Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 juli 2010.

Cultuurvrijdag, 30 juli 2010

Fietstocht langs resten van vroegere Friese kloosters

Feanwâlden - Vanaf de Schierstins in Feanwâlden wordt op 14 augustus een fietstocht gehouden langs resten van vroegere kloosters. Dat heeft een woordvoerder van het museum gemeld.

Cultuurvrijdag, 30 juli 2010

Robles Rock festival in Grootegast krijgt derde podium

Grootegast - Het Robles Rockfestival in Grootegast krijgt een derde podium. Het Westerkwartier Stage biedt ruimte aan allerlei (semi)professionals, zoals kleine bands, dichters en verhalenvertellers. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Het is de bedoeling dat het publiek bij sommige optredens op dit podium actief mee kan doen.

Hoofdartikelvrijdag, 30 juli 2010

Dure formateurs...

Coalities zijn gesmeed, wethouders benoemd. Het stof in de 26 Friese gemeenten die verkiezingen hielden, is neergedaald, tijd voor een kritische reflectie. Dat deed deze krant onlangs in de vorm van een onderzoek naar de kosten van het formatiewerk. De uitkomsten van dat onderzoek waren opvallend. In negentien van de vijfentwintig gemeenten die reageerden (alleen Vlieland bleef in gebreke), deed de formateur zijn bemiddelende werk kosteloos. Naar goed gebruik, want het is een erebaan.

Regiovrijdag, 30 juli 2010

Friese hotels vol dankzij laatboekers

Leeuwarden - De luxere hotels in Fryslân zitten momenteel aardig vol. Dat blijkt uit een telefonische rondgang. De meeste gasten zijn toerist, veel zakenlui zijn er niet. Velen van hen hebben laat geboekt. Niet alle hotels geven overigens laatboekkorting.

Regiovrijdag, 30 juli 2010

Nog geen duidelijkheid oorzaak treinongeluk

Stavoren - Het is nog niet duidelijk waardoor zondagavond in Stavoren een trein door de stootblokken heen schoot, een winkel ramde en daarmee een enorme ravage veroorzaakte.

Regiovrijdag, 30 juli 2010

Kleine vos leeft wat op in het noorden van het land

Leeuwarden - Het gaat wat beter met de kleine vos. De vlindersoort die in korte tijd hard in aantal achteruit is gegaan, wordt net als vorig jaar weer een stuk meer waargenomen. Opvallend is dat de soort opleeft boven de grote rivieren. In Fryslân en andere noordelijke provincies wordt de typische tuinvlinder weer meer gezien.

Regiovrijdag, 30 juli 2010

Heidenskipsters klussen 1500 uren voor eigen dorp

It Heidenskip - In It Heidenskip is met man en macht gewerkt aan het opknappen van het fierljepterrein.

Regiovrijdag, 30 juli 2010

Eindelijk dagzege voor de Jousters

Langweer - Het hing al een paar wedstrijden in de lucht, maar gisteren lukte het Dirk Jan Reijenga dan eindelijk zijn eerste dagzege te pakken, op de Langwarder Wielen. Toch had het niet veel gescheeld of hij was het goud kwijtgeraakt of erger: hij had kunnen fluiten naar het kampioenschap.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 juli 2010

‘Extra open omdat publiek graag de kerk in wil’

Dokkum - Ruim 260 kerken doen deze zomer mee aan het openkerkenproject Tsjerkepaad. In het Friesch Dagblad wekelijks een portret van een van de kerken die meedoen. Vandaag: de Grote of St. Martinuskerk in Dokkum die jaarlijks vijfduizend belangstellenden trekt door de openstelling.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 juli 2010

Echtpaar Van Dijk: nog uitstel voor laatste giften

Dokkum - Het gezin Van Dijk uit Dokkum dat naar Ierland gaat voor Operatie Mobilisatie heeft nog geen groen licht om te vertrekken. Vorige week zaterdag stond er een interview met Hendrik Sjoerd en Janke op pagina 2.

Sportvrijdag, 30 juli 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter


Sportvrijdag, 30 juli 2010

Plezier in dammen bij Van der Wijk helemaal terug

Het lijkt wel een jongensboek. Dammer wordt jeugdwereldkampioen, heeft geen plezier meer in het spel, trekt zich helemaal terug uit de sport en komt elf jaar later per toeval weer terug in het wereldje. In zijn woonplaats wordt een jaar later het wereldkampioenschap gehouden, hij wordt gevraagd om deel te nemen en gaat zich intensief voorbereiden. De dammer wordt na een lang en zwaar toernooi de beste van de wereld.

Sportvrijdag, 30 juli 2010

Aris: twee nieuwe spelers, Miller weg

Leeuwarden Basketbalclub De Friesland Aris heeft gisteren twee nieuwe spelers vastgelegd. Het gaat om de Amerikanen Calvin Chitwood en Todd Brown. Tegenover hun komst staat het vertrek van Jayme Miller. Die had een aanbieding op zak, maar heeft aangegeven dat hij na twee jaar in Leeuwarden een nieuwe uitdaging zoekt. Nieuweling Chitwood, een forward van 2.01 meter, was ooit bij California State University Northridge vier jaar teamgenoot van Miller en speelde later nog in Japan. Brown is een shooting guard (1.96 meter) die uitkwam voor Wright State University. Hij geldt als opvolger van Craig Moore. De selectie bestaande uit tien spelers wordt op korte termijn door Aris nog aanvuld met twee spelers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties