Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 30 maart 2004.

Bijschriftdinsdag, 30 maart 2004

Kijken met je hart

Jezus komt dichterbij de stad Jeruzalem en hij raakt ontroerd....nee, niet over zijn eigen lot, maar over de stad zelf.

Hoofdartikeldinsdag, 30 maart 2004

De column die stopt…

We weten niet precies waarom Paul Cliteur met zijn felle columns op de televisie stopt. Hij zegt dat het hem niet langer mogelijk is om zijn bijdragen aan het maatschappelijke debat over bijvoorbeeld de islam te leveren. Want die bijdragen worden erg eenzijdig veroordeeld. Daardoor komt Cliteur terecht in de hoek van de radicalen, de extremisten en anderen die hij wil mijden. En dat is onterecht.

Regiodinsdag, 30 maart 2004

School moet extra leraar aannemen

Leeuwarden – Basisscholen zouden extra geld moeten krijgen om tijdelijk meer leerkrachten aan te nemen. Op die manier wordt voorkomen dat afgestudeerde pabo-studenten verloren gaan voor het onderwijs, bij gebrek aan vacatures.

Regiodinsdag, 30 maart 2004

Gemeente moet meebetalen

Leeuwarden - Gemeenten moeten over drie jaar in de buidel tasten om de schuldsaneringsregeling voor ondernemers in stand te kunnen houden. Zo’n regeling wordt sinds gisteren aangeboden door de stichting Schuldhulpverlening voor Ondernemers (SVO) in Leeuwarden. De SVO profiteert nu van een rijkssubsidie van een half miljoen euro.

Regiodinsdag, 30 maart 2004

Tientallen eizoekers zonder kaart door politie bekeurd

Leeuwarden – De politie en de Algemene Inspectie Dienst (AID) hebben de afgelopen week tientallen eizoekers bekeurd die zonder geldige eierzoekdocumenten in het land liepen, op zoek naar kievitseieren. Dat heeft een woordvoerder van de politie Fryslân gisteren desgevraagd gezegd.

Regiodinsdag, 30 maart 2004

‘Zet pand in Drachten dat de tongen losmaakt’

Drachten – Dat er wat moet gebeuren met het centrum van Drachten, daarover is de politiek van Smallingerland het wel eens. Maar kan het allemaal niet wat spectaculairder dan het voorstel van het college van B en W, vroegen de partijen van de raadscommissie ruimte, infrastructuur en milieu zich gisteren af. Zo mist een aantal partijen een ,,spectaculair gebouw dat de tongen losmaakt.’’

Regiodinsdag, 30 maart 2004

Vlieland voert de ambtseed opnieuw in

Vlieland – Alle ambtenaren van de gemeente Vlieland moeten binnenkort bij burgemeester Van der Mark verschijnen om de ambtseed- of belofte af te leggen. In die verklaring moeten ambtenaren onder andere plechtig beloven nooit giften te zullen aannemen, en niet met anderen over vertrouwelijke informatie te praten.

Regiodinsdag, 30 maart 2004

Steeds meer mensen staan onder curatele

Leeuwarden - Steeds meer Nederlanders komen onder curatele te staan. Vorig jaar begonnen 10.500 mensen met een schuldsanering, 11 procent meer dan in 2002. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren meegedeeld. Fryslân kent het minste aantal schuldsaneringen van Nederland. Op elke 100.000 mensen zijn 34,7 schuldsaneringen geregeld. Van deze schuldsaneringen gaat het in 12,2 van de gevallen om eenmanszaken.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 maart 2004

Kerken geven in bios uitleg over ‘The Passion’

Heerenveen – Voorgangers van kerken en gemeenten uit Heerenveen gaan in de bioscoop van Heer-enveen voor aanvang van The Passion of The Christ bezoekers iets vertellen over de bijbelse achtergronden van de film. Ook de Bethelgemeente in Drachten heeft toestemming gekregen om in de Drachtster bioscoop toelichting te geven bij iedere voorstelling. The Passion, de film over het lijden en sterven van Christus, gaat donderdag in premičre in ons land.

Geloof & Kerkdinsdag, 30 maart 2004

PKN verwacht 12.000 bezoekers op Protestantse Kerkdag in Utrecht

Leeuwarden – De Protestantse Kerk in Nederland (i.o.) verwacht op 12 juni 12.000 bezoekers op de Protestantse Kerkdag in Utrecht. Op die dag wordt de fusie gevierd van de gereformeerde, hervormde en lutherse kerken. Na Pasen gaat de promotiecampagne voor de dag van start. Om het feest financieel mogelijk te maken, wordt entree geheven. Volwassen betalen 20 euro entree, kinderen tot 12 jaar 10 euro.

Sportdinsdag, 30 maart 2004

27 plakboeken over Heerenveense Boys

Heerenveen - Zelf was hij vroeger geen onverdienstelijk voetballer. Hij speelde samen met onder anderen Abe Lenstra en André Roosenburg en was actief voor Heerenveen en het Leeuwarder LAC Frisia 1883. Maar Anne Santema (79) deed meer. Hij werd eerst trainer en vervolgens voorzitter van Heerenveense Boys. Die club stal zijn hart. Santema houdt al 27 jaar bij wat er over zijn club in de media verschijnt.

Sportdinsdag, 30 maart 2004

Cambuur zegt compleet elftal de wacht aan

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van een compleet elftal. De spelers die weg moeten, passen niet bij de ambitie van de club die volgend seizoen weer mee wil gaan doen om de prijzen. In totaal houden veertien voornamelijk jonge spelers het in Leeuwarden voor gezien.

Weerdinsdag, 30 maart 2004

Zonnig

Vanavond en vannacht hebben we brede opklaringen en het kwik zakt daarbij tot rond 4 ŕ 5 graden. Morgen wordt het zonnig met maximumtemperaturen rond 15 ŕ 16 graden. Het waait daarbij matig tot vrij krachtig uit het oosten tot zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties