Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 juni 2010.

Economiewoensdag, 30 juni 2010

PBL: dierenwelzijn kan slecht zijn voor milieu

Utrecht - Maatregelen om het welzijn van dieren te verbeteren kunnen negatieve gevolgen hebben voor het milieu, stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een rapport over tien jaar veehouderij in ons land.

Hoofdartikelwoensdag, 30 juni 2010

Bleke top...

Het is maar hoe je het bekijkt. Volgens economen is de topontmoeting van de twintig grootste economieën, de G20, dit weekend geen groot succes geworden. Maar de regeringsleiders van de deelnemende landen, die goed zijn voor 90 procent van de wereldeconomie, zijn tevreden. Zij zijn blij dat tenminste is overeengekomen dat ze de staatsschulden gaan terugdringen.

Regiowoensdag, 30 juni 2010

Sneek staat alleen in discussie over de gemeentenaam

Sneek - De gemeente Sneek staat alleen in haar voorkeur voor de nieuwe naam van de fusiegemeente in de Zuidwesthoek. De gemeenteraad van Sneek stemde gisteravond voor de naam Sneek Súdwest Fryslân. De gemeenteraden van Bolsward, Nijefurd, Wûnseradiel en Wymbritseradiel kozen voor Súdwest Fryslân.

Regiowoensdag, 30 juni 2010

Nest van gevreesde rups weggezogen

Elsloo - Met een soort grote stofzuiger zijn gisteren nesten van eikenprocessierupsen in Elsoo verwijderd. Vorige week vrijdag werden de rupsen aangetroffen in een boom aan De Monden.

Regiowoensdag, 30 juni 2010

Friese zorg te hoop tegen bezuigingen

Leeuwarden - Met bezuinigingen op de zorgsector in het vooruitzicht doen Friese chirurgen, logopedisten, fysiotherapeuten en andere zorgverleners van alles om te laten zien dat ze elke cent subsidiegeld waard zijn. De zoveelste bus actievoerders vertrekt morgen uit de provincie.

Regiowoensdag, 30 juni 2010

Kollum ontvangt 115 springende Denen

Kollum - Directeur Anneke van Dellen van obs Professor Casimir in Kollum keek eerst wel vreemd op toen ze een verzoek kreeg van de Idrætsefterskole in Vedersø, Denemarken. ,,De school wilde hier een presentatie komen geven omdat ze op doorreis waren en een slaapplek zochten. Of we interesse hadden.”

Regiowoensdag, 30 juni 2010

Klein ziekenhuis is echt niet zo slecht

Dokkum - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft in 2007 onnodig onrust gezaaid over de kwaliteit van de zorg op intensive care-afdelingen (ic) van kleine ziekenhuizen, waaronder dat in Dokkum. Dat concludeert de Nationale Ombudsman.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 juni 2010

Zoeken naar wegen van de Geest en mensen

Ternaard - In een tijd waarin pelgrimages en ‘zingevingswandelingen’ in zijn, valt een nieuw initiatief niet meteen op. De nieuwe St. Patrick’s-wandeling in het Lauwersmeergebied sluit aan op de behoefte aan pelgrimeren, en keert tegelijkertijd terug naar de oorspronkelijke betekenis daarvan.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 juni 2010

Koepel helpt kerken om hun missie te vervullen

Afgelopen week fuseerden twee belangrijke gereformeerde oecumenische kerkfamilies tot één organisatie. Dr. Arjan Plaisier was erbij en vertelt over het nut van de internationale kerkenkoepel. ,,Geen opgetuigde staf in een statig kantoor, maar een faciliterende organisatie die door onderlinge ontmoetingen de kerken helpt hun missie te vervullen.”

Sportwoensdag, 30 juni 2010

Heerenveen oefent in Koudum

Koudum - Sportclub Heerenveen speelt vanavond in Koudum de eerste van in totaal acht oefenwedstrijden ter voorbereiding op het seizoen 2010-2011. Op sportcomplex De Sândobbe is een selectie van voetballers uit Gaasterland/Sleat de tegenstander van Heerenveen, dat onder leiding staat van de nieuwe trainer Ron Jans.

Sportwoensdag, 30 juni 2010

Dusseldorp trainer Fortuna Sittard

Sittard - Wim Dusseldorp is de komende drie seizoenen trainer van Fortuna Sittard. Dusseldorp, die eerder bij sc Heerenveen werkte als hoofd opleidingen, is de opvolger van Roger Reijners, die verantwoordelijk wordt voor de technische zaken. Dusseldorp was eerder trainer van VVV-Venlo en werkte onder meer bij Roda JC.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties