Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 juli 2008.

Economiewoensdag, 30 juli 2008

Groningen Airport Eelde lijdt verlies van 700.00 euro

Groningen - Groningen Airport Eelde heeft vorig jaar een verlies geleden van 700.000 euro. Dat werd vooral veroorzaakt door hogere kosten voor de beveiliging en de marketing, aldus directeur J. Meulendijks van de noordelijke luchthaven gisteren. Volgens Meulendijks steeg het aantal passagiers in 2007 met 4 procent tot ruim 172.000 en was er ook sprake van een groei van het aantal vliegbewegingen met 8 procent. De hogere beveiligingskosten werden veroorzaakt door het feit dat het ministerie van Justitie hogere eisen heeft gesteld na een uitzending van SBS6, waaruit bleek dat de beveiliging op Schiphol niet optimaal was.

Economiewoensdag, 30 juli 2008

Nog geen duidelijkheid over Friesland Vlees

Leeuwarden - De overnamekandidaat van Friesland Vlees in Leeuwarden is gisteren niet bekendgemaakt. Volgens FNV-bestuurder Dick Heinen zou er gisteren een overnamebod op het bedrijf komen. De geďnteresseerde partij wil echter eerst meer inzicht in de bedrijfsvoering van de slachterij hebben voordat hij een bod uitbrengt, zegt Heinen.

Economiewoensdag, 30 juli 2008

Cursus maakt vrouwen ondernemender

Workum - Tien vrouwelijke ondernemers of bijna-ondernemers volgden met onmiddellijk resultaat een half jaar lang het project ‘Ondernemen: gewoon doen’. De vrouwen zijn een eigen bedrijf begonnen of starten daar nog dit jaar mee, zoals een boodschappenservice op een camping en een bedrijf in interieurdecoratie.

Hoofdartikelwoensdag, 30 juli 2008

De mislukte WTO...

Het leek als balanceren op een danskoord, de WTO-onderhandelingen in Geneve. Dan leek het even goed te gaan en dan weer slecht. De uitkomst is teleurstellend: de wereld is het niet eens kunnen worden over onder meer subsidies op landbouwproducten en over invoermaatregelen.

Regiowoensdag, 30 juli 2008

De klant is minder voorspelbaar dan de klus

Dag en nacht zijn ze beschikbaar om mensen uit wat voor nood dan ook te helpen. Het Friesch Dagblad gaat een zomer lang op stap met verschillende 24 uursdiensten. Vandaag: de cv-monteur.

Regiowoensdag, 30 juli 2008

Discussie over het ronden van een ton

Heeg - De afgetekende winst van titelverdediger Walter de Vries van de Goede Verwachting uit Sloten was gisteren niet het gesprek van de dag in IFKS-kringen. Het ging er vooral over of de nummer drie, Tony Brundel van de Lytse Lies uit Gaastmeer, wel of niet een wedstrijdboei had geraakt. Brundel had het zelf niet gezien en voer door.

Regiowoensdag, 30 juli 2008

Elektrische fiets is duidelijk in opmars

Appelscha - Het aantal deelnemers aan de Fietsvierdaagse in Appelscha zal dit jaar weer uitkomen op zo’n tweeduizend. Anders dan andere jaren is het verschijnsel van de elektrische fiets. Reden er vorig jaar nog zeven of acht van rond, dit jaar zijn het er tientallen, zegt Harm van Oosten van de organisatie.

Regiowoensdag, 30 juli 2008

Meer fraude ontdekt via waterrekening

Franeker - Dankzij nieuwe opsporingsmethoden heeft de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân meer fraude met de bijstandsuitkering opgespoord. In 2007 hebben uitkeringsgerechtigden in die regio in ieder geval 475.000 euro steun onterecht gekregen. Om dat aan het licht te brengen werden zelfs waterrekeningen opgevraagd.

Regiowoensdag, 30 juli 2008

Korte, hevige buien overvallen Fryslân

Leeuwarden - Veel Friezen zijn gistermiddag overvallen door hevige hoosbuien. De hevigheid van de buien nam op de meeste plaatsen snel af. Verreweg de meeste regen viel gisteren in Kollum: 24 millimeter.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 juli 2008

‘Regen, maar nog meer zegen’

Brzotín - Onder het motto ‘Liefhebben is dienen’ was de Protestantse Gemeente Wolvega i.w. met 49 leden op werkvakantie naar Brzotín in Zuid-Slowakijke. Ds. Piet Rozeboom doet verslag (slot).

Geloof & Kerkwoensdag, 30 juli 2008

God naderen is thuiskomen bij Hem

Dankzij internet, televisie en het vliegtuig ligt de wereld tegenwoordig onder handbereik. Door deze globalisering hebben mensen veel, maar vaak vluchtige contacten. Toch blijft, misschien wel júist nu, de behoefte aan intimiteit en hechte relaties. Hoe kunnen we in een steeds groter wordende wereld dicht bij elkaar blijven? In het Friesch Dagblad een serie over nabijheid. Vandaag deel 5: Nabijheid in de Bijbel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties