Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 30 mei 2013.

Economiedonderdag, 30 mei 2013

Duiventil met duizend taxiritten per dag vanuit Kootstertille

Taxicentrale Waaksma in Kootstertille is een van de drie genomineerden voor de OndernemersPrijs Noordoost Friesland. Maatschappelijke betrokkenheid met personeel en klanten zijn volgens het bedrijf sterke troeven.

Economiedonderdag, 30 mei 2013

Betere aanpak is noodzaak bij werkloze jeugd

Leeuwarden | De jeugdwerkloosheid kan veel beter worden aangepakt als werkgevers, overheden en onderwijsinstellingen nog meer samenwerken. Dat is de conclusie van de landelijk ambassadeur jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk na een bezoek aan ROC Friese Poort en vertegenwoordigers van betrokken organisaties.

Hoofdartikeldonderdag, 30 mei 2013

Stop wapenembargo Syrië is niet goed

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken noemde het besluit van de Europese Unie om het wapenembargo tegen de gematigde krachten van de Syrische oppositie op te heffen het ,,minste van twee kwaden”. Met het feitelijk afschaffen van het embargo per 1 augustus hopen Engeland en Frankrijk dat het regime van dictator Assad onder druk wordt gezet om serieus met de oppositie te praten. In juni is er een vredesconferentie in Genève gepland. Ook de VS menen dat de stap van de EU positief zal zijn om iedereen om de tafel te krijgen.

Regiodonderdag, 30 mei 2013

Opkomst in Ferwerderadiel te laag voor geldig referendum

Ferwert | Met een opkomstpercentage van rond de 34 procent brachten inwoners van Ferwerderadiel gisteren te weinig stemmen uit om mee te mogen beslissen over de toekomst van hun gemeente. Er kwam geen duidelijke keuze voor zelfstandigheid of herindeling uit naar voren.

Regiodonderdag, 30 mei 2013

Verlaat examen Frans dwarsboomt vakantie

Sneek | Friese vwo-leerlingen zijn not amused met het uitstel van het Frans examen. Door de verplaatsing naar vandaag dreigen veel geplande reisjes in rook op te gaan.

Regiodonderdag, 30 mei 2013

Voortbestaan kleine scholen blijft ongewis

Leeuwarden | De toekomst van kleine dorpsscholen met minder dan honderd leerlingen blijft onzeker. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) zei gisteren dat hij het advies van de Onderwijsraad om deze scholen te sluiten niet overneemt, maar dat hij de extra toeslag voor deze kleine scholen wel schrapt. Op die manier hoopt Dekker de basisscholen alsnog tot een fusie met een of meer andere scholen te bewegen.

Geloof & Kerkdonderdag, 30 mei 2013

Paus Franciscus gaat liever op zoek naar de 99 verloren schapen

Paus Franciscus is een voetbalfan. Hij heeft in zijn Argentijnse jaren regelmatig met de hele familie in het stadion gezeten om zijn favoriete club aan het werk te zien. Langs de lijn. Hij was liever tussen de mensen dan tussen de spelers.

Geloof & Kerkdonderdag, 30 mei 2013

Derde druk ‘Liedboek’ al in voorbereiding

Zoetermeer/Amsterdam | De verkoop van het Liedboek - Zingen en bidden in huis en kerk gaat zo goed dat er naast de tweede druk ook al een derde druk in voorbereiding is. Dat heeft Nico de Waal, directeur van de BV Liedboek, desgevraagd meegedeeld.

Sportdonderdag, 30 mei 2013

Verloren onschuld in een gesloopte finale

Rotterdam | Het is 2006. Feyenoord beleeft een rampjaar. Alweer. De tranen springen letterlijk in de ogen van de bij het uitduel in de UEFA Cup aanwezige Rotterdamse fans. Maar niet vanwege het dramatische spel, niet vanwege bestuurlijke onrust, niet door schulden en al evenmin vanwege de bizarre aankoop van Ajax-spits Angelos Charisteas.

Sportdonderdag, 30 mei 2013

Goedhart stapt over van ONS Sneek naar ACV

Sneek | Patrick Goedhart maakt het avontuur van ONS Sneek in de zaterdag topklasse niet mee. De 30-jarige aanvaller stapt over naar ACV uit Assen, dat samen met ASWH, Spakenburg en Bennekom nog in de race is voor één plaats in de topklasse. Goedhart begon zijn carrière bij GVAV Rapiditas en kwam daarna uit voor BV Veendam, Harkemase Boys en Gronitas. De afgelopen drie seizoenen speelde hij bij ONS Sneek, waar hij het afgelopen seizoen vaak werd ingezet als rechterverdediger.

Sportdonderdag, 30 mei 2013

Doelman Steppe naar Waasland-Beveren

Heerenveen | Heerenveen-doelman Kenny Steppe keert terug naar zijn vaderland. De 24-jarige Belg staat volgend seizoen onder de lat bij Waasland-Beveren, dat vorig jaar promoveerde naar de hoogste afdeling. Heerenveen nam Steppe in augustus 2008 over van Germinal Beerschot, maar mede door een aantal langdurige blessures kon de Belg de verwachtingen nooit waarmaken. In vijf seizoenen stond Steppe slechts 14 maal in een competitiewedstrijd in het doel van Heerenveen.

Sportdonderdag, 30 mei 2013

Tim Keurntjes verlaat Cambuur voor Telstar

Leeuwarden | Dat er na amper één seizoen alweer een einde zou komen aan het verblijf van Tim Keurntjes bij SC Cambuur leek al langer duidelijk. Gisteren werd bekend dat de middenvelder Tim Keurntjes naar Telstar vertrekt. De 22-jarige Achterhoeker was afgelopen seizoen op huurbasis actief in Leeuwarden, maar kwam weinig aan spelen toe. Bovendien had hij een aflopend contract bij zijn broodheer Groningen. Keurntjes tekent voor één jaar bij Telstar.

Sportdonderdag, 30 mei 2013

Heerenveen: nog geen verzoening Veenstra en Van der Veld

Heerenveen | De machtsstrijd bij sc Heerenveen lijkt nog altijd niet geheel ten einde. Waar de strubbelingen op bestuurlijk niveau tussen voorzitter Robert Veenstra en erevoorzitter Riemer van der Velde in de laatste maanden van de competitie door redelijke voetbalprestaties naar de achtergrond verdwenen, blijkt het conflict nog niet voorbij.

Sportdonderdag, 30 mei 2013

Shorttracker Knegt gaat voor de lol inline-skaten

Terwijl heel Nederland smeekt om temperaturen die in ieder geval de dubbele cijfers halen, reisde hij af naar de Pyreneeën. Niet omdat Sjinkie Knegt uit Bantega nou zo’n ontzettende kouliefhebber is, maar vooral met dat magische doel voor ogen: komende winter hard schaatsen op de Spelen in Sotsji. En dus stond Knegt onlangs alweer drie weken op het ijs in een halletje in het Zuid-Franse Font-Romeu.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties