Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 april 2011.

Cultuurzaterdag, 30 april 2011

Obe Postma Selskip daagt componisten uit

Leeuwarden - Het Obe Postma Selskip heeft een wedstrijd uitgeschreven voor componisten. Het Selskip daagt componisten uit om teksten van Postma op muziek te zetten. De componistenwedstrijd wordt gehouden ter gelegenheid van het vijfjarig lustrum van het Selskip.

Cultuurzaterdag, 30 april 2011

Jazzfestival Leeuwarden strikt Lilian Hak en band

Leeuwarden - Het jazzfestival Leeuwarder City JAM gaat van start met een optreden van de jazz- en funkband Saxmaniac. De Friese jazzsaxofoniste Tineke Postma is gestrikt voor een gastrol in de openingsact op zaterdag 4 juni.

Economiezaterdag, 30 april 2011

Nog geen betere prijs voor de garnalenvissers

Harlingen - Handelaren in garnalen bieden de vissers nog geen betere prijs. De garnalenvissers zijn daarvoor sinds begin deze week in staking. Daar gaan ze in ieder geval nog een week mee door. ,,We hebben nog geen positieve reactie ontvangen. Sterker nog: contractvissers hebben van de handelaren gehoord dat ze nog niet om garnalen staan te springen. En ook geen hogere prijs willen betalen”, zegt Barbara Holierhoek van vissersvereniging Ons Belang uit Harlingen.

Hoofdartikelzaterdag, 30 april 2011

Van Jeruzalem naar Emmaüs...

Pasen is gevierd. Maar wat er op die vroege ochtend is gebeurd, past niet in een dag. De verrijzenis is zo'n grote gebeurtenis dat de vrouwen en de discipelen meer tijd nodig hadden om volledig te beseffen wat er was gebeurd. Het zou veertig dagen duren voordat de werkelijkheid van de Heer volledig doordrong. Pas door de komst van de Geest konden ze inzien hoe de wereld was veranderd.

Regiozaterdag, 30 april 2011

Niet alleen reclame maken, maar helpen

Hallum - India, Uganda, Haïti en Honduras. Friezin om utens Annemiek Tigchelaar (29) gaat dit jaar vier keer op pad om in totaal vijfentwintig projecten van ontwikkelingsorganisatie oneMen in deze landen te bezoeken en in beeld vast te leggen. Eén reis heeft ze er inmiddels al op zitten: in maart kwam ze terug van een bezoek aan India waar ze verslag deed van projecten rond vrouwenrechten en gezondheidszorg. Dinsdag gaat ze opnieuw op reis voor oneMen en dit keer naar Uganda.

Regiozaterdag, 30 april 2011

Korting rijk treft veiligheidsprojecten

Leeuwarden - Leeuwarden moet stoppen met een groot aantal door het rijk gefinancierde veiligheidsprojecten. Het project Fancoaches bij Leeuwarden, de aanpak van fietsendiefstal, de beveiliging van evenementen en nog een aantal projecten stopt per 1 januari.

Regiozaterdag, 30 april 2011

Erkenning voor innovatieve hulp aan spastisch kind

Gorredijk - Jos van der Veldt uit Gorredijk werd gisterochtend benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat leidde tot een prangende vraag bij zijn kleinkinderen. ,,‘Opa’, vroegen zij, ‘waar zijn nou uw paard en zwaard’. Ik heb ze maar gezegd dat die in de stal liggen. Maar of ze dat geloofden...” Hij kan er hartelijk om lachen.

Regiozaterdag, 30 april 2011

Tryater in zwaar weer door rijksmaatregelen

Leeuwarden - Tryater is in het advies van de Raad voor Cultuur uit de basisvoorziening gehaald. ,,Skandalich”, zegt voorzitter Bearn Bilker.

Regiozaterdag, 30 april 2011

Bezuinigingen op cultuur komen mogelijk pas later

Sportzaterdag, 30 april 2011

Janmaat kan langer bijtekenen

Heerenveen -Verdediger Daryl Janmaat is met sc Heerenveen in gesprek om zijn contract, dat nog een jaar doorloopt, open te breken en te verlengen. De 21-jarige Hagenaar, bezig aan zijn derde seizoen in Fryslân, is daarover in gesprek met de clubleiding. ,,We zijn uitermate tevreden over de ontwikkeling van Daryl,’’ aldus algemeen directeur Robert Veenstra. Mika Väyrynen heeft van de clubleiding te horen gekregen dat de optie in zijn aflopende contract niet wordt gelicht. De Fin is in afwachting van een verlaagde aanbieding of wat er eventueel komen gaat. Na afloop van het duel tegen Ajax neemt de club afscheid van een drietal vertrekkende spelers: Kevin Stuhr Ellegaard, Calvin Jong-A-Pin en Gerry Koning.

Sportzaterdag, 30 april 2011

Elm vervangt geschorste Assaidi

Heerenveen - Viktor Elm begint morgenmiddag in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Ajax in de basis bij sc Heerenveen. De Zweedse middenvelder, die vanwege een schouderblessure enige tijd uit de roulatie was, vervangt de geschorste Oussama Assaidi. Ook Christian Grindheim is nog geschorst, terwijl Filip Djuricic nog niet hersteld is van een enkelblessure. Verder voert trainer Ron Jans ten opzichte van het duel in Venlo geen wijzigingen door. ,,We willen nog één keer vlammen en het seizoen thuis op een geweldige manier afsluiten’’, zei Jans gisteren na de voorlaatste training. Opstelling sc Heerenveen: Stuhr Ellegaard; Janmaat, Kruiswijk, Gouweleeuw en Breuer; Väyrynen, Elm en Haglund; Narsingh, Dost en Beerens.

Sportzaterdag, 30 april 2011

Brons en olympische nominatie zeiler Postma

Hyeres - Zeiler Pieter-Jan Postma heeft gisteren bij de olympische zeilweek in het Franse Hyères een bronzen medaille veroverd in de Finnklasse. Deze klassering leverde de Fries uit Terkaple ook een olympische nominatie voor de Spelen van volgend jaar in Londen op.

Sportzaterdag, 30 april 2011

‘Een speler als Roy Beerens moet elke week spelen’

Roy Beerens start morgenmiddag in de laatste thuiswedstrijd van sc Heerenveen tegen Ajax voor de vierde achtereenvolgende keer in de basis. Daarvoor ontbrak of kwam zijn naam als invaller in zeven achtereenvolgende duels op het wedstrijdformulier. Cijfers die niet passen bij de Brabantse vleugelspits die, mits fit, bij geen enkele Nederlandse club in het betaald voetbal zou misstaan.

Sportzaterdag, 30 april 2011

Cambuur blijft in race voor plaats vijf

Maastricht - Eigenlijk was het al zeker dat Cambuur Leeuwarden de nacompetitie zou halen. Cambuur hoopt echter op meer. Een vijfde plaats in ranglijst levert een ronde minder nacompetitie op en dat is na een vermoeiend seizoen meegenomen. Gisteravond in Maastricht tegen MVV liep alles volgens plan en keerde Cambuur - met een overwinning en helemaal zeker van de nacompetitie - terug naar Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties