodinsdag, 30 augustus 2005

Achtkarspelen houdt paden mogelijk donker

Buitenpost – Het is nog niet zeker of de fietspaden die veel worden gebruikt door woon-werkverkeer in Achtkarspelen worden verlicht. Het college van burgemeester en wethouders bekijkt of het beleid dat in 1998 door de gemeenteraad is opgesteld nog altijd actueel is.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 augustus 2005

Weer een nieuwe kerkzaal in Dokkum

Dokkum - Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: nieuwe kerkgebouwen en -zalen in Dokkum. Maandag ging de eerste paal de grond in van de nieuwbouw van Vrije Baptisten-gemeente; ‘Nehemia’. Het is de derde evangelische kerk in korte tijd die een nieuw onderkomen realiseert. ,,Met de nieuwe kerk hopen we meer herkenbaar te zijn naar buiten toe’’, aldus ds Ludy Fabriek.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 augustus 2005

Doopsgezinden starten gezamenlijk kerkseizoen

Poppenwier - De gezamenlijke doopsgez inde gemeenten in de Ring Akkrum geven zaterdag het winterseizoen een bijzondere start met een Menniste Dei .

Weerdinsdag, 30 augustus 2005

28 graden

Vanmiddag is er flink wat zon met een zomertemperatuur tussen 23 en 26 graden. De wind komt uit zuidoost tot noordoost en neemt toe tot matig of vrij krachtig. Morgen wordt het een zeer warm en zonovergoten zomerdag met gemiddeld 27 of 28 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties