Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 juni 2004.

Agendawoensdag, 30 juni 2004

Klassiek

Barok Het jonge Duo Van der Voort & Steenbrink speelt zondag om 15.00 uur in de Nederlandse Hervormde Kerk van Jorwert muziek uit de Duitse en Italiaanse barok. Er kan geluisterd worden naar het programma Sole a due met werken van onder andere J.S. Bach, G.Ph. Telemann en A. Vivaldi.

Dossierwoensdag, 30 juni 2004

Vooruitziende peptalk


Economiewoensdag, 30 juni 2004

LEI: melkveesector krimpt met driekwart

Easterein - In 2023 is 75 procent van de huidige melkveehouderijbedrijven gestopt. Deze voorspelling gaf Cees van Bruchem, senior-onderzoeker van het Landbouw Economisch Instituut, tijdens het debat De melkkoe als bestaansbron gisteren in Easterein. ,,Over twintig jaar zijn er in Nederland één miljoen melkkoeien op 6.000 tot 8.000 bedrijven.”

Economiewoensdag, 30 juni 2004

‘Over 10 jaar einde steun melkveesector’

Easterein - Over 10 jaar moet de melkveesector er rekening mee houden dat de prijsondersteuning voor de melkprijs is gestopt. Deze boodschap hield mr. Ate Oostra, directeur-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de sector voor bij het debat ‘De melkkoe als bestaansbron’.

Expowoensdag, 30 juni 2004


Hoofdartikelwoensdag, 30 juni 2004

De (open) ruimte…

‘De enorme openheid (…) is zeldzaam in Nederland. Reliëfverschillen door kwelderruggen en laagten van geulen zijn goed zichtbaar. Aan de vele dorpsterpen, de oude blokvormige en unieke radiale verkavelingpatronen en het bijzondere waterwegenstelsel is de ontginning en het gebruik van het gebied door de mens nog goed af te lezen. Het samenstel van deze elementen maakt het gebied ook internationaal zeldzaam.’

Regiowoensdag, 30 juni 2004

Jonge scholier drinkt steeds meer alcohol

Utrecht/Leeuwarden - Het alcoholgebruik onder jonge scholieren van soms pas elf of twaalf jaar oud neemt schrikbarend toe. Dat blijkt uit een onderzoek van het Trimbos-instituut. Meisjes doen net zo hard mee als jongens. Hulpverleners en scholen spreken van ,,een zorgelijke ontwikkeling’’.

Regiowoensdag, 30 juni 2004

Leeuwarden gaat preventief fouilleren

Leeuwarden – Bezoekers van het Leeuwarder centrum kunnen het komende half jaar preventief worden gefouilleerd. De continue reeks aan gewelddadige incidenten noopt burgemeester Dales de maatregel toe te passen.

Regiowoensdag, 30 juni 2004

Waddenfonds gaat vooral op aan natuur

Leeuwarden – Het Noorden moet zich niet teveel voorstellen van de economische steun uit het Waddenfonds. Van de 500 miljoen euro zal het overgrote deel opgaan aan zaken als aankoop van natuurgebied en uitkopen van de kokkelvissers. Dat zeggen kamerleden van de PvdA en de VVD. Het CDA wil garanties dat ‘een substantieel deel’ van het fonds gebruikt wordt voor noordelijke economische ontwikkeling.

Regiowoensdag, 30 juni 2004

Oude bomen tellen om ze te behouden

Drachten/Rottevalle – Al vijfhonderd bijzondere bomen prijken op het lijstje van een speciale ‘bomenwerkgroep’ in Smallingerland. Bomen die of minimaal een halve eeuw oud zijn en/of om hun soort of standplaats waardevol zijn. Het lijstje moet er uiteindelijk toe leiden dat de gemeente Smallingerland eens met een bomenbeleid komt. Dit beleid laat nog minstens een jaar op zich wachten - de inventarisatie loopt nog tot eind dit jaar – maar één aardigheidje heeft het al opgeleverd: een bûsboekje over een wandeling langs monumentale bomen in het centrum van Drachten. Het boekje wordt zondag gepresenteerd.

Sportwoensdag, 30 juni 2004

Klaas Jan Huntelaar denkt klaar te zijn voor grote werk

Heerenveen – Klaas Jan Huntelaar verdedigt de komende drie jaar de kleuren van SC Heerenveen. Dinsdag werd de overgang van de twintigjarige aanvaller naar de Friese club beklonken. Vanmorgen was Huntelaar al te bewonderen op het trainingsveld in Langezwaag. ,,Ik ben heel blij met de overgang naar Heerenveen. Het is goed voor mijn toekomst en een sportieve vooruitgang. De club speelt altijd bij de eerste zes van Nederland en het is aan mij om te bewijzen dat ik mee kan op dat niveau’’, zegt Huntelaar.

Sportwoensdag, 30 juni 2004

‘It pealtsje’ na vier jaar terug in Easterlittens

Easterlittens – Easterlittens heeft dinsdagavond de zesde editie van het Open Fries kampioenschap Jeu de Pelote gewonnen. In de finale versloeg het thuisspelende partuur Winsum voor 350 toeschouwers met 4-9 en 15-40. Daarmee kwam de wisseltrofee ‘It pealtsje van Easterlittens’ na vier jaar weer terug in het dorp. Het was de derde keer dat Easterlittens als winnaar uit de bus kwam van het Open FK.

Sportwoensdag, 30 juni 2004

Mountainbikers gedwongen naar afvalberg

Oudehaske - Mountainbikers krijgen in Nederland steeds vaker en op steeds meer plaatsen te maken met natuurbeschermers en andere mensen die minder gecharmeerd zijn van deze sport. In een zoektocht naar alternatieven stuitte MTB Steenwijk 2000 op de eerste de beste verhoging in het vlakke Friese land en zorgde er voor dat de 24 meter hoge afvalberg op Ecopark de Wierde bij Oudehaske dinsdagavond de primeur had van een heus districtskampioenschap.

Sportwoensdag, 30 juni 2004

Leider Folkert de Haan in Leek weer tweede

Leek - ,,Ik weet wat ik kan, gokte op de sprint en wist dat het goed zat.’’ Zo omschreef winnaar Richard Kooijman dinsdagavond zijn laatste meters in de wielerronde van Leek. Kooijman maakte deel uit van een kopgroep van vier coureurs en gaf in de beslissende eindspurt zijn concurrenten het nakijken. Kooijman gaf bovendien meteen een visitekaartje af voor de resterende vier etappes van de zesdaagse van het Westerkwartier.

Sportwoensdag, 30 juni 2004

Visser opent op NK tegen Stellwagen

Leeuwarden – Yge Visser speelt woensdag in de eerste ronde van het 61ste nationale kampioenschap schaken tegen het 17-jarige talent Daniël Stellwagen. Dat is de uitkomst van de loting die gisteren door NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra in hotel Wyswert in Leeuwarden werd verricht. De 40-jarige Visser, afkomstig uit Sneek maar nu woonachtig in het Groningse Haren, debuteert vandaag op het NK.

Weerwoensdag, 30 juni 2004

Morgen warm

Vandaag krijgen we te maken met enkele buien, bij een temperatuur van 18 à 19 graden. Vanavond en vannacht is het droog met opklaringen en het koelt af tot ongeveer 13 graden. Morgen is het warm, 20-23 graden


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties