Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 30 juni 2016.

Economiedonderdag, 30 juni 2016

Oudere mkber in het Noorden ook innovatief

Groningen - In het noordelijk bedrijfsleven is veel innovatiekracht te vinden bij zogenoemde microbejaarden. Het beeld van deze groep kleine bedrijven, die al langer dan tien jaar bestaat, is dat ze doormodderen tot het eind en voor weinig banen zorgen. Een deel van de groep zorgt juist voor werkgelegenheid en groei.

Hoofdartikeldonderdag, 30 juni 2016

Het gedoe met Caparis duurt al te lang

Aanhoudend is de sociale werkvoorziening Caparis in Drachten in het nieuws. Er is grote onenigheid waarbij ongeveer alle geledingen zijn betrokken: acht Friese gemeenten hebben een verantwoordelijkheid die is vastgelegd in een gemeenschappelijke regeling, diezelfde gemeenten vervullen ook de rol van aandeelhouders; er is de ondernemingsraad, het managementteam, de directie en de raad van commissarissen. Alle zijn de afgelopen weken in het nieuws geweest, bijvoorbeeld naar aanleiding van een rechtszitting - de conflicten gaan zo ver dat de rechter er aan te pas moet komen. Natuurlijk zijn er slachtoffers gevallen in de slepende affaire: mensen die zijn ontslagen en mensen die ziek zijn door het gedoe.

Regiodonderdag, 30 juni 2016

Kamer: geen nieuwe boringen op het wad

Den Haag - Een meerderheid van de Tweede Kamer sprak zich gisteren uit tegen nieuwe boringen in het waddengebied. Gaswinning wordt daarmee echter niet onmogelijk.

Regiodonderdag, 30 juni 2016

Personeel Caparis wil gauw einde aan conflict in top

Drachten - Personeel van Caparis is een handtekeningenactie begonnen om de wethouders van de gemeenten ervan te overtuigen dat er een nieuwe raad van commissarissen benoemd moet worden. Ook verlangen ze een einde aan alle juridische conflicten. Gisteravond waren er al bijna vijfhonderd handtekeningen gezet, meldde de ondernemingsraad (or).

Regiodonderdag, 30 juni 2016

Groot windpark komt definitief bij Cornwerd

Leeuwarden - Het grote windpark bij de snelweg A7 bij Cornwerd gaat er definitief komen, maar het is nog de vraag of op de omstreden locatie ten noorden van de A7 ook turbines komen. Provinciale Staten kozen gisteren definitief voor de opschaling van het bestaande windpark Hiddum-Houw. Pas later wordt een besluit genomen over de exacte locatie van de nieuwe turbines.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties