Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 30 juni 2017.

Economievrijdag, 30 juni 2017

Plastic verpakkingen straks op Ecopark De Wierde gesorteerd

Heerenveen - Al komende maand start de bouw van de kunststofsorteerinstallatie op Ecopark De Wierde in Heerenveen. De drie betrokken partijen, waarvan afvalverwerkers Omrin en HVC de grootste investering doen en de coöperatie van afvalverwerkers en overheden Midwaste een klein deel bijdraagt, verwachten in de zomer van volgend jaar met het sorteerwerk te beginnen. Het moet leiden tot vijf soorten granulaatkorrels waar weer nieuwe producten uit gemaakt kunnen worden.

Hoofdartikelvrijdag, 30 juni 2017

Waar blijft de regie over zonneparken?

Nog maar enkele jaren geleden woedde in Fryslân een hevige discussie over windenergie en de plaatsing van windmolens. Voor- en tegenstanders streden soms op het scherpst van de snede met elkaar over de plek waar de molens moesten komen: verspreid of in clusters op het land of in het water.

Hoofdartikelvrijdag, 30 juni 2017

Over de praatpaal en het belang van design

Vanaf dit weekeinde valt het doek voor de vertrouwde gele ANWB-praatpaal. Het is een kwestie van voortschrijdende technologie en een veranderende samenleving. Iedere automobilist heeft nu wel een telefoon bij zich om de ANWB te bellen.

Regiovrijdag, 30 juni 2017

Noord-Nederland krijgt eigen klimaattop

Groningen - De drie noordelijke provincies organiseren op 9 november een klimaattop in Groningen voor de eigen regio. Op de bijeenkomst worden tussen de driehonderd en de vijfhonderd gasten verwacht die betrokken zijn bij klimaatverbetering in het Noorden.

Regiovrijdag, 30 juni 2017

Geen sociale huurwoningen in de Houtkolk

Dokkum - Woningcorporatie Thús Wonen werkt niet meer mee aan de herstructurering van de Houtkolk in Dokkum. Dat heeft wethouder Albert van der Ploeg gisteravond bekendgemaakt. Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Dongeradeel werd duidelijk dat de woningcorporatie het project te duur vindt voor het realiseren van sociale huurwoningen.

Regiovrijdag, 30 juni 2017

Voor elke woning biedt de duurzamehuizenroute een oplossing

Boornbergum - De duurzamehuizenroute begon vijf jaar geleden op de Veluwe. Het concept - een eigenaar zet de deuren van zijn duurzame huis open voor belangstellenden - sloeg vooral in Fryslân aan. De provincie telt de meeste deelnemers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties