Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 augustus 2003.

Achtergrondzaterdag, 30 augustus 2003

Moslims in Bombay bang voor wraak radicale hindoes

De Indische veiligheidsdiensten bereiden zich voor op een nieuwe golf van religieus geweld tussen moslims en hindoes.

Analysezaterdag, 30 augustus 2003

Opluchting in Oldeberkoop

Het meisje uit Oldeberkoop dat maandag werd ontvoerd, is terecht. Woensdagavond wandelde ze een hotel in Venlo binnen. De ontvoerder is nog steeds spoorloos. Het dorp werd direct versierd met slingers en spandoeken.

Analysezaterdag, 30 augustus 2003

Een leugentje om bestwil of een opgerekte waarheid?

De Britse premier Blair had donderdag heel wat uit te leggen aan de commissie-Hutton die de dood van wapenexpert David Kelly onderzoekt. Maar hij kwam er volgens waarnemers zonder al te veel kleerscheuren vanaf. Voor het Britse volk maakt dat weinig uit. Blair’s imago heeft door de affaire-Kelly flinke schade opgelopen. Drie op de vier Britten vertrouwen hem niet meer.

Bijschriftzaterdag, 30 augustus 2003

Schepping

Lied voor de schepping

Cultuurzaterdag, 30 augustus 2003

Friese saxofoniste wint Singer Laren Jazz-prijs

Leeuwarden – De uit Heerenveen afkomstige Tineke Postma heeft donderdagavond de Singer Laren Jazzaward 2003 gekregen. Ze kreeg de prijs als erkenning voor haar muzikale prestaties.

Dossierzaterdag, 30 augustus 2003

Burgemeester neemt duik in zwembad Sint Annaparochie

Lachende gezichten aan de rand van het zwembad in Sint Annaparochie. Het is 3 juli 1968, zo’n twintig graden, en burgemeester drs G. van Veenen van de gemeente het Bildt springt het water in. In vol ornaat, met hoed en bril, die later overigens ongeschonden door de nieuwe badmeester uit het water zou worden gehaald. Het was een feestelijke dag voor Sint Annaparochie. Het ‘gemeentelijk streekzwembad De Skelp’ werd officieel geopend, in aanwezigheid van plaatselijke pommeranten. Onder de aanwezigen was gedeputeerde P. van der Mark, die de burgemeester uitdaagde een duik te nemen. ,,Ik knip het lint door, en jullie springen erin.’’ Het was de dag van de officiële opening, maar eigenlijk was het bad al twee weken open. In die tijd hadden 8800 betalende bezoekers een duik gewaagd. Zij konden kiezen uit drie baden: een diepe van 25 bij 33 meter, een kleiner bad van 25 bij 16 meter en een pierebad. Op 36.000 vierkante meter zonneweide kon bruin worden gebakken. Het zwembad in Sint Annaparochie had ook een Fries primeurtje. Het was het eerste bad met een geheide bodem. Ongeveer 170 palen gingen de grond in. Sint Annaparochie heeft 24 jaar lang van een buitenbad kunnen genieten. In 1973 werd het een combibad; er kwam een binnenbad bij. In 1992 sloot het buitenbad, en ging het zwembad verder als subtropisch zwemparadijs. In die vorm bestaat het nu nog, zij het geprivatiseerd.

Hoofdartikelzaterdag, 30 augustus 2003

Het spel over de Bijstandswet…

In de eerste week na het zomerreces van de Kamer was het meteen raak: een botsing tussen de coalitiepartijen CDA en VVD. Onderwerp: de Bijstandswet, in het bijzonder de positie van de alleenstaande moeder van jonge kinderen met een baan.

Regiozaterdag, 30 augustus 2003

Kanalen uitgebaggerd

Groningen - In de provincie Groningen en een deel van Drenthe worden in de komende tien jaar de kanalen uitgebaggerd. Het waterschap Noorderzijlvest, de beheerder van de wateren, vindt het noodzakelijk dat het water diep genoeg blijft voor de scheepvaart.

Regiozaterdag, 30 augustus 2003

Heerenveen knapt Vogelbuurt grondig op

Heerenveen – De Vogelbuurt in Heerenveen krijgt een grote opknapbeurt. De woningen in de buurt worden aangepast, verbeterd en deels vergroot. Het werk begint in het najaar en gaat drie jaar duren.

Regiozaterdag, 30 augustus 2003

Invloed gans op kievit moet onderzocht

Anjum – Profiteren de weidevogels als de kievit, grutto en tureluur van het feit dat ze hun nestje bouwen in een weiland in een ganzengedoogzone of heeft dit geen enkele invloed op het broedsucces.

Regiozaterdag, 30 augustus 2003

Politie zegt niets in ontvoeringszaak

Oldeberkoop – De politie doet voorlopig geen mededelingen over de ontvoeringszaak van Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop.

Regiozaterdag, 30 augustus 2003

Henk Kroes komt vandaag aan in Scheveningen

Wervershoof – Henk Kroes is bezig met de laatste loodjes van zijn 12.000 kilometer lange fietstocht van het Oost-Siberische Vladivostok naar Scheveningen.

Geloof & Kerkzaterdag, 30 augustus 2003

Het psalmbord aangezien voor een rekensom

‘De kerken lopen leeg’ klinkt het al vele jaren. Toch zijn er ook (jonge) mensen die, tegen de stroom in, bewust kiezen voor kerklidmaatschap. Een serie over ‘nieuwelingen in de kerk’. Deel 2: Luitsen Gooyert uit Groningen, lid van de Gereformeerde Kerken (vrijg.).

Geloof & Kerkzaterdag, 30 augustus 2003

Het werk van ‘Fisker’ onder de arme ‘heidtsjers’

Zaterdag is het precies honderd jaar geleden dat ds J.A. Visscher uit Rotterdam predikant werd in Rottevalle en omstreken. Hij en zijn vrouw verrichtten veel sociaal werk onder de arme bewoners van de Friese heide. Zestig jaar geleden, in 1943, blikte de Friese schrijver E.S. de Jong in het voorwoord bij Visschers in het Fries vertaalde boek Sytske terug op het leven van de predikant. Later werd het Friese voorwoord van De Jong in het Nederlands vertaald. Hieronder volgt een verkorte weergave van die tekst.

Sportzaterdag, 30 augustus 2003

Cambuur na verlies nog dieper in moeras

Rotterdam - Drie wedstrijden nul punten en nog geen doelpunt gescoord. Dat het begin van de competitie moeilijk zou worden was ingecalculeerd, maar een puntje of twee na drie duels moest toch haalbaar zijn.

Sportzaterdag, 30 augustus 2003

Harkemase Boys kan niet meer verstoppertje spelen

Harkema - Hoofdklasser Harkemase Boys opent vanmiddag de competitie tegen VVOG uit Harderwijk. De hoofdklasser gaat na de vorig seizoen behaalde titel voor topper door, waardoor er in de afgelopen maanden toch veel is veranderd.

Sportzaterdag, 30 augustus 2003

Vierde plaats voor Sandra ’t Hart

Hoogezand-Sappemeer - Sandra ’t Hart uit Heerenveen is vrijdag als vierde geëindigd in het damescriterium dat met het oog op de finale van de clubcompetitie voor heren in Hoogezand-Sappemeer werd georganiseerd.

Sportzaterdag, 30 augustus 2003

Avanti uitgeschakeld in bekertoernooi

Stiens – Avanti, dat dit seizoen debuteert in de landelijke eerste divisie, is in de eerste ronde van het landelijk bekertoernooi uitgeschakeld door eredivisionist Leekster Eagles.

Weerzaterdag, 30 augustus 2003

Zon en buien

Vandaag wisselen opklaringen en buien elkaar af. De maximum temperatuur loopt op naar circa 18 graden. Er waait een matige tot krachtige noordwestenwind. Komende nacht daalt de temperatuur naar 13 graden en blijft de kans op buien aanwezig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties