Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 30 december 2017.

Cultuurzaterdag, 30 december 2017

Achmeatoren vaker open

Leeuwarden - De Panoramazaal in de Achmeatoren in Leeuwarden is eind januari elke zaterdag open voor publiek in plaats van eenmaal per maand. In het kader van LF2018 kunnen belangstellenden genieten van de Abe Bonnema Experience (ABE2018).

Hoofdartikelzaterdag, 30 december 2017

We mogen het eenvoudig aanpakken

De meestbesproken onderwerpen in 2017 waren volgens Google ‘Anne Faber’ en de Kamerverkiezingen. Daar kwamen verhalen over bekende Nederlanders, sport en amusement als meest gezochte onderwerpen achteraan. Voor de Nederlandse samenleving was 2017 ondanks de instabiele internationale omgeving, een relatief rustig jaar van economische groei, meer werkgelegenheid en vrij van terrorisme in eigen land. De Nederlander voelde zich voor het eerst zelfs veiliger dan de jaren ervoor.

Regiozaterdag, 30 december 2017

Drie dagen oliebollen bakken voor het dorp

Oosterwolde - Inwoners van Oosterwolde kunnen traditiegetrouw weer naar de zalen van kerk en verenigingsgebouw Het Anker om oliebollen en appelflappen te kopen. Vrijwilligers bakken daar ongeveer tienduizend stuks.

Regiozaterdag, 30 december 2017

Fryslân telde nog nooit zoveel inwoners

Leeuwarden Het aantal inwoners van Fryslân was nog nooit zo hoog als op dit moment. De bevolking groeide dit jaar tot een nieuw record van 647.474, blijkt uit actuele gegevens die alle gemeenten op verzoek van deze krant hebben verstrekt. Een belangrijke verklaring voor de groei lijkt - net als de afgelopen jaren - de tijdelijke en permanente huisvesting van vluchtelingen te zijn.

Regiozaterdag, 30 december 2017

Nieuwe coalitie in Súdwest wil alleen nieuw beleid als het nodig is

Sneek De nieuwe coalitiepartijen in Súdwest-Fryslân - CDA, PvdA, VVD en GroenLinks - wil jongeren meer bij de politiek betrekken. Dat bleek gisteren bij de presentatie van het nieuwe coalitieakkoord.

Regiozaterdag, 30 december 2017

Speciale poli voor verwarde mensen Fryslân

Leeuwarden Bij ziekenhuis MCL in Leeuwarden komt een speciale polikliniek voor verwarde mensen. Dat zegt burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden. Met de nieuwe opvang moet de hulp aan verwarde mensen worden verbeterd en de politie worden ontlast.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties