Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 april 2003.

Agendawoensdag, 30 april 2003

Klassiek

Uitagenda van 2-8 mei 2003

Bijschriftwoensdag, 30 april 2003

Rangorde

Er zitten heel wat kanten aan het paasfeest dat we onlangs hebben gevierd.

Economiewoensdag, 30 april 2003

Christelijk Eco Netwerk bepleit btw-verhoging

Amersfoort – Het Christelijk Ecologisch Netwerk (CEN) wil een tijdelijke verhoging van het btw-tarief op eieren zuivel- en vleesproducten. Het geld dat daarmee wordt opgebracht dient volgens het CEN in een fonds te worden gestort.

Economiewoensdag, 30 april 2003

Nare toestanden aan het loonfront

Het lezen van jaarverslagen is niet ieders werk. Zelfs functionarissen die verdienen aan het uitoefenen van kritiek op alles wat het bedrijfsleven doet of nalaat, hebben moeite met hun analyses van die doorgaans langdradige werkstukken.

Expowoensdag, 30 april 2003

Allingawier, Kerk: expo Nicolaas Huppes (schilderijen), t/m 30 apr.

Hoofdartikelwoensdag, 30 april 2003

Nieuwe Palestijnse premier…

Het Palestijnse parlement heeft deze week Mahmoed Abbas geïnaugureerd als de nieuwe premier. Abbas, in het Midden-Oosten beter bekend onder zijn bijnaam Abu Mazen, wil een einde maken aan de gewapende strijd voor een onafhankelijke Palestijnse staat. De nieuwe premier vindt dat vrede staat of valt met betere leefomstandigheden voor Palestijnen. Hij zegt dat de leiders zich vooral moeten bezighouden met het verbeteren van de economische, financiële en hygiënische omstandigheden van de Palestijnen, dat ze corruptie en nepotisme moeten uitbannen en niet hun energie moeten verspillen aan het plegen van uitzichtloos geweld. Dat helpt de Palestijnse zaak niet verder, maar lokt alleen ander geweld uit.

Regiowoensdag, 30 april 2003

Sumar weet na jaren betekenis beeld

Sumar – Twee hanenkammen of grote waaiers. Inwoners van Sumar zien van alles in ‘hun’ kunstwerk, behalve de daadwerkelijke betekenis. Het kunstwerk ‘Het Bintje’ van beeldhouwer Anne Woudwijk uit Drachten roept veel vragen op. Na vier jaar komt hierin eindelijk verandering: vandaag wordt een informatiepaneel onthuld met tekst en uitleg over Het Bintje.

Regiowoensdag, 30 april 2003

Buttons voor een humaan asielbeleid

Warns – Het asielbeleid moet en kan humaner. Gezinnen met kinderen op straat zetten, kan niet – en daar moet een eind aan komen. Dat vindt de werkgroep Vogel Vrij? uit Warns. De werkgroep heeft buttons ontworpen met een logo van een vogel die aan een nestje bouwt. Vandaag wordt het eerste exemplaar aangeboden aan gedeputeerde Andriesen. Door de verkoop van buttons en kaarten wil de werkgroep de beleidsmakers aansporen tot het samenstellen van een beleid dat mensen niet te lang in onzekerheid laat over hun status en dat hen ook niet op straat doet belanden.

Regiowoensdag, 30 april 2003

‘Minder geld voor personeel’

Leeuwarden – Scholen vrezen geldtekort als de lumpsumregeling wordt ingevoerd. Deze regeling, die over twee jaar ingaat, geeft scholen veel meer vrijheid bij het besteden van hun budget. Ze krijgen dan een bedrag per leerling en moeten daar alles van betalen. Kleine scholen vrezen dat ze te weinig geld overhouden voor personeel.

Regiowoensdag, 30 april 2003

‘Tijd voor duurzame visserij’

Leeuwarden – De Waddenzee biedt goede mogelijkheden voor de meeste vormen van visserij, maar de tijd is gekomen om daadwerkelijk te gaan werken aan duurzame visserij. Daarom is het nodig dat alle betrokken partijen (overheid, vissers, natuurorganisaties) weer om de tafel gaan. Deze samenwerking is de afgelopen jaren tot stilstand gekomen.

Regiowoensdag, 30 april 2003

CDA zwicht voor college van vijf leden

Leeuwarden - Onderhandelaars van het CDA zijn gisteravond alsnog gezwicht voor de vorming van een college van Gedeputeerde Staten van vijf leden. Dit gebeurde nadat een meerderheid van Provinciale Staten, bestaande uit de PvdA en alle oppositiepartijen, een blokkade had opgeworpen voor uitbreiding naar zeven gedeputeerden zoals het CDA wenste.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 april 2003

Kerkinactie aan fracties: humaner asielbeleid nodig

Leeuwarden - Kerkinactie heeft de fractievoorzitters van de onderhandelende partijen in de kabinetsformatie in een brief gevraagd om een humanere behandeling van asielzoekers.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 april 2003

‘De Heilige Geest wil harder aan het werk’

Leeuwarden – Waarom groeit de ene kerk en krimpt de andere? Waarom waait de Geest bij de ene niet uitbundig en bij de andere wel? Gerard Markerink bezocht vorige week in Engeland een conferentie van de European Church Growth Assiociation. Hier waren ‘vakmensen’ uit de gemeente-opbouwwereld, synodes en theologische opleidingen bijeen. ,,De Geest wil harder aan het werk dan wij Hem toelaten.’’

Sportwoensdag, 30 april 2003

Psychologische oorlog binnen skeelerpeloton

Emmeloord - Wie moet op de skeelers Arjan Smit verslaan. Wie de vraag dinsdagvond stelde in Emmeloord, moest het antwoord schuldig blijven. Vast staat in ieder geval dat de concurrentie het hoofd weer moest buigen in de eerste wedstrijd van de nationale competitie. Smit versloeg op de meet nipt de Australische kampioen Michael Byrne en de Belg Stijn van Hove.

Sportwoensdag, 30 april 2003

Ton Haarman: ‘Ik blijf erbij dat ik geen echte spits ben

Leeuwarden – Ton Haarman scoorde zaterdag in de uitwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen drie keer. Volgens onze berekeningen zou de aanvaller van ONS Sneek daarmee in het Schutterstopklassement uitkomen op een aantal van 21. ,,Maar dat moeten er twintig zijn’’, zegt Haarman. ,,Ik heb in de uitwedstrijd tegen Olympia’28 een doelpunt op mijn naam gekregen dat werd gescoord door Rudy Mann.’’

Sportwoensdag, 30 april 2003

Cambuur Leeuwarden krijgt kunstgrasveld

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden wordt na Heracles Almelo de tweede club in Nederland die op kunstgras gaat voetballen. De club uit de eerste divisie heeft een sponsorcontract afgesloten met Edel Grass, dat na dit seizoen een kunstgrasveld in het Cambuurstadion legt. Dat heeft directeur Van den Berg van Edel Grass dinsdag bekendgemaakt.

Sportwoensdag, 30 april 2003

ONS Sneek uit beker na strafschoppenserie

Leeuwarden – Twee van de vier nog overgebleven Friese clubs hebben dinsdag de kwartfinale bereikt van het Noordelijk districtsbekertoernooi. Eersteklasser ONS Sneek slaagde er bij hoofdklasser Appingedam niet in een plaats bij de laatste acht te bewerkstelligen. De formatie van trainer Marcel Valk, die niet op volle oorlogssterkte aantrad moest zich uiteindelijk na strafschoppen gewonnen geven.

Sportwoensdag, 30 april 2003

Eppinga-formatie herwint vertrouwen, blijft ‘heel’ en bekert verder

Harkema – Harkemase Boys kan zaterdag met vertrouwen afreizen naar Wezep voor het kampioensduel tegen WHC. De Harkemasters plaatsten zich dinsdagavond in eigen huis ten koste van aartsrivaal Drachtster Boys met overtuigende cijfers voor de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker, waarin ze thuis Musselkanaal treffen.

Weerwoensdag, 30 april 2003

Kop: Buien en zon


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties