Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 april 2016.

Economiezaterdag, 30 april 2016

Zzp’ers doen nog snel even aangifte

Emmeloord - Op de voorlaatste dag van de Belastingaangifte 2015 hadden gisteren 8,4 miljoen mensen de inkomstenopgaaf ingevuld. Acht miljoen Nederlanders moeten over 2015 aangifte doen. Het betekent niet dat iedereen aan zijn verplichting heeft voldaan. Elk jaar geven ook mensen spontaan hun inkomsten op.

Hoofdartikelzaterdag, 30 april 2016

Sociaal denken en doen vragen voeding

In rooms-katholieke kring vindt een bezinning plaats over sociale verhoudingen, over armoede, werk en rechten en plichten. Een teken daarvan is het congres in Nederland over de encycliek Rerum Novarum, in 1891. Dit geschrift heeft veel in beweging gezet, binnen en buiten de Rooms-Katholieke Kerk. In hetzelfde jaar hield Abraham Kuyper, de voorman van de anti-revolutionairen, een rede: 'Het sociale vraagstuk en de Christelijke religie.’ De paus en Kuyper deelden hun zorgen over onrechtvaardigheid in de samenleving, bijvoorbeeld de zwakke positie en arbeiders. Kuyper maakte aantekeningen bij zijn lange toespraak. In een van die aantekeningen erkent hij met schaamte dat de Rooms-Katholieke Kerk veel verder is in de bestudering van de sociale kwestie. Niet alleen door de encycliek, maar ook door 'congressen die slag op slag’ werden gehouden. Op die congressen vonden verdieping en concretisering plaats van sociale misstanden. De theorievorming, ook in theologische zinwas bij de katholieken sterker ontwikkeld dan bij protestanten.

Regiozaterdag, 30 april 2016

Onberispelijke quilts met een verhaal

Leeuwarden - Eigenlijk exposeert ze nooit. De laatste keer was in 2000 in Wirdum. Honderd werkstukken waren er toen te zien. ,,En toen was ik dus nog maar tien jaar aan het quilten, hè. Ik zet nu wel eens wat op Facebook, en dan krijg ik allemaal vind-ik-leuks."

Regiozaterdag, 30 april 2016

Alleen de buitenmuren bleven al die tijd gelijk

Wirdum - ,,Vroeger kwamen de verenigingen hier in de grote zaal en dan namen de mensen zelf hun kopjes mee. Want zoveel kopjes hadden we toen nog niet."

Regiozaterdag, 30 april 2016

Miljoenen voor Noordelijke economie

Leeuwarden - Het rijk trekt ruim 26 miljoen euro uit voor de versterking van de economie in Noord-Nederland. Dat hebben de provincies Fryslân, Drenthe en Groningen afgesproken met het ministerie van Economische Zaken. Het geld moet onder meer worden gebruikt om meer buitenlandse bedrijven naar Noord-Nederland te halen.

Regiozaterdag, 30 april 2016

Dertien miljoen voor kunst op Afsluitdijk

Kornwerderzand - Kunstenaar Daan Roosegaarde krijgt dertien miljoen euro voor het grote kunstproject om de Afsluitdijk internationaal op de kaart te zetten. Roosegaarde zal met dat bedrag in ieder geval lichtcreaties bedenken om de dijk als ‘icoonproject’ te presenteren.

Sportzaterdag, 30 april 2016

Foppe de Haan: wel een hand, maar geen speech

Heerenveen - Nog één keer zit hij als trainer op de bank bij een thuiswedstrijd van sc Heerenveen. En ja, realiseert Foppe de Haan zich, dat wordt een bijzondere ervaring. Maar de 73-jarige oefenmeester voegt er in één adem aan toe dat hij geen groots afscheid wil of hoeft na de noordelijke derby tegen FC Groningen. ,,Ik ga geen speech geven of iets dergelijks. Ik geef iedereen een hand en dan is het klaar. Ik wens iedereen het allerbeste." Met een grijns: ,,Bij deze alvast."

Sportzaterdag, 30 april 2016

PSV-huurling of niet, Vloet hoopt op zege Cambuur

De wedstrijd stond sinds eind januari rood omcirkeld in zijn agenda, maar dan wel als een waarin hij zou spelen. In plaats daarvan zit Rai Vloet morgen geblesseerd (knie) op de tribune bij PSV - Cambuur. En dat terwijl zowel zijn werkgever uit Eindhoven als de club die hem als huurling naar Leeuwarden haalde per se moet winnen. Wat doe je dan? ,,Hopen op een zege van Cambuur, want daar zit ik nu. Cambuur moet erin blijven. Maar PSV moet natuurlijk vervolgens wél kampioen worden. Ik hoop dat het beide lukt."

Sportzaterdag, 30 april 2016

'Wonder van Eindhovenof kanonnenvoer?

Leeuwarden - Noem het een stunt, noem het een zware opgave of noem het een kansloze missie. Maar dat rodelantaarndrager Cambuur morgen kampioenskandidaat PSV in een uitwedstrijd moet verslaan om níet rechtstreeks te degraderen uit de eredivisie is zonneklaar. Bij verlies of gelijkspel is het over en uit voor de Leeuwarders. Trainer en spelers zeggen nog te geloven in wat het 'Wonder van Eindhoven’ zou zijn. Aan hen om het ongelijk te bewijzen van degenen (lees: de rest van de wereld) die denken dat het niks wordt of die zelfs vrezen dat Cambuur voor de Eindhovenaren louter kanonnenvoer zal blijken te zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties