Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 juli 2004.

Bijschriftvrijdag, 30 juli 2004

God bewaart het goede

Als kinderen hun lievelingsdiertje aan vriendjes willen laten zien, nemen ze het heel voorzichtig in hun handen en beschermen ze het met die handen, in aandacht en liefde.

Cultuurvrijdag, 30 juli 2004

Gedreven orgelspel van Christine Kamp

Sinds Mendelssohn in 1829 de Matthäus Passion van Bach weer uitvoerde, is er een brede hernieuwde belangstelling voor zijn werk op gang gekomen. Die bestond niet alleen uit het feit dat men zijn werken weer ging uitvoeren; ook gingen componisten op zijn manier, maar in hun klankidioom, werken componeren, of men gebruikte een thema van hem als uitgangspunt voor een eigen compositie. Een van de eersten die daar mee begon was Franz Liszt.

Economievrijdag, 30 juli 2004

Noodbrief over vertrek Essent Groningen

Groningen – De gemeente en provincie Groningen hebben naar de directie van Essent een noodbrief gestuurd waarin ze vragen om duidelijkheid over een mogelijk vertrek van het bedrijf uit Groningen. Met het eventuele vertrek staan er enkele honderden banen op de tocht. De brief is verstuurd na signalen uit het bedrijf dat er een verplaatsing aan zit te komen.

Hoofdartikelvrijdag, 30 juli 2004

Scheiding van machten…

Nu de Tweede Kamer met zomerreces is, is dat een goede gelegenheid om terug te kijken naar haar activiteiten in het afgelopen parlementaire jaar. Naar het functioneren van de Kamer tegenover de regering met name. Een bekend punt van kritiek is dat die Kamer, met name onder invloed van de televisie, zich erg veel bezighoudt met incidenten en dan onder invloed van de waan van de dag om de haverklap een minister of staatssecretaris naar de Kamer roept voor een spoeddebat. Het is de vraag of deze handelwijze van de Kamer in feite niet te maken heeft met een fundamentele vraag, namelijk: wie gaat over de uitvoerende macht in ons land?

Regiovrijdag, 30 juli 2004

Wilde bij doet het erg slecht in Fryslân

Olterterp – Het gaat slecht met de wilde bijensoorten in Fryslân. Van de circa 150 soorten is een derde zo bedreigd dat ze op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten voorkomen. Dat zeggen Natuurmonumenten en It Fryske Gea.In Nederland vliegen ruim driehonderd soorten wilde bijen rond. Daarvan prijken 188 op de Rode Lijst, de lijst met bedreigde diersoorten van het ministerie van LNV, aldus Natuurmonumenten.

Regiovrijdag, 30 juli 2004

‘Je hoorde hier altijd stemmen en muziek’

Heerenveen - Het terrein naast het Abe Lenstra-stadion ligt er verlaten bij. De stilte is opvallend. Naast de asfaltweggetjes tussen de verschoten houten huizen schiet het onkruid hoog op. Het asielzoekerscentrum (azc) Heerenveen sluit vandaag definitief haar deuren. Negen jaar lang woonden er steeds zeshonderd asielzoekers in het centrum dat in januari 1996 open ging. Nu ruimen een handvol mensen nog wat op en staan de panden leeg.

Regiovrijdag, 30 juli 2004

‘Incidentele’ winst Grondsma

Langweer - Een serieuze kandidaat voor de titel is Jidse Grondsma van d’Halve Maen niet. Tenminste dat beweert hij zelf. De overtuigende dagzege van gisteren op de Langweerder Wielen doet de schipper van het Philipsskûtsje af als een ,,incident’’ en een ,,godsgeschenk’’.

Regiovrijdag, 30 juli 2004

In de achtbaan dankzij advertentie

Urk/Slagharen - De vakantie van de achtjarige Meindert Brouwer van Urk kan al niet meer stuk. Hij beleefde afgelopen week een onvergetelijke dag in pretpark Slagharen. Hij juichte in de wildwaterbaan, ging over de kop in de achtbaan en ging helemaal uit zijn bol in de zweefmolen. En dat allemaal onder de hoede van de 22-jarige plaatsgenote Jenny, die gereageerd had op een advertentie van in de plaatselijke krant Het Urkerland.

Regiovrijdag, 30 juli 2004

Ooststellingwerf wil af van kapvergunning

Oosterwolde – In bepaalde gebieden in Ooststellingwerf, zoals industrieterreinen, moeten bomen kunnen worden gekapt zonder kapvergunning.

Geloof & Kerkvrijdag, 30 juli 2004

‘Ik wil op Jezus lijken’

Ze twijfelt niet, maar is gewoon nieuwsgierig hoe Jezus al die wonderen heeft gedaan. Daarom zou ze Hem wel eens willen zien. Klasina Holthuis: heldere ogen, uitgesproken antwoorden. Ze gaat naar groep acht van de Immanuelschool in Noardburgum. Als ze groot is, wil ze ‘iets met dieren’ en anders wordt ze striptekenaar.

Sportvrijdag, 30 juli 2004

Erik Edman verruilt Heerenveen voor Tottenham Hotspur

Heerenveen – Erik Edman verruilt SC Heerenveen voor het Engelse Tottenham Hotspur. De ploeg uit de Engelse premiership bereikte vrijdag een akkoord met de Friese club. De Zweedse linkerverdediger is nu in Londen voor contractbesprekingen.

Sportvrijdag, 30 juli 2004

‘Zit ik bij de eerste vijf, dan doe ik ’t héél goed’

Haule – In Heerde start zaterdag het EK skeeleren voor senioren op de baan en vanaf donderdag is de strijd op de weg in Groningen. Jan van Loon (18) uit Haule wordt in Nederland gezien als één van de grootste talenten op skeelers. Voor hem is het al zijn zesde EK. Bij de junioren won hij al twee keer een zilveren plak bij de ploegenachtervolging.

Weervrijdag, 30 juli 2004

Hoogzomers

Vanmiddag is het vrij zonnig maar er trekken ook een paar sluierwolken voorbij. Het is met 25 tot 28 graden hoogzomers. Er waait een zwakke veranderlijke wind. Morgen is er een afwisseling van zon en een paar wolken bij 25 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties