Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 30 maart 2011.

Cultuurwoensdag, 30 maart 2011

Samenwonen voor schrijven van plaat

De avonturen van Smack The Apple waren wekenlang te volgen via een videoblog op internet. De uit Giethoorn afkomstige bandleden wilden het goed doen met hun debuutalbum. Daarom zijn ze gaan samenwonen.

Economiewoensdag, 30 maart 2011

Rabobank verwacht voorzichtig herstel in het bedrijfsleven

Utrecht - Het Nederlandse bedrijfsleven laat dit jaar een voorzichtig herstel zien. Vooral de industrie, groothandel en gezondheidszorg gaan meer verdienen. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd rapport van het economisch bureau van Rabobank.

Economiewoensdag, 30 maart 2011

Gemeenten beperken stijging van woonlasten

Groningen - De stijging van de gemeentelijke woonlasten valt dit jaar lager uit dan de inflatie. Dat is in jaren niet voorgekomen. Dat staat in de jaarlijkse Atlas van de Lokale Lasten van het Coelo. Dit instituut is onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen. De lichte stijging is opvallend, omdat gemeenten dit jaar fors moeten bezuinigen.

Hoofdartikelwoensdag, 30 maart 2011

Wankelmoedigheid Merkel...

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar christendemocratische partij CDU hebben zondag een historische nederlaag geleden. De CDU wordt na bijna 58 jaar uit de regering van de deelstaat Baden-Württemberg geknikkerd. De Groenen zijn de grote winnaars.

Regiowoensdag, 30 maart 2011

‘Sahar zou mikpunt worden’

Sint Annaparochie - Meisjes met een westerse levensstijl lopen op scholen in Afghanistan eerder tegen problemen aan dan hun klasgenoten die in het land zijn opgegroeid. Leraren hebben weinig op met meisjes, die vaak het mikpunt zijn van spot en vernederingen.

Regiowoensdag, 30 maart 2011

Op zoek naar een maatje voor wat plezier en geborgenheid

Drachten - Jaarlijks worden er ongeveer vijftig slachtoffers van mensenhandel in Fryslân opgevangen. Een deel van hen zit in afwachting van een definitieve verblijfvisum in het asielzoekerscentrum (azc) in Dachten. Daar moeten ze wachten en zijn ze vooral op zichzelf aangewezen. Humanitas is voor deze groep jongeren uit Afrika en Oost-Europa op zoek naar geschikte maatjes: mensen uit de gemeente Smallingerland en Opsterland die een keer in de veertien dagen een middag of avond beschikbaar zijn om samen leuke activiteiten te ondernemen.

Regiowoensdag, 30 maart 2011

Oproep van de kerk begin van lange vriendschap

Sint Annaparochie - Adriana Kievit weet het nog goed. Haar ouders wilden tijdens de oorlog een evacuee uit Arnhem in huis nemen. ,,En doe sei ik: dan wol ik in famke.” Dat meisje werd Truus Schuurman. Met haar heeft Kievit nog altijd contact.

Regiowoensdag, 30 maart 2011

‘Je weet dat een proef mis kan gaan’

Harich - De provincie Fryslân ziet de 2,4 miljoen euro die zij in Campus Wyldemerk heeft gestoken niet als een verloren investering. ,,Je weet van tevoren dat het een pilot is. En bij een pilot kan ook horen dat het niet goed gaat”, aldus gedeputeerde Schokker.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 maart 2011

De theologie in, na vijf jaar samen pastor zijn

Franeker - Ze studeerden beide in Kampen en kwamen voor een soort combibaan naar Franeker - uniek in gereformeerd-vrijgemaakt Nederland. Nu beginnen ze afzonderlijk aan iets nieuws in Kampen, maar ze blijven in Franeker wonen. Hans (36) en Janneke Burger (32) nemen komend weekend afscheid als predikant en kerkelijk werker van De Voorhof, de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt).

Sportwoensdag, 30 maart 2011

Zorgen voor Jans

Heerenveen - Trainer Ron Jans kan zaterdag in het thuisduel van sc Heerenveen tegen Excelsior niet over een fitte selectie beschikken.

Sportwoensdag, 30 maart 2011

De ‘Pirlo van België’ moet de bal aan z’n voeten voelen

Heerenveen - Als ware het z’n verloofde die hij geen moment uit het oog wenst te verliezen, zo verzot is Sven Kums (23) op de bal. De Belg, gisteren gepresenteerd als de eerste bouwsteen van een ‘nieuw’ Heerenveen, houdt van heersen en verdelen en daarbij hoort een bal aan zijn voet. ,,Ik moet de bal voelen. Anders voel ik me niet goed.”

Sportwoensdag, 30 maart 2011

Westra ligt op koers in Driedaagse De Panne-Koksijde

Zottegem - Lieuwe Westra heeft zichzelf gistermiddag een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de eindzege in de Driedaagse De Panne-Koksijde. In de eerste etappe bleef de renner uit Tijnje samen met drie medevluchters net uit handen van het aanstormende peloton. Westra hoefde in de finishplaats Zottegem alleen de rappe Duitser Andre Greipel voor te laten. Door de verdiende bonificatieseconden heeft de Vacansoleilrenner zes seconden voorsprong op andere favorieten voor de eindzege.

Sportwoensdag, 30 maart 2011

Wykels Hallum verschaft zichzelf wat lucht

Hallum - In de derde klasse B in het zaterdagvoetbal heeft Wykels Hallum zichzelf gisteravond weer wat lucht verschaft. De ploeg van trainer Oane Westra boekte in het inhaalduel met Ternaard een tweede belangrijke overwinning (4-1) op rij in de strijd om handhaving. Zaterdag waren de roodgelen ook al met 2-0 te sterk geweest voor WTOC.

Sportwoensdag, 30 maart 2011

Bergum stunt met bekerzege op topklasser Flevo Boys

Leeuwarden - Bergum heeft gisteravond in de derde ronde van de noordelijke districtsbeker voor een stunt gezorgd bij topklasser Flevo Boys (1-3). Opvallend, daar de withemden in de eerste klasse op zondag al wekenlang op zoek zijn naar een overwinning. Voor Harkemase Boys verliep het eerste duel sinds het ontslag van trainer Peter Meindertsma tegen zaterdag tweedeklasser Loppersum op rolletjes (1-6). Be Quick Dokkum en ONT konden niet verrassen tegen respectievelijk hoofdklassers Hoogeveen en MSC.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties