Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 juli 2016.

Cultuurzaterdag, 30 juli 2016

Aantal festivals stijgt het hardst in Fryslân

Leeuwarden - Fryslân doet het goed op de nationale festivalagenda. De sterkste stijging in festivals in Nederland was vorig jaar in deze provincie, meldt de Festival Monitor 2016, die is opgesteld door de Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) en Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).

Economiezaterdag, 30 juli 2016

Nieuwe Weduwe Joustra koers door overname

Leeuwarden - ,,Ik ben heel blij dat het gelukt is om Weduwe Joustra in Friese handen te krijgen", zegt Chantoine Boomsma, die samen met zus Saskia (vijfde generatie) eigenaar is van Boomsma Distilleerderij uit Leeuwarden. Woensdag werd bekend dat Weduwe Joustra wordt overgenomen door Boomsma. Het bedrijf kwam in de problemen doordat moederbedrijf distilleerder M. Dirkzwager uit Schiedam failliet ging. ,,Weduwe Joustra is een sterk en mooi Fries merk. De berenburg heeft een rijke geschiedenis. Ik heb hoge verwachtingen van de samenwerking tussen onze merken."

Hoofdartikelzaterdag, 30 juli 2016

Theologisch denken over het groene

Ook in kerken leven zorgen over het milieu. Langzamerhand ontstaat de behoefte om die zorgen te plaatsen in een eigen, theologisch perspectief: een soort ´groene theologie´. De beweging daar naar toe kan gemakkelijk leiden tot een zekere eenzijdigheid: het perspectief van het ´groene´ kan een vertekend beeld opleveren. Maar voordat het zo ver is, kan er al heel wat nuttig werk worden gedaan. Bijvoorbeeld bedenken hoe het financieel-economische klimaat waarin ook christenen leven, zijn stempel drukt op het theologisch denken over natuur, milieu en geld. Een voorbeeld is het gemak waarmee de waarde van grond, van natuurlijke hulpbronnen, planten en dieren vrijwel steeds wordt uitgedrukt in geld.

Regiozaterdag, 30 juli 2016

Verkeersluwte in Fryslân door vakantie en slecht weer

Leeuwarden - De verkeersdrukte op de rijkswegen in Fryslân is de afgelopen jaren toegenomen. Maar tijdens de zomervakantie en perioden met slechte weersomstandigheden maken automobilisten in Fryslân minder kilometers op de rijkswegen. Dat blijkt uit het rapport Transport en mobiliteit dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren publiceerde.

Regiozaterdag, 30 juli 2016

CDA, CU en PvdA praten in Achtkarspelen

Buitenpost - CDA, ChristenUnie en PvdA in Achtkarspelen onderzoeken of zij een coalitie kunnen vormen. De partijen hebben 11 van de 21 raadszetels.

Sportzaterdag, 30 juli 2016

De ´Olympiade´ van de paardenmarathon boeit

Driezum/Wâlterswâld - De ´echte´ Olympische Spelen beginnen volgende week pas, maar die van de paardenmarathon zijn al gehouden. Althans, de officieuze. Want de wedstrijd van Driezum en Wâlterswâld, waar ruim 140 fanatieke ruiters het gisteren tegen elkaar opnamen in de strijd om het Open Fries kampioenschap, is voor velen het summum van de sport. Dat de regen ditmaal bij vlagen met bakken tegelijkertijd op de deelnemers neerdaalde, deerde niemand.

Sportzaterdag, 30 juli 2016

Vraag is niet wat Cambuur wil, maar wat het kán

Met een 1-3 nederlaag tegen de Griekse eredivisonist Asteras Tripolis kwam er gisteren een einde aan de oefenreeks van SC Cambuur in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin de Leeuwarders voor het eerst sinds mei 2013 hun opwachting zullen maken in de eerste divisie. Gretig, nieuw elan, een toenemende positieve stemming; de wil om er wat van te maken is er al. Maar wat kán dit Cambuur?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties