Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 mei 2015.

Cultuurzaterdag, 30 mei 2015

Première iepenloftspul 'Kattekwea' afgelast

Kollumerzwaag - De première van Kattekwea, het iepenloftspul van Masquerade Theater die voor gisteravond stond gepland, is afgelast. De aanhoudende regen en het voorspelde onweer maakten het onmogelijk de voorstelling te spelen. De première is nu op zaterdagavond. Bovendien is voor volgende week zondag een extra matineevoorstelling gepland. Kattekwea is een muzikale productie gemaakt door jongeren uit Kollumerzwaag en omgeving, gebaseerd op onder meer de films Jungle Book en Lion King.

Cultuurzaterdag, 30 mei 2015

Fryslân doet mee aan muziekmarathon

Leeuwarden - Vier plaatsen in Fryslân doen volgend weekend mee aan de muziekmarathon die het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseert. In 43 uur tijd geven musici op muziekinstrumenten van het NMF 43 concerten op historische locaties in heel Nederland. In Fryslân zijn concerten in Fogelsanghstate, dorpskerk Huizum in Leeuwarden, het voormalig Raadhuis in Beetsterzwaag en in Crackstate in Heerenveen. Het NMF voorziet professionele musici van goede muziekinstrumenten.

Hoofdartikelzaterdag, 30 mei 2015

Doodswens is ook vraag voor het leven

'Het voltooide leven' is in sommige kringen een begrip geworden. Bijvoorbeeld bij organisaties die ervoor pleiten dat mensen voor de dood kunnen kiezen. Er zijn mensen die niet ernstig lichamelijk lijden of ernstig aftakelen maar die wel het gevoel hebben dat hun leven is voltooid.

Regiozaterdag, 30 mei 2015

Omrop-medewerkers vrezen verlies eigen programma's

Medewerkers van Omrop Fryslân maken zich ernstig zorgen over de plannen voor de vorming van een cluster van noordelijke regionale omroepen. In zo'n cluster zou Omrop Fryslân moeten samenwerken met RTV Noord en RTV Drenthe, maar dat zien de Omrop-medewerkers niet zitten. Dat schrijven zij in een open brief die verderop in deze krant is afgedrukt.

Regiozaterdag, 30 mei 2015

Scholieren in de ban van occulte hype

Op internet is het een enorme rage onder jongeren en op veel scholen wordt het gespeeld: de Charlie Charlie Challenge. Deelnemers roepen daarbij met behulp van een papier en twee potloden een Mexicaanse geest op. Filmpjes van de Challenge worden vervolgens gedeeld op sociale media.

Geloof & Kerkzaterdag, 30 mei 2015

Op de fiets naar Santiago de Compostela voor Indiase weduwen

Nathalie Oliveiro stapt zaterdag 30 mei met vriendin Daniëlle Paulusma op de fiets voor een tocht naar Santiago de Compostela in Spanje. Zo steunt ze stichting Widows Home Varanasi, die hulp biedt aan (kind)weduwen in India

Sportzaterdag, 30 mei 2015

Linksachter helaas nooit beste rechtsback van het land

Heerenveen - Het was een veelzeggend beeld. Nog geen half uur stond er donderdagavond op de klok in het Abe Lenstra-stadion toen de rechtsbenige linksback Pelé van Anholt aan een dribbel begon. Een kansloze dribbel. De Heerenveenverdediger had de bal aan de zijlijn ontvangen en zag ruimte aan de linkerkant, op de helft van Vitesse. Bij gebrek aan afspeelmogelijkheden besloot hij de bal naar zijn rechtervoet te kappen en het op een lopen te zetten. In de as van het veld, ter hoogte van de middenlijn, gebeurde het onvermijdelijke. Van Anholts opmars stokte in een haag van Vitesse-spelers. Als een achtervolgde dief die een doodlopende straat inslaat. Weg balbezit.

Sportzaterdag, 30 mei 2015

Lodeweges hoopt nog eens op 'dopingeffect' in play-offs

Heerenveen - Enigszins verbaasd lazen ze gisterochtend in het Abe Lenstra-stadion de landelijke dagbladen. Daarin werd, zo vond men in Heerenveen, de prestatie van de thuisploeg in het eerste finaleduel van de play-offs met Vitesse (2-2) onderschat. ,,Het viel me op, maar ik wil niet klagen", zei oefenmeester Dwight Lodeweges die de berichten niet gaat gebruiken om zijn ploeg te motiveren voor de beslissende wedstrijd van morgen in Arnhem. ,,Die motivatie is er al. We hebben 2-2 gespeeld en de wedstrijd doen kantelen. De jongens geloven echt dat we een kans maken tegen Vitesse. Dat stralen ze ook uit. Mooi om zo de bus in te stappen. Ze gaan echt nog een keer voluit hoor."

Sportzaterdag, 30 mei 2015

Cambuur gaat deze zomer op trainingskamp naar Oostenrijk

Leeuwarden - SC Cambuur gaat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen vermoedelijk op trainingskamp naar Oostenrijk. Definitief is het nog niet, zo laat de club desgevraagd weten. In de onlangs door de Leeuwarder eredivisionist geopenbaarde oefencampagne is tussen 20 en 25 juli ruimte ingepland voor een trainingskamp. De eerste training van het nieuwe seizoen is op zatedag 27 juni, het eerste oefenduel zes dagen later op vrijdag 3 juli. Dat is traditiegetrouw uit bij DTD.

Sportzaterdag, 30 mei 2015

De bizarre ontknoping van 30 mei 1990

Het is vandaag op de kop af 25 jaar geleden dat sc Heerenveen voor het eerst in de clubhistorie promoveerde naar de eredivisie. Daarmee kreeg een waardeloos seizoen op 30 mei 1990 een bizarre climax.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties